za tie peniaze by som ja osobne nebral AMD. Nepises na co chces zostavu, zrejme PRIMARNE na hranie kvoli 290tke grafike, ale rozhodne by som do toho nacapal dosku Z87 za radovo 75-80eur (usetris 20 az 25eur oproti tej doske co si vybral teraz) a 4670K procesor (stoji 200eur, takze o 30eur viac ako mas teraz AMD CPU).
Celkovy rozdiel teda bude okolo 10eur = lacnejsia doska, drahsi procesor.
Dovod takehoto uvazovania ? 4670k pretocis polahky na 4.2GHz, uplne bezne na 4.3GHz, so stastim na 4.5GHz a ten vykon bude niekde uplne inde ako AMD. Kvalitnejsia pci-e zbernica (toto budem detom nadarmo vysvetlovat), kvalitnejsie a rychlejsie SATA radice. Mensie sranie sa s ovladacmi a celkovo ich vyssia kvalita co zase nie je argument pre domaceho hraca, skor do podnikoveho prostredia, kancelarii atd. ale proste je to tam.
DALEKO MENSIA SPOTREBA, za prvy rok dosiahnes na elektrike taku usporu ktora ti vyvazi drahsi procesor : ano, kludne mozes usetrit 20 az 40eur ROCNE.
HDD by som ti urcite odporucil nejake WD(green urcite nie) ovela radsej ako Seagate
procesor ako sa spominalo urcite pri tejto cenovke Intel...
GPU je slusna volba...
a z akeho obchodu je ten screenshot?
s tymi pamatami co chlapci doporucili to zase vidim ako kravinu, Krušjal Balistiks XP mas za rovnaku cenu, akurat su 1.35V, agresivne casovanie a fantasticky pretocitelne na 2400MHz: