ahojte. Kedze vo windowse cez spravu diskov nejde zmensit odiel C a zvacsit odiel D (bez straty dat) pouzil som Gparted.
Zaujima ma, pokial su tam data, tak to presuvanie trvalo cca 3 hodiny. Bude to robit tak dlho ked tam data nebudu? Myslim na particii ktoru zvacsujem.
http://www.youtube.com/watch?v=c24Yr9gGjZk&hd=1
Gparted
- bassgenerator
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Gparted
NB: Lenovo Thinkpad T570 win 10 pro x64
Mobil: Apple Iphone 13 pro Max gold 128 GB
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Gparted
ked budes zvacsovat particiu:
1) nebude to tak dlho trvat, je to operacia absolutne okamzita (podmienka : za tvojou particiou sa nachadza volny flek samozrejme)
2) nemusis pouzit offline gparted, staci ked to spravis online cez diskpart ktory je sucastou uz od Windows2003:
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\username > diskpart
Microsoft DiskPart version 6.1.7601
Copyright (C) 1999-2008 Microsoft Corporation.
On computer: NAZOVSTROJA
DISKPART> list volume
Volume ### Ltr Label Fs Type Size Status Info
---------- --- ----------- ----- ---------- ------- --------- --------
Volume 0 D DVD-ROM 0 B No Media
Volume 1 C DATA NTFS Partition 119 GB Healthy System
DISKPART> select volume 1 {vyberies si ktoru partition chces rozsirit}
Volume 1 is the selected volume.
DISKPART> extend
1) nebude to tak dlho trvat, je to operacia absolutne okamzita (podmienka : za tvojou particiou sa nachadza volny flek samozrejme)
2) nemusis pouzit offline gparted, staci ked to spravis online cez diskpart ktory je sucastou uz od Windows2003:
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\username > diskpart
Microsoft DiskPart version 6.1.7601
Copyright (C) 1999-2008 Microsoft Corporation.
On computer: NAZOVSTROJA
DISKPART> list volume
Volume ### Ltr Label Fs Type Size Status Info
---------- --- ----------- ----- ---------- ------- --------- --------
Volume 0 D DVD-ROM 0 B No Media
Volume 1 C DATA NTFS Partition 119 GB Healthy System
DISKPART> select volume 1 {vyberies si ktoru partition chces rozsirit}
Volume 1 is the selected volume.
DISKPART> extend
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- bassgenerator
- Používateľ
a presunie/zmensi/zvacsi bez straty dat?
Inak to co si tu popisal nerozumiem ani prd, viem ze su to nejake prikazy to je jasne, ale spanich vilage
Inak to co si tu popisal nerozumiem ani prd, viem ze su to nejake prikazy to je jasne, ale spanich vilage
-
- Pokročilý používateľ
ano, bez straty dat ale IBA zvacsi - ved pisem KED BUDES ZVACSOVAT PARTICIU.
Zmensit nevie (na to potrebujes utilitky ako si pouzival doteraz).
Su to prikazy ktore musis napisat do prikazoveho riadku vo Windowse (ano, fakt to nie je linux). Diskpart (spustis program diskpart), list volume (vypise vsetky "drajvy" co mas na systeme), select volume X (vyberies si s ktorym chces pracovat), extend (prikaz na rozsirenie). Zase az taka sialena atomova fyzika to neni.
Podstatna cast mojej spravy je taka, aby o tom aj viaceri ludia vedeli a hlavne ze pri zvacsovani nepotrebujes gparted alebo podobny nastroj a mozes to spravit pri beziacom systeme. Viem ze pre domace pouzitie to nie je dolezite, ale pre akekolvek podnikove nasadenie (databazy, VoIP, atd) je proste downtime neziaduce a ked sa mu mozes vyhnut, preco nie...
Zmensit nevie (na to potrebujes utilitky ako si pouzival doteraz).
Su to prikazy ktore musis napisat do prikazoveho riadku vo Windowse (ano, fakt to nie je linux). Diskpart (spustis program diskpart), list volume (vypise vsetky "drajvy" co mas na systeme), select volume X (vyberies si s ktorym chces pracovat), extend (prikaz na rozsirenie). Zase az taka sialena atomova fyzika to neni.
Podstatna cast mojej spravy je taka, aby o tom aj viaceri ludia vedeli a hlavne ze pri zvacsovani nepotrebujes gparted alebo podobny nastroj a mozes to spravit pri beziacom systeme. Viem ze pre domace pouzitie to nie je dolezite, ale pre akekolvek podnikove nasadenie (databazy, VoIP, atd) je proste downtime neziaduce a ked sa mu mozes vyhnut, preco nie...
Naposledy upravil/-a mp3turbo v Po 24. Feb, 2014, 12:13, upravené celkom 1 krát.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- bassgenerator
- Používateľ
no ved jasne cez diskpart som si robil bootovatelne USB, ale v gparted pekne vidim co sa deje a je to graficky znazornene, tak preto som to cez to robil.
-
- Pokročilý používateľ
pri zvacsovani particie nemas co vidiet - ziadne data sa nepresuvaju, proste ti ubudne volne miesto ktore si mal na nealokovanej particii a ta ktoru si zvacsoval zrazu bude mat vacsie mnozstvo volneho fleku. Tam nie je co vidiet.
- bassgenerator
- Používateľ
ono to je ale vzdy prave tak,ze za particiou co potrebujes zvacsit sa nenachadza volne miesto, kedze zmensujem C:\ takze diskpart mi v tomto nepomoze