takže kľudne ďalej si pozeraj ich recenzie

Práveže nedá, lebo pre 140 mm fany tam sú diery len v strede tej "vaničky" http://www.mnpctech.3dpixelnet.com/pict ... h.com6.jpg , teda spodnému fanu chýbajú spodné a vrchnému vrchné diery, netreba pripomínať, že je to dosť fail. Teoreticky by sa dali do toho plastu vypáliť nejakou nahriatou ihlicou alebo tak, ale je to len ďalšia komplikácia navyše.Heatman napísal:Ale ked dobre vidim tak na tom obrazku je vidno nejake diery kde by sa mal dat vetrak uchytit aj srubkami.
Treba aj napísať akými modelmi, aby potom niekto nebol prekvapený, keď mu to na 12V bude počuť a ten hluk mu bude vadiť.Bobo99 napísal:Mam celu case osadenu Noctuami a okrem 140mm ktore vytvaraju aerodynamicky hluk ani jednu nepočujem pri 12v. Noctua neni len imidžovka ale aj kvalita spracovania a prislušenstvo.
Presne tak, aj Noctua NF-A14 ULN je pocut. Prevadzkoval som ich na 5V (4ks) lebo inac boli hlucnedodiken napísal:Treba aj napísať akými modelmi, aby potom niekto nebol prekvapený, keď mu to na 12V bude počuť a ten hluk mu bude vadiť.Bobo99 napísal:Mam celu case osadenu Noctuami a okrem 140mm ktore vytvaraju aerodynamicky hluk ani jednu nepočujem pri 12v. Noctua neni len imidžovka ale aj kvalita spracovania a prislušenstvo.
Ale osobne si myslím, že aj tie ULN modely s nízkymi otáčkami bez redukcií na 12V počuť. 800 resp. 700rpm nie je nepočuteľných.
Tých 500 sa dá považovať za nepočuteľných. Podľa mojich skúseností.
No jak myslíš, ale 1000 rpm verzie ti na tú zostavu budú stačiť s prehľadom. 1000 rpm už aj je počuť, nevravím, že je to nejaký extra hukot, ale počuť to už je. Podľa mňa je to taký ideál, na 12V to už má dosť výkonu ak by bolo treba a na 5V to bude nepočuteľné, nešiel by som do rýchlejších.Durana napísal:Ja osobne asi pojdem do tych nanoxii. Budu mat pri rovnakom napati aspon taky vykon ako tie fractaly?(uvazujem, ci kupim 2 alebo 3 kusy) Ked maju zakladnu rychlost uvadzanu napr 1000rpm, to je rychlost pri 12 V vsak? (uvazujem prave kupit rychlejsie, ktore na 5V budu stale tiche a ked budem chcet prevetrat skrinu ked nikto nebude doma, tak budem moct
Už keď riešiš Nanoxiu, tak PWM napr. http://www.tichepc.sk/Nanoxia-FX-EVO-PW ... etail.html , cena chlp nad limit, ale vie točiť už od 300 rpm, takže veľmi fajn na ticho.Durana napísal: A posledna vec, nejaky tichy pwm fan na gelid tranquillo?