PC budú v prevádzke nonstop, preto som sa snažil zvoliť kvalitnejšie komponenty.
CPU Intel Pentium G3220
MB Gigabyte GA-B85M-D3H
RAM KINGSTON DDR3 4GB 1600MHz CL9 HyperX blu
PSU Seasonic SSP-350GT
CASE Fractal Design Core 1000 alebo Zalman T1U3
SSD Crucial SSD M500 120GB
WIN OEM Microsoft Windows 7 Professional 64-bit SK
OFFICE Microsoft Office Home and Business 2013
Požiadavky:
MB s výstupom vga/dvi/hdmi. MB by mala byť kvalitnejšia keďže sú na ňu naviazané oem licencie a mala by vydržať tak 4-5 rokov.
Case s prachovými filtrami, v prípade core1000 by sa bočná diera prelepila aby si tadiaľ zbytočne nesala prach.
Zalman T1U3 síce má otrasne tenké plechy, ale na dané použitie by tiež mohla byť vyhovujúca, a navyše verzia T1U3 má na bočnici zámok na kľúčik čo sa tiež zíde.
Keďže na PC bude využívaných max 50gb(win,office,dokumenty,zálohy) tak som sa rozhodol pre SSD.
Aby to bolo tiché

Potreboval by som ešte poradiť záslepky do usb na kľúčik (už som ich tu videl, no neviem kde), aby boli neprístupné užívateľovi .
Zostavy by mali byť podľa možnosti tiché, čo by ten pentium mal zvládať bez problémov aj s box chladičom.
Premýšľal som ešte nad možnosťou hodiť dozadu 92mm noctuu cez uln aby ten "teplý" vzduch mal kade uniknúť .
Zalman síce dodáva k skrinke tichý 92mm fan, ale z dlhodobého hľadiska by som si tam vedel predstaviť skorej tú 92mm noctuu.
Rozpočet je do 650€ vr HW a SW na jednu zostavu.