Prosim o pomoc
- St0n3r_svk
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Prosim o pomoc
Mam doma nasledujucu zostavu je uplne nova:
MB ASUS A8NE FM NF4 Lan RIAD Fire Wire
Precosero MAD Athlon 3000+ Venice jadro,Soc 939 BOx
RAM DDR GOODRAM 512 400mhz
HDD WD 160gb 7200rpm SATA II 8MB cahe
napalavacka DVD LG dual
a grafika LEGEND GFFX6600 256/128bit,TVO,+DVI,PCX
a zdroj 460 W
Vsetko bolo okej windows som nainstaloval +sp2 ovladace od dosky+chipset grafiku zvukovku vsetko ok pc bezal bez problemov ale po dvoch dnoch som si zohnal dake hry a zacalo sa peklo PC pri vacsej zatazi tuhne dokanca aj pri prehravani filmu toto nieje mozne tak som skusal dake stres testy vsetko OK tak potom co je? v zivote som sa s tymto nestretol na tu zostavu by to nemalo robyt mam doma stary athlon xp a ten napr s battfield 2 no problem ale toto to je nieco strasne tak prosim poradte
MB ASUS A8NE FM NF4 Lan RIAD Fire Wire
Precosero MAD Athlon 3000+ Venice jadro,Soc 939 BOx
RAM DDR GOODRAM 512 400mhz
HDD WD 160gb 7200rpm SATA II 8MB cahe
napalavacka DVD LG dual
a grafika LEGEND GFFX6600 256/128bit,TVO,+DVI,PCX
a zdroj 460 W
Vsetko bolo okej windows som nainstaloval +sp2 ovladace od dosky+chipset grafiku zvukovku vsetko ok pc bezal bez problemov ale po dvoch dnoch som si zohnal dake hry a zacalo sa peklo PC pri vacsej zatazi tuhne dokanca aj pri prehravani filmu toto nieje mozne tak som skusal dake stres testy vsetko OK tak potom co je? v zivote som sa s tymto nestretol na tu zostavu by to nemalo robyt mam doma stary athlon xp a ten napr s battfield 2 no problem ale toto to je nieco strasne tak prosim poradte
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Najpravdepodobnejsia moznost je, ze mas nekompatibilny HDD s doskou, totiz nForce4 ma problemy s niektorymi SATA II diskami.
S tym nespravis nic, zatial si vyskusaj test na procesor Prime95 a kontroluj jeho teplotu, kolko dosiahne v maximalnej zatazi.
Otestuj si aj pamate cez MEMTEST, takisto vylucis chybu pamati a nakoniec otestuj grafiku cez 3DMark 2003.
A posli sem maximalne teploty CPU a NorthBridge.
Odmera ti to napriklad ASUS PC Probe II.
Akej verzie mas ovladace na chipset nForce4?
S tym nespravis nic, zatial si vyskusaj test na procesor Prime95 a kontroluj jeho teplotu, kolko dosiahne v maximalnej zatazi.
Otestuj si aj pamate cez MEMTEST, takisto vylucis chybu pamati a nakoniec otestuj grafiku cez 3DMark 2003.
A posli sem maximalne teploty CPU a NorthBridge.
Odmera ti to napriklad ASUS PC Probe II.
Akej verzie mas ovladace na chipset nForce4?
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ano mas pravdu, WD disky boli najmenej problemove, ale na forach som sa docital, ze aj s nimi ma zazracny nForce4 problem.
Maxtory SATAII tie su na nForce4 nepouzitelne a boli problemy aj so Seagate, tiez sa mi ten WD nezda, ale ktovie, mozno je to koli nemu.
Maxtory SATAII tie su na nForce4 nepouzitelne a boli problemy aj so Seagate, tiez sa mi ten WD nezda, ale ktovie, mozno je to koli nemu.
- St0n3r_svk
- Nový používateľ
no zbochom chalani tak to je konec, pozrem co sa da robit CPU ma okolo 64 C to je dost tedaandydul napísal:Ano mas pravdu, WD disky boli najmenej problemove, ale na forach som sa docital, ze aj s nimi ma zazracny nForce4 problem.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
No 64 je fakt dost, ak nemas dobre vetranu skrinku, skus ju otvorit. Ale ak ti to mrzne aj pocas prehravania filmu, vtedy nieje vytazena ani grafika, ani procesor, tipoval by som to na HDD alebo RAMky.
Ak mas moznost vyskusat tam iny HDD, tak nevahaj. Ja som si na svoju nForce4 radsej kupil Maxtor ATA-133, nechcel som mat problemy.
Ak mas moznost vyskusat tam iny HDD, tak nevahaj. Ja som si na svoju nForce4 radsej kupil Maxtor ATA-133, nechcel som mat problemy.
Naposledy upravil/-a ujo Andydúla v Ne 16. Júl, 2006, 11:17, upravené celkom 1 krát.
- St0n3r_svk
- Nový používateľ
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Vies to je tazko reklamovat... Vies, co konkretne ti nejde? Nevies. A ak je problem v kompatibilite HDD a dosky, tak to nevyreklamujes, pretoze ten disk na inej doske ide a ta doska s inym diskom tiez, je to zamotane...
Jedine ak si kupoval komp ako komplet a mas na nho ako komplet zaruku, vtedy to reklamovat mozes, ak si to kupoval po komponentoch, tak nie.
Jedine ak si kupoval komp ako komplet a mas na nho ako komplet zaruku, vtedy to reklamovat mozes, ak si to kupoval po komponentoch, tak nie.
- St0n3r_svk
- Nový používateľ
Takze to ked poviem predajcovi ze to zostava nieje vobec stabilna pc mrzne tak to mi musi dat dokopi tu zostavuandydul napísal:Vies to je tazko reklamovat... Vies, co konkretne ti nejde? Nevies. A ak je problem v kompatibilite HDD a dosky, tak to nevyreklamujes, pretoze ten disk na inej doske ide a ta doska s inym diskom tiez, je to zamotane...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ano, mal by, pretoze ti predal komplet a teda mas zaruku na cely komp a nemusi ta zaujimat, preco a co nejde, jednoducho ti to mrzne a nech ti to opravia.
- St0n3r_svk
- Nový používateľ
andydul napísal:Ano, mal by, pretoze ti predal komplet a teda mas zaruku na cely komp a nemusi ta zaujimat, preco a co nejde, jednoducho ti to mrzne a nech ti to opravia.
okej tak zostavu som vypol nejdem nic robit a zajtra to hned letim dat reklamovat dufam ze to vyreklamuju ak ked som tam dal sietovu kartu sice oni pri tom ako mi to zostavu uz davali tak vraveli ze nieje blombovana a ze si do nej kludne mozem pridat dake komponenty a pochybujem ze by som nieco pokazil tym ze som tam dal sietovku taka lama niesom a pri tom vsetky ovladace su ok toto sa moze stat iba mne kurna
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- St0n3r_svk
- Nový používateľ
- St0n3r_svk
- Nový používateľ
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Este vyskusaj z www.nvidia.com stiahnut drivery 6.86 (najnovsie na nForce4) a nainstaluj, moze to byt aj drivermi.
Rovnako nainstaluj aj najnovsie drivery na grafiku z tej istej stranky...
Rovnako nainstaluj aj najnovsie drivery na grafiku z tej istej stranky...