Zdravím,
riešim skoro poslednú vec pre moju spokojnosť a pohodlie PC (okrem zmeny grafiky a zrejme aj chladiča na cpu).
Chcel by som sa spýtať, ako by ste vyriešili "airflow" v case NZXT H230, kde všade by bolo dobré mať prídavné ventilátory.
Momentálne mám v PC osadené len pôvodné ventilátory ktoré boli ku CASE, nemenil som ani ich pozíciu.
VEĽKOSŤ VENTILÁTOROV: 120x120mm
Bolo by ich dobré vymeniť?
Kde všade by ste dali ventilátory? Prípadne niečo cenovo pri tých 8 - 12 Eurách.
(pozeral som na Enermax, celkom odporúčané aj tu na fóre).
Cez SpeedFan viem regulovať len jeden FAN ktorý je vzadu hore na CASE, prečo len ten?
Screen CASE:
http://imgupload.sk/viewer.php?file=wh1 ... 4ztkaq.jpg
Červené šípky značia aktuálne osadenie ventilátorov.
Žlté šípky značia kde by teoreticky mohli byť ventilátory, resp. kde by som ich mohol mať.
SpeedFan - screen bol urobený v stave iba pusteného Photoshopu CS6:
http://imgupload.sk/viewer.php?file=i87 ... 9gmzze.jpg
Samozrejme že na zdroji aj grafike sú pôvodné FANY, chladič na CPU-čku mám Coolink Corator DS ale budem
ho na 90% meniť za Scythe Mungen 4, čo sa týka grafiky uvažujem o HD 7770/7850/7870, ale to len tak pre info.
ďakujem dopredu za všetko ..
NZXT H230 - Ventilátory
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: NZXT H230 - Ventilátory
dopredu, dole http://datacomp.sk/enermax-uctb12-t-b-s ... 81872.html alebo kľudne vymeniť aj tie pôvodné vpredu a vzadu
mugen4
R9 270X
a vybrať horný hdd cage pre menší odpor kladený vzduchu od predného ventilátora - lenže pozerám, že je tam ssd, no to by som poriešil tak, že by som ssd položil proste na spodnú klietku napríklad
mugen4

R9 270X

a vybrať horný hdd cage pre menší odpor kladený vzduchu od predného ventilátora - lenže pozerám, že je tam ssd, no to by som poriešil tak, že by som ssd položil proste na spodnú klietku napríklad
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
SSD mozes dat hociako hocikam aj obojstrannou paskou prilepit 

-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Pôvodne som aj mal vybratý horný HDD cage len som kvôli práci musel pridať ešte jeden HDD 320 GB so súbormi pre ostatných na zdieľanie. SSD som chcel dať na spodok CASE vedľa zdroja len mám problém potom so SATA káblom, proste to nezapojím, aj aj keby ho tam dostanem silou, bude potom veľká šanca poškodenia pripojenia SSD-čka.
K tým ventilátorom, loleqboleq: takže mám zobrať rovno 4x, prípadne ak by som nejako dal na dolnú časť SSD len 3x ten Enermax?
Ak som to teda správne pochopil.
Broslowski, tiež pravda že v podstate ho môžem dať kam chcem, doslova prilepiť, prípadne priviazať o spodné cage z boku, tak mi vznike dole priestor pre ventilátor.
K tým ventilátorom, loleqboleq: takže mám zobrať rovno 4x, prípadne ak by som nejako dal na dolnú časť SSD len 3x ten Enermax?
Ak som to teda správne pochopil.
Broslowski, tiež pravda že v podstate ho môžem dať kam chcem, doslova prilepiť, prípadne priviazať o spodné cage z boku, tak mi vznike dole priestor pre ventilátor.