WD 2TB - nenajde ho pri inštalacii WIN8
WD 2TB - nenajde ho pri inštalacii WIN8
Prosim help.
Mam Western digital caviar black 2000GB nikdy nepoužity a stál v izbe 3 mesiace.
Pri inštalacii win8 mi píše toto:
"We couldn't find any drives. To get a storage driver, click Load driver.
http://yuq.me/users/16/996/H53LIxjwaq.png
Driveri som nainštaloval aj s original DVD a po ich inštalacii to iste, dalej som skusil inštalovať aj najnovšie z netu
z mojej dosky Maximus VI GENE a tato inštalacia trvala o čo si dlhšie ale stale nezazmanenava ten HDD.
Skusil som tam dat notebookacky 2.5tkovy 160gb a ten v pohode zaznamenalo.
Lenže ako spojazdnit ten 2000GB? Mam tam spravit particiu cez hirens? Ale particiu by si mal WIN vytvorit sam pri
inštalacii...
Mam Western digital caviar black 2000GB nikdy nepoužity a stál v izbe 3 mesiace.
Pri inštalacii win8 mi píše toto:
"We couldn't find any drives. To get a storage driver, click Load driver.
http://yuq.me/users/16/996/H53LIxjwaq.png
Driveri som nainštaloval aj s original DVD a po ich inštalacii to iste, dalej som skusil inštalovať aj najnovšie z netu
z mojej dosky Maximus VI GENE a tato inštalacia trvala o čo si dlhšie ale stale nezazmanenava ten HDD.
Skusil som tam dat notebookacky 2.5tkovy 160gb a ten v pohode zaznamenalo.
Lenže ako spojazdnit ten 2000GB? Mam tam spravit particiu cez hirens? Ale particiu by si mal WIN vytvorit sam pri
inštalacii...
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Re: WD 2TB - nenajde ho pri inštalacii WIN8
naformatoval si ho najprv?
v biose ho vidis?
v biose ho vidis?
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
nie ten disk nebol formatovany ani nič.. proste len kupeny a po par mesiacoch som chcel nahodit nan win8 s mojim novym systemom.
a v biose ho vidim.. E1 20000MB
a v biose ho vidim.. E1 20000MB
No treba ho naformatovat poprípade vytvoriť aspoň dva particie.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
- Memnon
- Pokročilý používateľ
tak ho naformatuj, staci aj pod winom
zapoj ako nesystemovy disk->naloguj do winu->tento pocitac->klik pravym na "novy disk"->formatovat
potom by ho uz pri instalacii malo byt vidno
neviem ci pomohlo, alebo uz mas problem davno vyrieseny, len pre istotu ak by si sa niekde zasekol
zapoj ako nesystemovy disk->naloguj do winu->tento pocitac->klik pravym na "novy disk"->formatovat
potom by ho uz pri instalacii malo byt vidno
neviem ci pomohlo, alebo uz mas problem davno vyrieseny, len pre istotu ak by si sa niekde zasekol
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
Akurat idem na to.. ja nemam AKO dat disk do druheho PC kdezto mam notebook a adapter taky vobec nemam..
Spravil som si bootovacia ultimate boot cd na USB a idem to skusit
Spravil som si bootovacia ultimate boot cd na USB a idem to skusit
Ako som teraz na takej utilitke ze partedmagic a mam tu linux a dal som ten partition manager ze to spravim a ten disk nenaslo
naslo iba 15gb kluc ... co robim zle?
naslo iba 15gb kluc ... co robim zle?
- Memnon
- Pokročilý používateľ
co tak pouzit v desktope ten disk z notasu ako si skusal predtym a k nemu pridat ten "nefunkcny" ?
ani pod hirenom ho nevidis?
ani pod hirenom ho nevidis?
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Tak ako hovorí memnon. Vytiahni z noťasu HDD ten zapoj do počítača a v biose ho daj aby z neho bootovalo WIN (malo by automaticky hladať boot), zapoj si tam aj ten druhý WD. Keď spustíš WIN cez ten HDD čo si mal v noťasi tak choď do správcu zariadení. tam si ho nájdi a naformátuj ho potom už stačí len inštalačné CD windowsu a už môžeš insťalovať partície sa dajú vytvárať aj v úvode inštalácie.
chápenzi ?
chápenzi ?
Working on
Vytiahol som funkcne XP z notasu 350GB hdd 2.5 - zapojil som ho avsak najprv bez HDD a iba sa zobrazilo XP ze ide nabiehat a hnedQuaDko napísal:Tak ako hovorí memnon. Vytiahni z noťasu HDD ten zapoj do počítača a v biose ho daj aby z neho bootovalo WIN (malo by automaticky hladať boot), zapoj si tam aj ten druhý WD. Keď spustíš WIN cez ten HDD čo si mal v noťasi tak choď do správcu zariadení. tam si ho nájdi a naformátuj ho potom už stačí len inštalačné CD windowsu a už môžeš insťalovať partície sa dajú vytvárať aj v úvode inštalácie.
chápenzi ?
zrusilo ani tam nebolo vidno ten maly obdlznik ze by sa nacitaval system, iba zobrazilo zaciatocne logo xpcka a hned ma jeblo
do screenu ze Nouzovy rezim a nabootovat s poslednej znamej dobrej konf, vsetko som to poskusal a vzdy to iste. nenabehlo to.
A teraz z linuxu co som na tomto partition magicu tak tu mi zobrazuje ten moj HDD 2.5 z NTB ale ten 2000GB WD ani nahodou.
Avsak v biose je ukazane ze naslo tri disky:
USB FLASH DISK
300GB Notebook hdd
21212313212 WD {cisla si nepamatam presne ale viem ze bola dvojka a potom vela cislic no akoze 2TB}
Potom ked idem do sata nastaveni tak kukam tie obsadene porty v jednom svieti ze ten notebookacky ma 300 a ten moj ze ma 0.00
ale to asi tak ma byt ved som tam nic nikdy neinstaloval nan.
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Máš to ty problémy, ten hardisk ešte nebol ani raz sformátovaný proste ty ho musíš nejak sformátovať a myslel som si že na notebooku máš už niečo novšie ako XPčko to ti asi nenabehne nemôžeš odniekal vybrať HDD s nejakým WIN 7/8 ?
Working on
Takže, v BIOSE mi ukazuje aj ten Notebookovy hdd aj ten počitačovy hdd ale v nasledujucih podobach:
SAMSUNG hdd (320GB)
(0.0GB)
Akože vzducho prazdno, ale malo by tam ukazovat WESTERN DIGITAL presne ako u SAMSUNGu nie nahodou?
Takže tieto dva disky mi ukazuje v BIOSE, davam LINUX bootable, idem tam kuknut pripojene disky
a vidno:
SAMSUNG hdd
USB FLASH
a to je koniec. nič viac.
jedna pripomienka ešte: pred včerom bolo pri zapninani pc počut aj HDD ako vibroval, od včera už nevibruje ani pri štarte ani nikdy.
je v riti HDD?
SAMSUNG hdd (320GB)
(0.0GB)
Akože vzducho prazdno, ale malo by tam ukazovat WESTERN DIGITAL presne ako u SAMSUNGu nie nahodou?
Takže tieto dva disky mi ukazuje v BIOSE, davam LINUX bootable, idem tam kuknut pripojene disky
a vidno:
SAMSUNG hdd
USB FLASH
a to je koniec. nič viac.
jedna pripomienka ešte: pred včerom bolo pri zapninani pc počut aj HDD ako vibroval, od včera už nevibruje ani pri štarte ani nikdy.
je v riti HDD?
- kakocool
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
alebo ak mas xp instalacku skus ju.
XP nemali problem s instalaciou na nenaformatovany disk.
Formatoval sa pocas instalacie.
Fagt to 7 nema? nejak som si nevsimol doteraz.
XP nemali problem s instalaciou na nenaformatovany disk.
Formatoval sa pocas instalacie.
Fagt to 7 nema? nejak som si nevsimol doteraz.
Takto: na XP som to už skušal, dal som IDE mod a išlo XPčko ale nič nenašlo, a na LINUXE to iste. Je problem v HDD.
Brat si spomina že usadzoval HDD do bedne normalne za boky, a hdd spravil len slaby "chr" a prestal rotovat a od vtedy už nikdy nevibroval.
VIBROVANIE = život
NEVIBROVANIE = smrt
prosim poradte mi - da sa to opravit svojpomocne?
Brat si spomina že usadzoval HDD do bedne normalne za boky, a hdd spravil len slaby "chr" a prestal rotovat a od vtedy už nikdy nevibroval.
VIBROVANIE = život
NEVIBROVANIE = smrt
prosim poradte mi - da sa to opravit svojpomocne?