Zdravim Mam taky problem ze, ja by som potreboval napojit 2 routre roznych znaciek na jednu internetovu linku od t-comu , tak aby jeden router vysielal internet na prvom poschodi a druhy router ten isty net na druhom pretoze mame hrube muri ktore pohlcuju signal potrebujem napojit 2 routre..Momentalne mam zapojeny Router od t-comu D-link DSL 2641R
Mam k dispozicii tieto routre..
Router cislo 1. D-LINK DSL 2641R
http://www.telekom.sk/osobne/pomoc-a-po ... dsl-2641r/
Router cislo 2. AIR LIVE WT-2000ARM ADSL 2/2+router Annex B
http://www.airlive.com/products/WT-2000 ... _2.shtml#f
1 Linka = Wifi Router+ wifi Router
1 Linka = Wifi Router+ wifi Router
PS:Corsair TX650W,CPU:AMD Athlon X2 Dual Core 6000+ 3.11Ghz,VGA: EVGA SSC geforce 9800GTX+ 512MB,RAM: 4GB Ram 2x2 GB 800 Mhz,HDD:500 GB HDD 7200 ot. 32MBcache,MB: Asus M2N-MX SE PLUS socket am2,Monitor:Acer 19
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Re: 1 Linka = Wifi Router+ wifi Router
použiješ jeden adsl router a ethernet káblom prepojíš s druhým wifi-routrom.
Wifi ap budeš musieť kúpiť (okolo 15€).
Dva adsl routre na jednej linke nebudú pracovať naraz, vždy len jeden.
Wifi ap budeš musieť kúpiť (okolo 15€).
Dva adsl routre na jednej linke nebudú pracovať naraz, vždy len jeden.
Spoiler: ukázať
takze s tym co mam sa to spravit neda ? chcel by som sa vyhnut neakej dalsej investicii ak by to bolo mozne ...
Dobre a ked kupim ten Wifi Ap co stym ako to prepojim ?
Dobre a ked kupim ten Wifi Ap co stym ako to prepojim ?
PS:Corsair TX650W,CPU:AMD Athlon X2 Dual Core 6000+ 3.11Ghz,VGA: EVGA SSC geforce 9800GTX+ 512MB,RAM: 4GB Ram 2x2 GB 800 Mhz,HDD:500 GB HDD 7200 ot. 32MBcache,MB: Asus M2N-MX SE PLUS socket am2,Monitor:Acer 19
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Do dlinku pripojíš zozadu(lan) ethernet kábel ktorý potom pripojíš do wifi ap wan.
Návod budeš mať ku konkrétnej wifi stepbystep, nič zložité
Návod budeš mať ku konkrétnej wifi stepbystep, nič zložité
Spoiler: ukázať
a keby skusil wifi repeater? resp extender, opakovac ci ako tomu nadavaju
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- unknow112
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 10. Jan, 2011, 19:45
Vanny napísal:Zdravim Mam taky problem ze, ja by som potreboval napojit 2 routre roznych znaciek na jednu internetovu linku od t-comu , tak aby jeden router vysielal internet na prvom poschodi a druhy router ten isty net na druhom pretoze mame hrube muri ktore pohlcuju signal potrebujem napojit 2 routre..Momentalne mam zapojeny Router od t-comu D-link DSL 2641R
Mam k dispozicii tieto routre..
Router cislo 1. D-LINK DSL 2641R
http://www.telekom.sk/osobne/pomoc-a-po ... dsl-2641r/
Router cislo 2. AIR LIVE WT-2000ARM ADSL 2/2+router Annex B
http://www.airlive.com/products/WT-2000 ... _2.shtml#f
da sa to urobit aj nasledovne , ak mas moznost natiahnut kabel (alebo ho uz mas) medzi tymy routrami a poschodiami. najprv ten druhy nastav na rovnake SSID (meno siete) rovnake zabezpecenie (heslo, sifrovanie,..) a kanal nastav o 5 vacsi alebo mensi ako je ten na tom od Tcomu. potom proste jeden koniec toho kablu napoj to routeru od Tcomu do jedneho z LAN rozhrani (ako by si pc zapajal) a na tom tvojom druhom tiez do lan rozhrania. , ak budes mat rovnomerne pokrytie aj na schodoch, podla tvojho umiestnenia , budes moct behat s notebookom/mobilom bez vypadku...
//edit: skoro som zabudol, na tom druhom routeri musis potom vypnut DHCP sluzbu/server/funkciu (ciako to tam bude) aby ti nevznikali konflikty, co by mohli ohrozit fungovanie