Problem (primarny monitor sa stal sekundarnym)
Problem (primarny monitor sa stal sekundarnym)
Zdar borci. Mam mensi problem hlavny monitor mi detekuje ako sekundarny (pri klavesovej skratke win +P ako projektor) a sekundarny monitor (TV) mi detekuje ako hlavny. Ako to prepnut? Mam najnovsie catal. a ovladace a mam pocit, ze v nich nejde skoro nic uzitocne nastavit.
Monitor je pripojeny DVI - DVI
TV je pripojena HDMI - HDMI
karta HD5850, system WIN7 32bit
Ked napojim TV cez redukciu DVI-HDMI, tak nemam problem. Avsak chcel by som to mat napojene cez HDMI nakolko mozem prenasat rovno aj zvuk. Budem vdacny za kazdu radu.
Monitor je pripojeny DVI - DVI
TV je pripojena HDMI - HDMI
karta HD5850, system WIN7 32bit
Ked napojim TV cez redukciu DVI-HDMI, tak nemam problem. Avsak chcel by som to mat napojene cez HDMI nakolko mozem prenasat rovno aj zvuk. Budem vdacny za kazdu radu.
PC: NULL
LAPTOP: Lenovo ThinkPad T450
TV: Panasonic TX-55AS650
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Re: Problem (primarny monitor sa stal sekundarnym)
klik pravým na pracovnú plochu - screen rezolution a nastav si ktorý chceš mať primárny
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Kiez by to bolo take jednoduche, mam pocit ze snad som skusil kazdu kombinaciu v screen resolution a CCC. Monitor mam samozrejme oznaceny ako hlavny dislej a taktiez mam na nom nastaveny desktop. Problem je ze ak sa rozklikne tabulka s displejmi, pripadne zo screenu je vidiet, ze monitor ma pridelenu "dvojku" a teda je brany za projektor. Je uplne jedno ci je TV zapnuta alebo vypnuta. Laicky povedane potrebujem prehodit cisla na obrazovkach, monitor = 1, LCD TV = 2.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Cislovanie a "primarny displej" su 2 odlisne veci. Tvoj primarny displej je 2-ka. Ci mi chces povedat, ze taskbar mas na monitore c. 1 ?
taskbar mam momentalne nastaveny na dvojke, to som si nastavil hned. Potrebujem este prehodit cislovanie, tak aby monitor bol jednotka (computer) a TV aby bola dvoja (projector)...to je cele
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38
Mozno sa mylim mozno nie... Ale podla man tam mas 2 lebo HDMI vystup je 2 a DVI vystup je 1 tot vse...
Battletag: Expodan#2226
Nikto nevie najst odpoved na tento problem, myslim ze je popisany dost jasne. Mam obdobny problem. Je to akoby HDMI vystup na vga karte doslova bral 1. poradie a pri takomto zapojení (DVI - monitor, HDMI - telka, alebo nieco ine). Skusal som to riesit aj cez registre, ale bohuzial. Vie niekto poradit? Ide o to, ze ked davam WIN + P, tak OS mi hovori , ze pod "TV/Projektorom" mam Monitor a pod "iba pocitac" mam TV.
sentimentálna spomienka - valid cpu
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Odpoved nie je, kedze poradie urcuje samotna graficka karta. Predpokladam, ze ak mas zapojene a zapnute TV pri boote, tak sa ti dokonca BIOS zobrazuje na TV.
mam rovnaky "problem" - ale je to absolutne jedno... naco to riesite? realne to nic neznamena, fakt okrem toho +P menu, kde to je naopak.