stlpove stereo repraky do 400 eur
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
stlpove stereo repraky do 400 eur
Ahojte,
vedeli by ste mi doporucit nejake kvalitnejsie stereo repraky? Budu sa hlavne vyuzivat na filmy (neskor dokupim surroundy a center, subak nechcem) a hudbu (FLAC, koncertne DVD a pod). Pozeral som HECO Victa Prime 702 alebo JBL Studio 180, pripadne nieco bazarove (Magnat Supreme 1000, Mission m73). Pocuvat sa bude hlavne rock a metal. Co by ste mi odporucali v danej cenovej hladine?
vedeli by ste mi doporucit nejake kvalitnejsie stereo repraky? Budu sa hlavne vyuzivat na filmy (neskor dokupim surroundy a center, subak nechcem) a hudbu (FLAC, koncertne DVD a pod). Pozeral som HECO Victa Prime 702 alebo JBL Studio 180, pripadne nieco bazarove (Magnat Supreme 1000, Mission m73). Pocuvat sa bude hlavne rock a metal. Co by ste mi odporucali v danej cenovej hladine?
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Nov, 2009, 17:02
Re: stlpove stereo repraky do 400 eur
Ahoj
vlastnim Yamahy NS-777 + Onkyo A-9377 + Zvukovku Prodogi 7.1 HiFi na ktorej sú vymenené Operačné zosilnovače (len stereo časť) za OPA2134 už na tejto v podstate Low-Endovej zostave je počuť rozdiel medzi 320mp3 a Flac!
takže ti doporučujem do pozornosti tieto bedne, nie su špatné, len ti nepoviem ako hrajú v porovnaní s konkurenciou...
určite si počkaj este na niekoho kto má toho napočúvane viac poradí lepšie, tiež ti doporučujem isť osobne do obchodov a počúvať bedne z vlastneho cd ktoré máš napočúvané...
tak ti prajem aby si dobre kúpil
vlastnim Yamahy NS-777 + Onkyo A-9377 + Zvukovku Prodogi 7.1 HiFi na ktorej sú vymenené Operačné zosilnovače (len stereo časť) za OPA2134 už na tejto v podstate Low-Endovej zostave je počuť rozdiel medzi 320mp3 a Flac!
takže ti doporučujem do pozornosti tieto bedne, nie su špatné, len ti nepoviem ako hrajú v porovnaní s konkurenciou...
určite si počkaj este na niekoho kto má toho napočúvane viac poradí lepšie, tiež ti doporučujem isť osobne do obchodov a počúvať bedne z vlastneho cd ktoré máš napočúvané...
tak ti prajem aby si dobre kúpil
no ono je aj dôležité na aký zosilovač ich chceš napojiť, akú veľkú miestnosť máš, toto by si nám mohol prezradiť.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
- molnart
- Pokročilý používateľ
tak repraky mi dneska dosli, prave som ich zapojil, a pocuval zatial asi tak 10 minut (teraz updatujem fw na recievery). zobral som nakoniec Heco Victa Prime 702 (len stereo, mohol som mat 5.0 za dobru cenu a kym som sa rozhodol to vsade vypredali). receiver je Yamaha RX-A820, miestnost cca. 6x5 m.
Tak radiť ti už, asi nemá zmysel, tak aspoň ti poprajem pekné zážitky, a nechaj ich poriadne zahorieťť.. B-)
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
- molnart
- Pokročilý používateľ
tak zasa rady este privitam k surroundovym reprakom. povodne som chcel kupovat matchujuce Heco Victa Prime 202 surroundy a 102 center celkovo za cca 240, ale padlo mi do oka toto http://www.mall.sk/zostavy-reproduktoro ... ram1=BLACK a zaciam o tom vazna uvazovat ci by to k filmom predsa len nestacilo...
edit: teraz vidim, 6 ohmov a impendancia 82 db. pripada mi, ze pri normalnej hlasitosti prednych reprakov tieto prditka sa ani neozvu
edit: teraz vidim, 6 ohmov a impendancia 82 db. pripada mi, ze pri normalnej hlasitosti prednych reprakov tieto prditka sa ani neozvu
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Nov, 2009, 17:02
Ahoj
tie Yamahy som videl na živo - nebrať (papierove krabičky) ani za 50€
máš možnosť kalibrácie microfonom, pravdepodobne by si to poradilo aj s rozdielnou impedanciou a citlivostou, ale neskúšal som
surround zober regálovky a center z rovnakej rady (tj tu 202 popr 302 a center)
je to tak určite vkusnejšie (myslim že nebudeš lutovať)
tá RX-A820-ka vyzerá slušne
pohraj sa s umiestnením bední > daj ich z rohov aj na meter alebo na meter a pol > zadný bassreflex "sa ťažsie nastavuje"
zožen si niečo vo Flack (alebo flac?) s nižšími frekvenciami (napríklad Vitalic) a počúvaj
tie Yamahy som videl na živo - nebrať (papierove krabičky) ani za 50€
máš možnosť kalibrácie microfonom, pravdepodobne by si to poradilo aj s rozdielnou impedanciou a citlivostou, ale neskúšal som
surround zober regálovky a center z rovnakej rady (tj tu 202 popr 302 a center)
je to tak určite vkusnejšie (myslim že nebudeš lutovať)
tá RX-A820-ka vyzerá slušne
pohraj sa s umiestnením bední > daj ich z rohov aj na meter alebo na meter a pol > zadný bassreflex "sa ťažsie nastavuje"
zožen si niečo vo Flack (alebo flac?) s nižšími frekvenciami (napríklad Vitalic) a počúvaj
Tak tie yamahy by som teda k tomu nedal učite....
Ja by som skladal set od jedného výrobcu rovnakej rady.
Ja by som skladal set od jedného výrobcu rovnakej rady.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Impedancia 82 dB nie je impedancia, ale citlivosť sústavy, teda príšerne nízka - znamená to, že je treba veľmi výkonný zosilňovač potrebný na vybudenie, inak to hrá samozrejme ticho a lenivo.
Vždy je lepšie kupovať repro s vysokou citlivosťou, potom sú nároky na zosilňovač nižšie a podstatne.
Ideálne okolo 90 dB.
Vždy je lepšie kupovať repro s vysokou citlivosťou, potom sú nároky na zosilňovač nižšie a podstatne.
Ideálne okolo 90 dB.
No az na to ze to nie je pravda. Na citlivost mozes prihliadnut, ale u domaceho HiFi ju netreba brat ako klucovy parameter podla ktoreho sa rozhodovat. Akoze bolo by fajn mat 90dB/1W sustavy, keby to potom neislo na ukor inych, v HiFi podstatnejsich, veci.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Čo konkrétne nie je pravda?
Reprozostavy s citlivosťou 82dB sú jednoducho náročné na zosilňovač, azda to nechceš vyvrátiť?
Na svete je neúrekom kvalitných reprozostáv s citlivosťou okolo 90dB, stačí si len vybrať...
Reprozostavy s citlivosťou 82dB sú jednoducho náročné na zosilňovač, azda to nechceš vyvrátiť?
Na svete je neúrekom kvalitných reprozostáv s citlivosťou okolo 90dB, stačí si len vybrať...
Konkrétne toto nie je pravda, dokonca si dovolím tvrdiť že to je hovadina.ujo Andydúla napísal: Vždy je lepšie kupovať repro s vysokou citlivosťou
A hej, sú reprosústavy s 90dB citlivosťou, ale keď majú mať nejaký ten rozsah smerom nadol, tak majú 100 litrov a viac, čo už pre mnohých môže byť príliš veľké. Ale na papier sa dá napísať kadečo, aj to že to zahrá 30Hz-30kHz pri 91dB citlivosti s dvoma 16cm basáčikmi.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Takže ty tvrdíš, že u reproduktoru je vhodnejšia nižšia citlivosť, než vyššia?
Vieš vôbec, od čoho závisí citlivosť reproduktoru?
Toto si prosím vysvetliť, moje znalosti sú asi príliš chabé.
No, seriózni výrobcovia udávajú frekvenčný rozsah meraný v istej referenčnej osi, zvyčajne ±3dB, keď táto hodnota nie je udaná, netreba si daný výrobok ani všímať.
Lenže je tu druhá vec a tou je zvuk a jeho prejav, nie len jeho frekvenčná charakteristika, ktorá sa odmerať dá.
Treba si vypočuť.
Takže ty tvrdíš, že dva 16,5cm (6,5") basáčiky nedokážu zahrať 30Hz?
Ako si prosím ťa k tomuto záveru prišiel?
Vieš vôbec, od čoho závisí citlivosť reproduktoru?
Toto si prosím vysvetliť, moje znalosti sú asi príliš chabé.
No, seriózni výrobcovia udávajú frekvenčný rozsah meraný v istej referenčnej osi, zvyčajne ±3dB, keď táto hodnota nie je udaná, netreba si daný výrobok ani všímať.
Lenže je tu druhá vec a tou je zvuk a jeho prejav, nie len jeho frekvenčná charakteristika, ktorá sa odmerať dá.
Treba si vypočuť.
Takže ty tvrdíš, že dva 16,5cm (6,5") basáčiky nedokážu zahrať 30Hz?
Ako si prosím ťa k tomuto záveru prišiel?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
zjavne vidime nieco rozdielne, nic z tvojich tvrdeni nevypliva z kocurovych ... neni to flame ani utok .. ale precitaj znova, nechce sa mi to prepisovat
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
Neviem či ti vynechávajú oči alebo naschvál vytrhávaš z kontextu, ale tak fajn, napíšem ti to pekne dopodrobna.
Vidím že vieš čo je citlivosť a načo je dobré mať ju čo najvyššiu. Samozrejme že vyššia účinnosť je lepšia, to platí snáď všade.
no je tu jedno veľké ALE
Tu máš vzoreček na výpočet účinnosti reproduktora:
Ro/2.pi.c je konštanta, to zanedbáme, ostane nám teda v čitateli Bl^2, čo je silový faktor a Sd^2, čo je plocha membrány, v menovateli kmitajúca hmotnosť Mms^2 a jednosmerný odpor Re.
teda účinnosť stúpa s tým aký silný máš motor a akú veľkú máš membránu a zároveň klesá s pribúdajúcou hmotnosťou membrány a jednosmerným odporom (impedanciou).
Môžeš teda vidieť, že ak chceš zachovať citlivosť a zmenšuješ membránu, potrebuješ zosilňovač motor, čo ale ide dosť proti sebe, na 6,5" reproduktor predsa neosadíš tak veľký magnet ako na 12", nemal by si ho ako namontovať. Ostane ti teda len znížiť Mms, čím si ale zvyšuješ rezonančnú frekvenciu.
Vo výsledku z toho teda vyplýva niečo takéto: chceš vyššiu citlivosť pri zachovanej veľkosti reproduktora? Nebude ti to hrať tak hlboko. A toto je fakt s ktorým nič nespravíš, je to jednoduchá fyzika, ktorú ešte nikto neodrbal. Ale nikto ani nemusí, spraviť výkonný zosilňovač dnes nie je problém, reproduktoru dáš zase cievku na kaptonový former a dobre ju odvetráš.
90dB/1W je citlivosť ktorú by som v HiFi chcel od 12" reproduktora, kebyže toľko očakávam od čohokoľvek menšieho, viem že to nebude hrať dosť hlboko.
Chcieť čokoľvek nad 85dB/1W od 5" a menej repráčikov je nezmysel a neznalosť, na nejaké tie surroundové reproduktory to ani nepotrebuješ.
Na, tu si pozri datasheet jedného state of the art stredobasu a všimni si jeho citlivosť (2,83V na 8Ohm = 1W). Ver tomu že tento stredobasáčik je lepší ako čokoľvek iné v tomto rozmere s 90dB/1W citlivosťou.
A nie, 6,5" stredobas nezahrá 30dB s -3dB poklesom.
Vidím že vieš čo je citlivosť a načo je dobré mať ju čo najvyššiu. Samozrejme že vyššia účinnosť je lepšia, to platí snáď všade.
no je tu jedno veľké ALE
Tu máš vzoreček na výpočet účinnosti reproduktora:
Ro/2.pi.c je konštanta, to zanedbáme, ostane nám teda v čitateli Bl^2, čo je silový faktor a Sd^2, čo je plocha membrány, v menovateli kmitajúca hmotnosť Mms^2 a jednosmerný odpor Re.
teda účinnosť stúpa s tým aký silný máš motor a akú veľkú máš membránu a zároveň klesá s pribúdajúcou hmotnosťou membrány a jednosmerným odporom (impedanciou).
Môžeš teda vidieť, že ak chceš zachovať citlivosť a zmenšuješ membránu, potrebuješ zosilňovač motor, čo ale ide dosť proti sebe, na 6,5" reproduktor predsa neosadíš tak veľký magnet ako na 12", nemal by si ho ako namontovať. Ostane ti teda len znížiť Mms, čím si ale zvyšuješ rezonančnú frekvenciu.
Vo výsledku z toho teda vyplýva niečo takéto: chceš vyššiu citlivosť pri zachovanej veľkosti reproduktora? Nebude ti to hrať tak hlboko. A toto je fakt s ktorým nič nespravíš, je to jednoduchá fyzika, ktorú ešte nikto neodrbal. Ale nikto ani nemusí, spraviť výkonný zosilňovač dnes nie je problém, reproduktoru dáš zase cievku na kaptonový former a dobre ju odvetráš.
90dB/1W je citlivosť ktorú by som v HiFi chcel od 12" reproduktora, kebyže toľko očakávam od čohokoľvek menšieho, viem že to nebude hrať dosť hlboko.
Chcieť čokoľvek nad 85dB/1W od 5" a menej repráčikov je nezmysel a neznalosť, na nejaké tie surroundové reproduktory to ani nepotrebuješ.
Na, tu si pozri datasheet jedného state of the art stredobasu a všimni si jeho citlivosť (2,83V na 8Ohm = 1W). Ver tomu že tento stredobasáčik je lepší ako čokoľvek iné v tomto rozmere s 90dB/1W citlivosťou.
A nie, 6,5" stredobas nezahrá 30dB s -3dB poklesom.