Počítadlo prenesených dát
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Počítadlo prenesených dát
Zdravím.
Chcel by som si zaobstarať nejaký dobrý soft čo by mi počítal prenesená dáta. Tým myslím up aj down. samozrejme na WIN. Chcelo by to niečo čo je pekne prehľadné a dá sa z toho krásne vyčítať koľko bolo prenesených dát. Veľké plus by bolo ak by mal soft aj denné počítadlo a samozrejme potom aj celkové. Ak niekto niečo tkaé pozná tak sem s tým. Najlepšie by bolo niečo free ale ak sa také nenájde tak niečo si priplatím
Chcel by som si zaobstarať nejaký dobrý soft čo by mi počítal prenesená dáta. Tým myslím up aj down. samozrejme na WIN. Chcelo by to niečo čo je pekne prehľadné a dá sa z toho krásne vyčítať koľko bolo prenesených dát. Veľké plus by bolo ak by mal soft aj denné počítadlo a samozrejme potom aj celkové. Ak niekto niečo tkaé pozná tak sem s tým. Najlepšie by bolo niečo free ale ak sa také nenájde tak niečo si priplatím
Working on
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Počítadlo prenesených dát
najlepsie je mat statistiku priamo z routra, ten soft ti nebude merat prenosy z mobilob, tabletov apod.
Spoiler: ukázať
- QuaDko
- Používateľ
Nejde mi o to mať spočítané úplne presné dáta aj z mobilov a tabletov skorej mi ide oto mať informáciu koľko sa z daného poclítača prenieslo kedže tablet a mobil doma na wifi používam len málokedy. Ale ani to nieje zlý nápad mať informáciumpriamo z routru. Vieš mi dať nejaký článok ale povedať niečo o tom ? Myslím tým či sa to dá na každom routri alwbo treba nejaký lepší
Working on
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Aký máš router ?
Napr už aj moja stará tenda za 20€ vie.
Skús vo svojom nájsť traffic monitor, mne ukazuje traffic podľa mac adresy a viem nastaviť aj periodické zasielanie na mail.
U niektorých routrov som si všimol, že ukazuje traffic podľa IP adresy, ale keď ti ju prideľuje dhcp tak si treba nastaviť pridelenie ip podľa mac.
Napr už aj moja stará tenda za 20€ vie.
Skús vo svojom nájsť traffic monitor, mne ukazuje traffic podľa mac adresy a viem nastaviť aj periodické zasielanie na mail.
U niektorých routrov som si všimol, že ukazuje traffic podľa IP adresy, ale keď ti ju prideľuje dhcp tak si treba nastaviť pridelenie ip podľa mac.
- QuaDko
- Používateľ
Mám Vigor2700VoIP myslím že to dával eŠte telekom k svojmu internetu. Áno je tam monitoru prietoku dát ale ten monitor neukazuje koľko som preniesol dát up/down ale on ukazuje momentálne že ktorý počítač koľko uploaduje a sťahuje. Ja potrebujem taký monitor ktorí mi počíta prenesené dáta a nie ukazuje koľko na ktorom počítači sťahujem. Môže to byť kludne nejaká appka ktorú dám na PC a pustí sa to automaticky pri štarte Netu. Stačí mi to na jednom počítači kedže tam sa všteko hlavné deje, čiže 99 % up/down ide z tohoto počítaća, mobily, tablety, atď to nieje moc podstatné. ale ak by sa nejak dal aj celkový prietok dát monitorovať tak to by tiež bolo fajn.
Working on
ja som kedysi pouzival NetWorx http://www.softperfect.com/products/networx/
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja som pred par rokmi ked som este mal obmedzeny net pouzival Connection Meter (http://conmet.cz/), bolo to jeden z mala programov za ktore som aj platil.
- QuaDko
- Používateľ
Skúsil som ten networx a zatiaľ to vypadá celkom použiteľne, vyskúšam ešte to čo postol molnart, zatiaľ iba free verziu a keď sa mi zapáči tak som ochotný si za to zaplatiť. Zatiaľ ďakujem dám vedieť ako som dopadol
Working on
networx je naj z free programov, pouzivam ho roky uz. Predtym som mal connection meter ale networx sa mi zda lepsi.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ja som skusal rozchodit toto http://www.ntop.org/products/ntop/ , ale zatial sa mi nedari
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Ak sa vám chce s tým zabávať, tak si rovno môžte nainštalovať The Dude povoliť si vo win snmp a nechať si na mail zasielať štatistiky od spotreby dát až po vyťaženie ram cpu atď
Pre mňa je toto NAJ free program
Edit// akurát čo sa mi nepodarilo rozbehať je monitoring teplôt a vyťaženia GPU
Pre mňa je toto NAJ free program
Edit// akurát čo sa mi nepodarilo rozbehať je monitoring teplôt a vyťaženia GPU
- QuaDko
- Používateľ
No nič mám doma čo robiť a skúsim rozbehať všetky a uvidíme ktorý si nakoniec nechám, ten the dude môže byť zaujímavá vecička uvidíme ako sa mi osvedčí, zatiaľ aj ten NetWorx aj ten druhý commet.cz sa mi celkom osvedčili čo je super pri tom druhom že má plávajúce okno a je to stále viditeľné čiže stále vidím čo robím, neviem či to má aj networx ale zatiaľ som sa s tým až tak nehral tak uvidíme dnes
Working on