Planujem kupit PC na hry a mining (mining preto, aby sa mi cast financii vratila a mohol som si tak dovolit o cca 300E vacsi rozpocet)
Planujem kupit cele pc aj s monitorom. Este vsak neviem ci kupim nejaky bazarovy monitor, kazdopadne by som chcel holu bednu kupit do 20 000Kc (do 750E)
Este stale uvazujem o moznosti kupit zdroj a dosku, ktora by neskor umoznila druhu kartu do crossfire(ci sa mi oplati crossfire alebo predat staru a kupit novu nehajte na mna). Preto by som bol rad ak by ste poradili aj nejake alternativy(napriklad 500W a zaroven 750W zdroj, pripadne dosku s 2*pcie 16 )
radsej by som, ak by mi to niekto aj poskladal, ale kludne sa s tym pohram aj sam, ak usetrim na kupe komponentov z viacerych obchodoch.
Dalsia dolezita vec pri zostave je sucasne obmedzenie rozpoctu. To je sice 750na bednu max, avsak napriklad fany/cpu cooler nemam problem kupit o mesiac neskor. Preto ak mi budete radit bednu za 2000Kc s tym, ze fany z inej za 1000mi budu hucat, radsej o mesiac kupim 3 fany, nez investovat do bedne ktoru budem aj tak tunit(samozrejme ak mate skusenost s bednou co ma vstavane tiche fany, beriem, radsej vsak solidnu bednu do ktorej chladenie dokupim neskor)
zatial moj navrh:
GPU: r9 280x
cpu: Intel Core i5-3570K cca 5300 Kc ...oplati sa kupit neK procak a netaktovat? pride mi to ako mrhanie vykonom pri cene inych I5
MB: ???? tu by som rad usetril, pls link nejaku pre Kckove aj neKckove cpu, idealne ak by na nej siel crossfire
RAM: imo uplne jedno, aj ked mi asi linknete krucialky: pocitam s cenou cca 2000 (aj tak vsetky stoja rovnako
CASE: v starej zostave mam antec 300, kludne nieco podobnej kvality do coho dokupim ventilatory neskor. Pripadne ak viete poradit nieco co nie je sito a ustoji to vytazenie 24/7, pocuvam (uvazujem zalman Z3/Z9, oba su na czc lacno a za takmer rovnaku cenu) cca 1000
zdroj: Seasonic SSP-550RT 550W bude bezat 24/7, takze gold je nutnost. Ak mate lacnejsi napad, pocuvam

HDD: pocul som chvalu na seriu constelation za 2300Kc Veky disk fakt nepotrebujem, musim niekde setrit, a ked tak, neskor dokupim ssd
...ok a teraz ten trik. Momentalne to vychadza na cca 20tisic a to este nemam MB. Takze, rady kde usetrit, co vymenit? (najlahsie by bolo ist do slabsieho procesora, bojim sa vsak ze casom by netaktovany nestihal (pripadne som uvazoval aj o Kckovom dvojjadre, kde by sa dalo slusne usetrit, nie som si vsak isty ci uz potom nie je lepsie netaktovatelne 4jadro)
opakujem. Pc bude vytazene(nie zapnute) aspon 20hodin denne, hluk mi nevadi(ak uz ticha zostava, musela by byt dostatocne ticha na to, aby mohla bezat vnoci, inac riesim len aby to nehucalo)