Výber NTB z uvedených

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Dan00
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 11. Apr, 2009, 23:07

Výber NTB z uvedených

Príspevok od používateľa Dan00 »

Dobrý deň
chcel by som si kúpiť svoj prvý notebook (doteraz som mal len desktop) moc sa v tých výrobcoch a HW nevyznám preto si radšejnehám poradiť. Mám vybraných pár kandidátov spomedzi ktorých vyberám tak Vám to snáď uľahčí radenie ;).
Notebook by mal mať kvalitný displej podľa možnosti antireflexný nech sa na to dá kukať a dedikovanú graf kartu (sem tam zahrám hru). Veľkosť HDD nezáleží, neskôr beztak vymením za SSD/SSHD. Procesor by bol lepší výkonnejší ale ideálne v malom zaťažení nežravý na batériu. RAM by som vedel do budúcna upgradovať (minimum 8Gb upgradovatelnosť to chcem čím skorej)

Rád by som vedel či IPS panel v ASUS je lepší alebohorší ako ten v ACER (tie dva sú zatiaľ naj kandidáti)
a či ThinkPad Edge od Lenova je spracovaním lepšie ako N550 od ASUSu

Booky sú zoradené cca podľa mojích preferencii výkon / cena (/ kvalita?) ale rád by som sa utvrdil v mojom výbere tak každý postreh / radu vítam

1. ASUS N550LF (dobrý monitor IPS fHD)
Intel Core i7 Haswell 4500U
15.6" fHD IPS LED
Nv GT745M 2g
4+2g RAM 1600
1TB HDD 5400ot

2. Acer Aspire v3-571G (vraj shit)
Intel Core i5 3230 Ivy Bridge
15,6" fHD IPS LED
Nv GT730m 2g
4g RAM 1333
1TB 5400ot

3. Lenovo ThinkPad Edge E540 (nemá fHD - vyradujem)
Intel Core i7-4702MQ
15.6" HD720p LED matný s antireflexnou úpravou (IBA HD :rolleyes: )
Nv GT740M 2g
8g RAM 1600
SSD16g + 1TB HDD 5400ot

4. Lenovo IdeaPad Y580 (slušný HDD a RAM v základe)
Intel Core i7-3630QM Ivy Bridge
15.6" fHD LED ale lesklý
Nv GTX660m 2g
4+2g RAM 1600
SSD 64gb + 1TB HDD 5400ot

5.Lenovo IdeaPad Y510 (sú problémy s ultrabay, prehrieva sa)
Intel Core i7-4700MQ
15.6" fHD LED matný
Nv GT750m (existuje aj dual GT750 ale ten zere baterku aj stoji dost)
8gb RAM 1600
SSD 24gb + 1TB HDD 500ot

P.S.: má to nahradiť desktop , ale bude to prenášané
Naposledy upravil/-a Dan00 v Št 27. Feb, 2014, 11:36, upravené celkom 4 krát.
war. war never changes ...
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Re: Výber NTB z uvedených

Príspevok od používateľa newmi »

stvrta moznost sa zda idealna ;-)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

tak co sa tyka vykonu jednoznacne 4 NB. Neviem rpeco si dal do vyberu ten Acer, to je total odveci od ostanych NB
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

ak to ma nahradid desktop, neuvazoval si aj o dock stations ? :-)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Dan00
Nový používateľ
Nový používateľ

Acer je v popredí hlavne kôli IPS full HD panelu za relatívne lacný peniaz (a zvyšok € môžem investovať do rozšírenia RAM a SSD) a poskytuje podľa konfigurácie dostatočný výkon i keď nie ako ostatné NTB. Na tej obrazovke mi dosť záleží aby to nebol šunt . ak som vedľa, nehám si poradiť

P.S.: šte som našiel zaujímavé lenovo Y500 s Intel i5 3230M GT750m 8gbRAM1600 16gb+1TB SSHD ale má to len lesklý displej :?
Naposledy upravil/-a Dan00 v St 26. Feb, 2014, 14:36, upravené celkom 1 krát.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

neni IPS ako IPS. Taktiez sa divaj aj na kvalitu spracovania, kde ten acer zrovna neoslini. To lenovo ma sice lesk, ale velmi dobre sa nan diva. Nevyhoda je, ze na slnku sa z neho stane zrkadlo. Da sa poriesit napriklad s antireflexnou foliou. Vykonovo je TOP zo vsetkych co si sem postol
Dan00
Nový používateľ
Nový používateľ

TOP aj kvalitou spracovania ? ak hej takby som ho bral ... ASUS N550 ma tiez IPS celkomkladne hodnoteny tak preto sa pytam a ma aj hlinikove telo cize som ratal ze spracovanie by malo byt OK preto je aj navrchu (IPS + spracovanie)
Purejoke
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 30. Sep, 2013, 11:22

Príspevok od používateľa Purejoke »

Asus je fajn predsa len ten hliník tomu dodá solídnejší pocit. Ale bolo by treba dokúpiť SSD a podsvietená klávesnica je fajn aj keď nie v tejto farebnej kombinácii čo znamená, že väčšinu dňa by bolo podsvietenie aj tak vypnuté. Ak ti tieto dve veci nevadia tak si myslím, že asus je veľmi dobrá voľba.
Naposledy upravil/-a Purejoke v St 26. Feb, 2014, 15:16, upravené celkom 1 krát.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

cim viacej pozeram na ten Asus, tym sa mi viacej paci. To lenovo je konstrukcne uplne vporiadku. Mal som moznost sa na nom chvilu hrat, ale na verzii s 2 x 650GT.
Videl by som to takto. Konstrukcia a dizajn vyhrava Asus. VYkon jednoznacne Lenovo. Ten Asus ma Uckovy CPU, takze nie je tak vykony.
Dan00
Nový používateľ
Nový používateľ

Nehladám nutne najvyšší výkon . Nemusí to byť ani najodolnejší macek na trhu ... taky zlaty stred :D ale ten monitor nech to má kvalitný a nedívam sa na blato. Nevidel som tie lenova ani ten asus (bohužial) a nemám si to ani kde pozrieť ale NB bude len výnimočne použitý vonku teda by som oželel aj lesklý povrch ale nie na úkor kvality zobrazenia (farby, kontrast, podanie čiernej, podsvietenie atd)
newmi
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 23. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa newmi »

mas nejaky cenovy strop? Skus omrknut aj tento thinkpad

P.S.: Prave z neho pisem, tak ak by si o nom chcel nejake info, tak sa pytaj ;)
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Dan00
Nový používateľ
Nový používateľ

tak pôvodne som chcel NB okolo 500€ale rýchlo som podla recenzii pochopil že sú to velmi kompromisné NB čo do výkonu a spracovania a velmi málo z nich malo kvalitný display tak radšej investujem viac. tích +- 800 je už dosť ale sú tam zaujímavejšie modely a ak by bolo nutné dať aj viac ale čosi to aj vydrží -budiž ale do závratných výšok ísť nemôžem (ešte treba dane platiť :D )

EDIT:
uvažujem že zoberiem ten ASUS N550LF a Dokúpim doň Samsung 840 series SSD a ten 1TB dám miesto DVDromky a jednu 2gb ramku vymením za 4gb (celkovo 8gb)
Dan00
Nový používateľ
Nový používateľ

trochu ma odradza to lenovo y580 a y510 lebo citam po nete kadejake info ze sa prehrievaju (y580 disk a y510 grafika v ultrabay) a neda sa s tim poriadne robit a ze ten ultrabay stoji za **** ... rad by som ak by sa vyjadril niekto kto tie NB ma
bezne za bookom budem tak 2-3 hod.ale moze sa stat ze pri nom stravim cely den. preto neviem ci radsej nezoberiem ten asus .. cenovo ma to vychadza asi rovnako , lenova som chcel bazarove so zarukou a asus cisto novy
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

to ze viacej hreju sa da aj ocakavat. Ten HW co tam maju si vyzaduje aj poriadne chladenie. Za tu cenu sa ale ubrat niekde muselo. Tu 510 s Dual grafikou nekupuj. je to hlupost. Poriadne to nevyuzijes a su stym problemy aj v hrach
Dan00
Nový používateľ
Nový používateľ

Dakujem za vase rady cenim si vas cas i ked nakoniec ma kamarat presvedcil na nieco ine ...
kusok dozadu si kupil MB Pro 15" s retinou ...
No pani klobuk dolu ... ten obraz smelo konkuruje mojmu DELL U2713H a spracovanie je na velmi vysokej urovni (co do ergonomie a vykonu). Budem si musiet zvykat na novy OS :/ a budem musiet este mesiac dva nan pockat, ale viacmenej perfektne vyhovuje mojim poziadavkam. Este raz dakujem

Návrat na "Nákupná poradňa"