Zdravim. Chcel by som doma spravit maly datovy server. NAS nechcem. Momentalne mam doma stary PC s Pentium 3, 256MB RAM a 1,5TB HDD - 500GB ATA + 1TB SATA II, tie by som chcel pouzit v novom PC, plus mam k dispozicii 2TB Sata III takze aj ten by som chcel pouzit. Chcel by som nieco novsie orientovane na nizku spotrebu a aj na cenu. Co by som potreboval - RAID 0 alebo 1, vzdialene ovladanie cez Team Viewer, All Share pre Samsung TV a este mozno casom niake lokalne LAN sluzby.
Co by ste mi odporucili? Pozeral som niake Mini ITX ale niak som asi stratil prehlad o tom takze neviem co vybrat.
Aku konfiguraciu by ste mi doporucili aby to moc nezralo a zaroven aby to nebolo moc drahe?
Najlepsie Agem, Alza popripade nieco s osobnym odberom v 100km okruhu okolo BA.
Domaci server
Domaci server
Spoiler: ukázať
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
Re: Domaci server
Pre domaci datovy server by som volil Raid 5, rozsiroval lacnymi greenmi, na vzdialene ovladanie pouzivam klasicke windowsacke rdp, ak sa pripajam zvonku tak rdp v kombinacii s hamachi.
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Re: Domaci server
Prebehni si túto tému: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 29&t=98042
Raid 0 ti je zbytočný.
Ak sa obávaš o dáta, tak by som to dal na raid 1 (zrkadlenie).
Green by som nedával, skorej RED od WD ktoré majú dobrú cenu za 2TB aj 3TB model.
Mini ITX asi skôr nie, z hľadiska ceny a rozšíriteľnosti na dané použitie sú na tom oveľa lepšie mATX dosky.
Raid 0 ti je zbytočný.
Ak sa obávaš o dáta, tak by som to dal na raid 1 (zrkadlenie).
Green by som nedával, skorej RED od WD ktoré majú dobrú cenu za 2TB aj 3TB model.
Mini ITX asi skôr nie, z hľadiska ceny a rozšíriteľnosti na dané použitie sú na tom oveľa lepšie mATX dosky.
Spoiler: ukázať