Asi to fakt vidim na ten ASUS...
Dik za postrehy.gabrik8 napísal:tak ja za seba môžem povedať že rozdiel v hlučnosti medzi WF 1 a WF 2 u gigabyte je poriadny. U GB hd7970 s WF1 bol hluk a teploty dosť mizerné na stock nastaveniach hriala v priemere o 20°C viac ako nová R9 280x s WF2. Tá má bez úprav v soft. teploty v záťaži 45°C pár krát vybehla tesne do 50°C. Takže som mohol poriadne zredukovať otáčky a isť s teplotou vyššie. Ale osobne by som tiež šiel do MSI alebo Saphire, keby mi túto vy-reklamovali vrátením peňazí a nie výmenou.
Tak skusenosti s mojou novou ASUS DCII 280X TOP.dancenatic napísal:Sú dve asus DC2, jedna bez T a druhá má T ( Top ) a líšia sa taktamy. Mám tú druhú https://www.asus.com/Graphics_Cards/R9280XDC2T3GD5/ z Alzy a ja som s nou spokojný.
A teraz ku karte:
- Podľa GPU-Z - ASIC Quality-60.7 %
- Min. vent. 1080 RPM ( tak toto mohlo byť aspon na 800 a sú trochu počuť, kto má rád ticho )
- Max. vent. 3020 RPM ( manual 100 % )
- RPM sa začnú zvyšovať až od 65 C
- OC bez zmeny voltáže GPU 1150 Mhz, Mem. 1700 Mhz, otestoval som Valley Benchmark a výsledky sú takéto:
- Max. teplota GPU - 74 C, VRM - 75 C podla GPU-Z
- Max. vent. - 1580 RPM
Test FurMark: - Max. teplota GPU - 82 C, VRM - 82 C, max. vent. 1890 RPM
Ale musím upozorniť na doležitý fakt a to ten že karta aj napriek polootvorenej kapotáži vyfukuje čast ohriateho vzduchu von zo skrinky cez záslepku a ja jej pomáham aj tým, že ju mám v skrinke z miernym pretlakom ( CM - HAF XM ), kde štandardne dodávaný ventilátor je hore a ja ho mám v bočnici a zregulovaný na približne 400 RPM.
Test FurMark bez bočnice: - Max. teplota GPU - 84 C, max. ot. vent. 2230 RPM, a ak ju dá niekto do skrinky s podtlakom, tak to dopadne este horšie. No škoda že sa tomuto nevenujú aj nejaké recenzie a dúfam že to niekomu pomože.