"Neblikajuci" monitor do 150eur
"Neblikajuci" monitor do 150eur
Zdravim,
zhanam pre brata nejaky monitor do 150eur. Na monitore bude cca 10hodin denne pracovat s textom a surfovat po nete, s grafikou nerobi a filmy na tom nebude pozerat. Na podani farieb teda vobec nezalezi, dolezite je aby vobec neblikal a dal sa na nom nastavit dostatocne nizky jas aj pre pohodlnu pracu v noci. Velkost by si predstavoval minimalne 22", idealne 23-24", rozlisenie asi fHD pripadne 1680x1050.
Pozeral som sa napriklad po AOC I2269VWM ale ten ma PWM regulaciu jasu a blika. Pozeral som aj sem => http://www.tftcentral.co.uk/articles/fl ... tabase.htm ale vsetky monitory pri ktorych je potvrdene "neblikanie" su cenovo uplne mimo. Vedel by mi niekto poradit monitor v tejto cenovej kategorii, ktory zarucene neblika? Za odpovede dakujem.
zhanam pre brata nejaky monitor do 150eur. Na monitore bude cca 10hodin denne pracovat s textom a surfovat po nete, s grafikou nerobi a filmy na tom nebude pozerat. Na podani farieb teda vobec nezalezi, dolezite je aby vobec neblikal a dal sa na nom nastavit dostatocne nizky jas aj pre pohodlnu pracu v noci. Velkost by si predstavoval minimalne 22", idealne 23-24", rozlisenie asi fHD pripadne 1680x1050.
Pozeral som sa napriklad po AOC I2269VWM ale ten ma PWM regulaciu jasu a blika. Pozeral som aj sem => http://www.tftcentral.co.uk/articles/fl ... tabase.htm ale vsetky monitory pri ktorych je potvrdene "neblikanie" su cenovo uplne mimo. Vedel by mi niekto poradit monitor v tejto cenovej kategorii, ktory zarucene neblika? Za odpovede dakujem.
Re: "Neblikajuci" monitor do 150eur
za tu cenu... naj http://datacomp.sk/23-led-benq-gw2320-f ... 96718.html
stojan nepotrebuje lepsi? vyskova nastavitelnost/pivot?

stojan nepotrebuje lepsi? vyskova nastavitelnost/pivot?
Minuly rok na edfore chlapik z BenQ splietal, ze vsetky monotory od nich budu mat tazv. flicker free podsvietenie. Teda nemalo by to viditelne pre oci blikat.
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Dell P2214H, P2314H, a mas jedno kde ho kupis, vdaka next business day zaruke
alebo ten benq a ak by nahodou nevyhovoval, tak vratit do 7dni ( 14 alza )
alebo ten benq a ak by nahodou nevyhovoval, tak vratit do 7dni ( 14 alza )
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Vdaka za odpovede, ten Dell sa mi pozdava ale brat hovori ze je to prenho zbytocne drahy monitor.
A toho benqu sa trochu obavam, sam mam GW2450 ktory mal byt flicker-free ale mam podozrenie ze to plati iba pri maximalnom jase a to by som potreboval uz slnecne okuliare k tomu. Pri nizsom jase robi podobne veci ako na obrazku a po par hodinach citim unavu oci.

Nerobia sa nahodou este monitory podsvietene trubicami? Do nich som sa mohol divat cele dni bez toho aby som citil unavu na ociach alebo nieje nieco co ma cisto DC regulaciu jasu? Ak teda nic ine nevymyslime skusim objednat ten Benq a ak bude citit unavu oci tak sa vrati spat do obchodu a snad dostane rozum a priplati si za ten Dell.

Nerobia sa nahodou este monitory podsvietene trubicami? Do nich som sa mohol divat cele dni bez toho aby som citil unavu na ociach alebo nieje nieco co ma cisto DC regulaciu jasu? Ak teda nic ine nevymyslime skusim objednat ten Benq a ak bude citit unavu oci tak sa vrati spat do obchodu a snad dostane rozum a priplati si za ten Dell.
- Andre
- TV & Audio expert
mozno neblika len urcite revizia gw2450hm
9H.L7CLA.DBE ak je to ono
ako vravim, ak bude blikat vratis
ale dell p2314h za 168 by som bral uz len koli tomu stojanu a 3 rocnej zaruke next business day
9H.L7CLA.DBE ak je to ono
ako vravim, ak bude blikat vratis
ale dell p2314h za 168 by som bral uz len koli tomu stojanu a 3 rocnej zaruke next business day
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
pri maximalnom jase neblika ziadny monitor, ten Benq by mal aj pri nizsom - no asi zavisi kus od kusu. dell je jasne ze lepsi no ked je obmedzeny rozpocet tak by som bral benq... 

- Andre
- TV & Audio expert
este je tu maly p2014h
nie je ale potvrdene ci neblika
nie je ale potvrdene ci neblika
Vdaka za info, keby som vedel ze len niektore revizie su flicker-free tak by som si na to dal vacsi pozor, ako keby nemohli ten monitor pri takej zasadnej zmene premenovat a nie len niekde vzadu na malom stitku zmenit cislo revizie.
Objednal som ten Benq, snad s nim bude brat spokojny. Este raz vam dakujem. 

- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
sorry za ot,ale to akoze ledky blikaju ? jam mam starsi samsung s trubicami..a nic neblikalo nikdy
Bohuzial ano, pri niektorych (vacsine) monitorov s LED podsvietenim sa jas reguluje cez PWM. 

namier fotak na mobile na obrazovku a znizuj jas... pekne uvidis ako sa meni frekvencia tych pasov 

- Andre
- TV & Audio expert
Mučo Mačo - aj ccfl trubice blikaju, nemusis to vidiet volnym okom