Projekt - Black matte

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Používateľov profilový obrázok
QuaDko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16

Projekt - Black matte

Príspevok od používateľa QuaDko »

Takže v kratkosti sa vám predstavím ja. Volám sa Filip, bývam neďaleko Trnavy a mám kopu voľného času. Cez moj voľný čas som sa rozhodol trošku sa venovať môjmu už staršiemu počítaču ktorí som kedysi dávnejšie asi pred 3 rokmi prerobil na ultrasuperdupermega mašinu. Čo znamená že som si tam podorábal otvory na fany atď. Lenže čo čert nechcel. Počítač som prestal využívať, hry som prestal hrávať a počítač poputoval dole do obývačky. Kedže moja case už bola taká aká bola (jak hirošima v druhej svetovej) samá diera, na predu mi chýbali kryty, na boku som mal plexi, nevkusné modré neony (btw: vtedy som po tom túžil jak pes po údenom) tak som sa rozhodol že stým musím teraz spraviť opačný proces a dať to celé dokopy. Najprv som pokukoval po define R4. Ale kedže mám kopu volného času a veci ktoré ma bavia som si povedal že sa pohrám. Síce už nemám fotky mojho PC ako vypadal predtým a nefotil som ani celú premenu (ešte neni dokončená) ale niečo som už pofotil. Síce som začal fotiť asi v polke prǎce ale snáď to nebude vadiť. To bolo na úvod a teraz skúsim popísať čo sa všetko stihlo a čo sa bude robiť.

Takže všetko sa odstrojilo. Komponenty odložili na stôl a išlo sa na to. Ako prvé prišli na rad vyrezané diery na fany, vybrúsil som skriňu, zobral zváračku a ponaváral som to naspeť, kedže je to hodne tenký plech nedalo sa to úplne presne. Tak som kúpi polyesterový git. Zagitoval, vybrúsil, zagitoval, vybrúsil a tak ďalej proste nekonečný postup. Ako farbu som si vybral matnú čiernu. Samozrejme pod to podkladovka a všetko predtým vybrúsiť, vyčistiť a tak to čo sa patrí. Ďalej som odstránil všetky 5,25 pozície, pozícia na hardisk a všetko čo bolo vnútri skrine. Naspeť tam pôjde už len pozície pre hardisk. 5.25 pozíciu (kedže bude len jedna) som vyriešil trošku inak to potom bližšie opíšem pri fotkách. Kúpil som dva fany noctua. Jeden 140x150 a druhý 120x120. Ten večší pôjde do predu a menší do zadu. Tak podme pomaly na fotky a popis práce čo som už spravil.

Ako prvé som teda vybrúsil skriňu, ponaváral som tam veci ktoré som potreboval, vybrúsil, zagitoval, a nastriekal základou. no nastriekal som to základkou ešte predtým ako som si rozmyslel čo spravím s 5,25 pozíciou, takže vnútro vrch sa znova vybrúsi a znova do základky atď. tak podme na fotky
Na zaČiatku bola jedna obyčajná skriňa Chakra Enermax z ktorej už po 5 rokoch povypadávali všetky predné kryty 5,25 pozícii, takže to vypadalo otrasne. Ako som už hore pisal bol som vášnivý gamer, tak som potreboval chladenie, tak som hore vyrezal dieru, poodstraňoval som mriežky, na bok išlo plexi a vypadalo to nanič :D To bolo predtým ale teraz to potrebujem dať do pôvodneého stavu kedže je počítač dole a dosť sa tam práši. Bolo tam veľa dier tak som ich proste obmedzil, pozaváral a tak ďalej.
chakra.jpg
Takže moju obeť už poznáte a presunme sa teraz trošku do reality. Na fotke sa zdá Že je prehnutá ale nieje, neviem prečo to tak vypadá, je špinavá od brúsenia, a tá čierna to mi zostalo trošku čiernej tak som to tam šlahol a musím ejtak ešte dokúpiť ďalšiu čiiernu. to v predu čo trčí z hore je uchytenie na predný FAN 140x150 a nad tým je pozícia na CD-Romku
skrina_bok.jpg
ešte pár fotiek zo všetkých pozícii.
skrina_predok.jpg
skrina_vrch.jpg
skrina_zadok.jpg
Tak to by som vám opísal skriňu a teraz sa dostaneme k predu skrine, kedže predok je odnímateľný, tak smo si vymyslel asi niečo takéto. tam kde chýbali kryty na pozícia 5.25 som sa rozhodol že dám plech a pekne to urobím, tak som si vyrezal plech, presne podľa rozmerov a prichytil som ho tam samorezkami. ktoré som z druhej strany urezal karbinou. dosť rečí dám sem nejaké dve fotky síce fotené len mobilom ale nevadí :D
predok_predok.jpg
zadok_predok.jpg
Niektoré veci sú už nastriekané a pripravené
pozicie_hdd.jpg
Bočnica už je tiež nastriekaná ale tú som zabudol odfotiť.
Ešte dám malú ochutnávku toho ako to u mňa vypadá momentáln :D
doma.jpg
To je zatiaľ z fotiek všetko a budem sa teraz snažiť fotiť viac aby ste z toho niečo maly, chcem to už tento týzdeň dokončiť, tak dúfam že sa mi to podarí lebo je tam brúsenia ešte dosť a potom príde na rad Lak, tak uvidím čo z toho vznike, snáď to bude vypadať tak ako chcem :)
Tak a čo sa tíka toho čo tam bude sídliť tak to je niečo v tomto duchu
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 Ghz + Zalman CNPS9900 (tiež nie moc dobrá kúpa :D)
MB: ASUS P5G41T-M LX3
GPU: Gigabyte GTX 560
RAM: 2x2 GB Zeppelin 1333 Mhz
HDD1: Ťamťung (Samsung) HD321KJ (320gb)
HDD2: Western Digital WD10EZEX (1000gb)
ZDROJ: Cougar CMX 500 W s modulárnou Kabelážou 80 + Bronze
FANY: Noctua NF-S12A, Noctua NF-A15

Tak Enjoy :P
Naposledy upravil/-a QuaDko v Po 20. Jan, 2014, 21:31, upravené celkom 3 krát.
Working on
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28

Re: Projekt - Black matte

Príspevok od používateľa pipo137 »

No, som zvedavý ;) :good:
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
QuaDko
Používateľ
Používateľ

Takže aj dnes sa trošku makalo a brúsilo. Case už je v základnej
IMG_0169.JPG
Working on
QuaDko
Používateľ
Používateľ

Takže od poslednej fotky som trošku postúpil a dnes som sa pustil do lakovania Matnou čiernou, case je už celá v matnej, ešte musím dokúpiť ďalší sprej a budem pokračovať, do matnej dám ešte Pasíc CPU chladiča, grafickej a uvidíme čo ešte, na predok som si doboril bielu LEDku ktorá bude decentne svietiť pomedzi také štrbinky a bude signalizovať zapnutie počítača, HDD LED rozmýšlam že úplne vysputím, ja to vôbec nepotrebujem neprekáža mi to keď to tam nebude, Bude to taký čisto čierny projekt, nechcem to moc konbinovať farbami, keď tak možno by som vyskúšal nejaký odtieň hnedej metalízy ale to až v budúcom projekte, pretože matná sa k tomu nehodí, skorej taká konbinácia že Hnedá metla a Piano Black, to by sa mi páčilo. nestihol som toho moc odfotiť ale keď budem mať toho viacej spraveného tak to pofotím zrkadlovkou nech je to lepšie vidieť. začína sa už z toho niečo rysovať tak dúfam že sa mi to podarí čím najskôr dokončiť.

Nejaký ten obrázok ako to vypadá aj keď je to len mobilom
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x60 ... 3/7259.jpg
Working on
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

nevyšlo by na menej úsilia/financií rovno nová skrinka ? :?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
QuaDko
Používateľ
Používateľ

Jednoducho povedané nejaká za tie peniaze by sa našla, ale ja som si to chcel spraviť podľa seba, rozmýšlal som na Define R4 ale potom som sa rozhodol sa trošku pohrať, zajtra sem ponahrávam nejaké fotografie lebo už som niečo poskladal yahooo a zatiaĽ to vypadá celkom slubne, a čo sa toho tíke vôbec to nebolo také drahé, všetko materiál som mal zadarmo, až teda na farbu tú som si kupoval a bolo len 5 Sprejov. Keď má človek čas tak všetko sa dá
Working on
QuaDko
Používateľ
Používateľ

Tak aby reč nestála, včera som sa konečne pustil do skladania, skrinka už je nastriekaná, ešte sa musí dokončiť predok skrinky, ale začal som už zo skladaním. Prekvapilo ma viac vecí, a preto sa to posnažím trochu opísať. Najprv ma dostal chladič na CPU kedže sa mi tam zmestil asi len tak nejak že mi zostalo volného asi 1 mm z hora, ale zmestil sa to je hlavné. ďalším prekvapením bolo keď som zistil že mi zmizli skrutky. Neviem čo sa snimi stalo ale proste zmizli takže som sa musel pohrabať a nájsť nejaké čo som mal ešte odložené.

nastriekal som večšinou všetko na matnú čiernu, moc sa mi nechceli konbinovať farby preto som sa rozhodol pel pre túto jednu a vypadá to zatiaľ cekom luxusne. Nastriekal som aj chladič na CPU, a ostané maličkosti. Škoda že nemám čiernu MB. na moje počudovanie sa teploty vôbec nezvýšili dokonca sa mi zdá že o taký 1 - 2 stupne sa znížili ešte som to moc netestoval tak uvidíme. Zatiaľ je to len v takej provizorne prevádzke kedže som včera potreboval počítač. skompletizujem to snáď dnes a potom ponahadzuje aj kvalitnejšie fotky, zatial sem dám iba fotené mobilom ale pofotím to aj zrkadlovkou nech je vidieť čo sa stym stalo :D

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x60 ... 9/zb3c.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x60 ... 9/n1be.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x60 ... 2/zpse.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/20/x8rr.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/13/qrmp.jpg

zatiaľ iba taká malá ochutnávka toho čo sa stihlo porobiť, je tam toho ešte dosť na robote tak sa fakt teším ako to bude vypadať keď sa to dá celé dokopy.
Working on
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa landrower »

ty clovece, to fakt zacina vyzerat dobre :)
som zvedavy co z toho definitivne vznikne ;)
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display 2x Philips 24M1N3200ZA Gaming 24" (IPS)
Audio Behringer MS16
Keyboard Asus TUF Gaming K1
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")
QuaDko
Používateľ
Používateľ

Minimálne aj ja som zvedavý jak sa mi podarí vyriešiť kabeláž, a jak sa mi to všetko podarí dať dokopy aby to všetko pekne sedelo :D
Na začiatku to nevypadalo nič moc ale už sa z toho niečo začína rysovať :cool:
Working on
jesus1992
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38

Príspevok od používateľa jesus1992 »

nápodobne
Battletag: Expodan#2226
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

hmmm... tiež som sa obával čo z toho bude, keďže voľba základu (skrinky) teda nebola nič moc (hlavne ten zdroj hore a možnosti cablemanagementu), ale vidím že si to poňal ako sa patrí a vznikne z toho niečo poriadne :good: ;)
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
QuaDko
Používateľ
Používateľ

Ten zdroj hore je jedna veľká hovadina, musel som tam vyrezať takú dieru aby som vlasne dostal káble na zadnú stranu a mohol ich tade ťahať, bohužial som sa včera k tomu nedostal, takže to stojí teraz, čakám ešte na SSDčko, redukciu z 2,5 na 3,5 a potom to už dokončím, kým to nebudem mať komplet tak to zatial nechám iba v pojazdnom stave, keď mi dojde toto ostatné tak sa stým pohrám keď bude čas. Základ skrinky síce bol taký aký bol ale keď bol čas tak som sa tým pohral, ešte ten predok nemám celý dokončený ale vypadá to celkom zaujímavo, keď bude čas tak to pofotím konečne :D
Working on
pipo137
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

jasné, pofoť, rád sa pozriem, čo z toho vzniklo ;) :good:
...inak, tá moja Noctua si tam vpredu pekne tróni :D ;)
QuaDko
Používateľ
Používateľ

Tvoja Noctua je naplno využítá, lepšie miesto som jej už ani nemohol nájsť :D :cool:
Working on
landrower
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45

Príspevok od používateľa landrower »

ale nejak prazdne ta skrina vyzera :D
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
CPU Intel Core i5 4670K + CM Seidon 120XL +2x Corsair Quiet SP120
MB MSI Z87M-G43
RAM Corsair XMS3 2x4GB DDR3
VGA Gigabyte N660OC-2GD GTX660 + Accelero Mono Plus
HDDs Crucial MX200 250GB 7mm, Seagate Brracuda ST1000DM003 1TB
CASE Bitfenix Prodigy M
PSU Single sleeved Corsair HX650 + Corsair AF120 LED blue Fan
External HDDs Samsung 750GB + Fantec fanbox FB-35US2 black, Seagate Expansion Desktop 2TB
FANs Corsair AF120 Blue LED
RPM regulation Scythe Kaze Master PRO 5,25" panel
Peripheral
Display 2x Philips 24M1N3200ZA Gaming 24" (IPS)
Audio Behringer MS16
Keyboard Asus TUF Gaming K1
Mouse Asus TUF Gaming M4
Notebook Lenovo IdeaPad B5400 (i3 4000M @2.4GHz, HD graphics 4600, 8GB RAM, 15.6")

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"