viete mi poradit nejaky notebook?
co potrebujem aby mal :
SSD (avsak to mozem lahko vymenit/dokupit) (no 80-120GB by asi stacilo, ale.. neviem)
RAM aspon 3GB, idealne 4GB
Podla moznosti kvalitny, zvykol som si na lenovo R400 - na svoju triedu pomerne robustny/pevny, tazko rozbitelny.
Paradne by bolo, keby mal win xp, nedokazem si zvyknut na win7, alebo by som ho musel dost vyladit, aby isiel ako XP.
proste ziadny mega komplikovany win, chcem jednoduche, graficky nenarocne prostredie, ziadne cary mary efekty, len suchy windows.
preferujem notebook nevypinat, cize nech zvlada 24/7 provoz, R400vke sa neznicila bateria ani po 4 rokoch takehoto zaobchadzania (ma stale nad 90% kapacity)
VELA pisem, cize co najpohodlnejsiu klavesnicu (aj ked to je asi len sila zvyku ale R400 som si fakt oblubil, nepisem 10timi)
Prenasat ho velmi nebudem, no nevylucujem ze v buducnosti mozno ano.
dobre by blo keby je obrazovka ovtoritelna az na 170-180st.. (preferujem si obcas polezat a tym padom musim otvorit takmer uplne)
dotykovy netreba. teraz mi napadlo, ze dufam ze tam nebude win8, to by ma asi porazilo.. (nemam cas si zvyka na novy windows), to si radsej repasujem R400vku

a neviem no.. USB, citacky a taketo haluze/drobnosti velmi neriesim.. ide mi fakt hlavne o spolahlivost a ozaj, nech je TICHY a nech sa vobec neprehrieva (aspon ako R400 alebo este menej, kto ho pozna, vie o com pisem)
a cena? nemam tusenie, za R400 som dal 900e, ale bolo to pred 4 rokmi. povedzme ze 800e by som dal max, ale mozem zvysit nepatrne, dufam ze mi vydrzi 4 roky, a tak prihodit niekolko eur neurobi priemer na rok pouzivania az tak moc..
idealne 14"
mechanika moze byt, ale nemusi (snad sa mi win8/7 podari preinstalovat aj bez nej),
touchpad, web kamera, mikrofon, audio in/out, alebo citacka prstov (ako na R400), su uz uplne nepodstatne veci, asi tak isto ako vsetko, pokial som teda nezabudol na nieco dolezite...
cize v skratke
nezmar, tichy, chladny, RAM 4GB alebo viac, SSD 80-120GB alebo viac, 14", pohodlna klavesnica, grafika nemusi byt, CPU no.. minimalne vykon R400vky (tisim ze 2.2Ghz 2core), ale nie na ukor hluku/tepla. uprimne - nevyznam sa ci 2 alebo 4 jadro a kolko GHz.
vzhlad je tiez nepodstatny, aj znacka.
PS: R400 neni na tom tak zle, len by som musel vymenit plast na monitore asi, minimalne panty, a dost sa uz lame aj klavesnica.. takze neviem, len ma to uz stve a nechcem aby mi vybuchol jedneho dna, prave ked neurobim tyzden zalohu a podobne.
Dakujem za kazdu radu