kúpa wifi adaptéra pre stolový PC
kúpa wifi adaptéra pre stolový PC
Zdravím,
rád by som sa opýtal viac zdatných ľudí v tomto smere či je veľmi hlúpy nápad vzdať sa používania tradičného LAN káblu na pripojenie stolového PC do domáceho internetu.
mám 100mbit pripojenie od UPC a internet používam najma na internet,sťahovanie filmov a príležitostné hranie hier (league of legends).
rád by som sa vo svojom živote zbavil čo najvačšiho množstva káblov + rozvody internetu mám na opačnom konci miestnosti.
wifi riešenie by bolo určite elegatnejšie ale vôbec neviem či tým neurobím viac škody ako osohu.
potrejem kúpiť wifi adapter do PC, idealne niečo malé čo sa pichne rovno do USB, prípadne PCI v bedni.
a samozrejme kvalitný router ktorý by mal pokryť celý byt stabilným signálom (byt cca 70m2)
ďakujem za vaše postrehy a rady.
rád by som sa opýtal viac zdatných ľudí v tomto smere či je veľmi hlúpy nápad vzdať sa používania tradičného LAN káblu na pripojenie stolového PC do domáceho internetu.
mám 100mbit pripojenie od UPC a internet používam najma na internet,sťahovanie filmov a príležitostné hranie hier (league of legends).
rád by som sa vo svojom živote zbavil čo najvačšiho množstva káblov + rozvody internetu mám na opačnom konci miestnosti.
wifi riešenie by bolo určite elegatnejšie ale vôbec neviem či tým neurobím viac škody ako osohu.
potrejem kúpiť wifi adapter do PC, idealne niečo malé čo sa pichne rovno do USB, prípadne PCI v bedni.
a samozrejme kvalitný router ktorý by mal pokryť celý byt stabilným signálom (byt cca 70m2)
ďakujem za vaše postrehy a rady.
- Odar
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: kúpa wifi adaptéra pre stolový PC
Ak sa zmieris s tym, ze cez wifi budes mat horsie odozvy a nizsiu rychlost (hlavne ak si dalej od AP), tak nevidim problem. Ja mam fibernet 100 Mbit, cez wifi na lenovo W520 mi to da cca 7 MB/s pri stahovani cez Premium Account. Cez kabel idem zhruba 11 MB/s. Ale kedze sa mi kabel nechce pripajat, staci mi aj tych 7 

wifi router bude vzdialený na opačnom konci miestnosti asi 4m ďaleko. práveže rýchlosť sťahovania a odozva pri hraní je to čo ma desí naviac. ale rozberať podlahu a skrývať ten šeredný šedý lan kábel sa mi veru nechce.
ten adapter som myslel takýto:
http://www.alza.sk/tp-link-tl-wn823n-d340696.htm#popis
alebo radšej priplatiť?
http://www.alza.sk/linksys-ae6000-d403020.htm#popis
ten adapter som myslel takýto:
http://www.alza.sk/tp-link-tl-wn823n-d340696.htm#popis
alebo radšej priplatiť?
http://www.alza.sk/linksys-ae6000-d403020.htm#popis
Naposledy upravil/-a lsr v Po 24. Mar, 2014, 11:21, upravené celkom 1 krát.
no mám mATX dosku a masívku VGA tak sa bojím aby to neblokovalo prúdenie vzduchú vetráku VGA.
myslíš že toto by bola lepšia vOľba?
http://www.alza.sk/tp-link-tl-wdn3800-d390148.htm
ak áno prečo?
myslíš že toto by bola lepšia vOľba?
http://www.alza.sk/tp-link-tl-wdn3800-d390148.htm
ak áno prečo?
- Odar
- Sponzor fóra silver
Nemam rad cokolvek navyse zapajat do USB, pokial nemusim. PCIe je PCIe, USB je vzdy len USB. Ak sa bojis prudenia vzduchu, tak rozumiem. Navyse - kup cez net, odskusaj, ak to nebude dobre, vratis. No problem.
máš pravdu v alze dokonca môžem čokoľvek do 14dní vrátiť bez udania dôvodu. kúpim preto radšej najprv to lacnejšie a keby mi to nevyhovovalo tak to vymením za drahší model. ak by som nedostal uskopojivé výsledky tak sa vrátim spať v LAN káblu.
ďakujem. čo sa týka routeru vidím tu viacero tém tak sa inšpirujem
ďakujem
ďakujem. čo sa týka routeru vidím tu viacero tém tak sa inšpirujem

ďakujem
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Ešte otázka, akú máš skrinku ?
Určite je lepšie cez pci-e ako cez usb
Určite je lepšie cez pci-e ako cez usb

Spoiler: ukázať
nanoxia deep silence 4. http://www.tichepc.sk/Nanoxia-Deep-Sile ... l?arg1=001
trošku som googlil a je očividné že cez PCI je to lepšie.
už len dúfať že to nebude blokovať prudenie vzduchu grafickej karty. nerád by som musel zvyšovať otáčky vetráku na viac ako súčastných 900RPM.
trošku som googlil a je očividné že cez PCI je to lepšie.
už len dúfať že to nebude blokovať prudenie vzduchu grafickej karty. nerád by som musel zvyšovať otáčky vetráku na viac ako súčastných 900RPM.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Niektoré skrinky majú pci bracket aj na boku, napr ako moja arc mini.
Cez riser sa tam dá hodiť karta.
Grafiku máš s 3slotovým chladením ?
Chladiť to bude, no bude o dobrý kus hlučnejšia.
Aspoň ja som to spozoroval pri 3slotovej gpu a zvukovke pod ňou.
Cez riser sa tam dá hodiť karta.
Grafiku máš s 3slotovým chladením ?
Chladiť to bude, no bude o dobrý kus hlučnejšia.
Aspoň ja som to spozoroval pri 3slotovej gpu a zvukovke pod ňou.
- Odar
- Sponzor fóra silver
Tie USB maju aj taku srandacku antenku. Ruku do ohna by som za to nedal. Kolega dava vsade PCIe TP Linky. Je s tym spokojny.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29
Kábel je kábel najmä ak rád hráš multiplayer. Wifi je vhodná pre zariadenia, ktoré nemajú možnosť pripojenia káblom. (tablety, mobily...) Anténka zašitá na konci PC skrinky môže mať problém so signálom. (treba odskúšať) RJ-45 kábel sa dá vhodne skryť a máš 100% pripojenie. Na hranie wifi nie je vhodné. (nehovorím, že to nejde, ale...) Kábel je kábel 

- rix_o
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
a problem skryt kabel pod rohovu listu? ci ju uz mas plnu ak nejaku mas?
a to ze vzadu za skrinkou ten signal bude horsi, jedine ak zohnat nieco co by malo antenu externu alebo na stol ale to mas uz zas kabel navyse
a po druhe tie lacne tam je to niez horsie so signalom ako nieco kvalitnejsie a drahsie
a to ze vzadu za skrinkou ten signal bude horsi, jedine ak zohnat nieco co by malo antenu externu alebo na stol ale to mas uz zas kabel navyse
a po druhe tie lacne tam je to niez horsie so signalom ako nieco kvalitnejsie a drahsie
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Cez kábel je to samozrejme najlepšie, ale zas pripojenie cez wifi nemusíte zbytočne dramatizovať.
Pri kábli mám ping na router 1-2ms, pri wifi 3-4ms .
Merané počas hry lol.
Pri kábli mám ping na router 1-2ms, pri wifi 3-4ms .
Merané počas hry lol.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
aky hnusny sedy kabel? v alze maju aj pekne farebne co sa nemusis za ne hanbit