PC na grafiku
- rix_o
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
Re: PC na grafiku
pri takom rozpocte by aj slabsi xeon stacil http://www.alza.sk/intel-xeon-e3-1220-v3-d520391.htm 42€ je 42€ a uz je skoro na HDD alebo MB s praplatkom
a co tak vziat SSD 240gb a HDD neskor, 150GB hadam bude stacit na par mesiacov, kedze nic profesionalne
tym by zostava vysla na 487€ +-
a co tak vziat SSD 240gb a HDD neskor, 150GB hadam bude stacit na par mesiacov, kedze nic profesionalne
tym by zostava vysla na 487€ +-
Spoiler: ukázať
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
o tom SSDčku som už chcel napísať v predchádzajúcom príspevku len som na to nejako pozabudol. Určite to nieje zlý nápad zobrať 250GB SSDčko a to mu bude myslím že na pár mesiacov stačiť, potom dokúpi 1TB HDD čo nieje problém.
Working on
- Nightlight
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Otazne je, ci uvazuje nad moznostou "500 eur teraz a neskor este dalsie" alebo nad moznostou "500 eur teraz a neskor uz nic".
V kazdom pripade je podla mna zbytocne tlacit tam Xeony, ani jeden nie je lacnejsi ako povodna i5-ka. Ak by mal do toho PC investovat aj neskor, tak by som tam dal 240GB SSD, ziadnu VGA (HD4600 na zaciatok bohate postaci). A teda HDD a VGA by som kupil neskor. No otazne je, ake su priority a moznosti.
edit: Vlastne by stacilo na ukor toho vacsieho SSD odlozit len kupu jednej veci, bud VGA alebo HDD. a tiez by som do buducna uvazoval o 16GB RAM.
V kazdom pripade je podla mna zbytocne tlacit tam Xeony, ani jeden nie je lacnejsi ako povodna i5-ka. Ak by mal do toho PC investovat aj neskor, tak by som tam dal 240GB SSD, ziadnu VGA (HD4600 na zaciatok bohate postaci). A teda HDD a VGA by som kupil neskor. No otazne je, ake su priority a moznosti.
edit: Vlastne by stacilo na ukor toho vacsieho SSD odlozit len kupu jednej veci, bud VGA alebo HDD. a tiez by som do buducna uvazoval o 16GB RAM.
- QuaDko
- Používateľ
Zobral by som tú i5, či už kvôli grafike alebo kvôli cene, tých 50 € do toho xeonu sa tlačiť neoplatí aj keď áno je výkonejší ale jemu bude úplne v pohode stačiť 4440 s lepšou integrovanou grafikou a lepšou cenou, a zase ušetrí 50 €. Dosť otázne je či by potom chcel tam dokúpiť ešte grafiku ale to je vždy to najmenej dokúpiť grafiku alebo RAM. To len pichneš a ideš 
Ja by som to spravil tak že by som zobral 250 GB SSDčko a kúpil potom externý HDD, Budeš mať tichú zostavu a nemusíš počúvať hluk od HDD. Čo je ďalšie plus, možno už aj externý HDD mአa tie súbory kedže budeš robiť grafiku len tak pre tvoje potešenie nebudú až také enormne veľké a na tých 250 GB sa ti to bohate zmestí. Samozrejme počítam s tým že tam nebudeš ukladať filmy, a nejaké XXXX MB súbory. Hovorím to zhladiska že tam nainštaluješ Windows, PS,ID atď a pár ďalších programov čo potrebuješ a stále budeš mať nejakých 160-180 GB Voľného miesta na ktoré môžeš ukladať súbory.

Ja by som to spravil tak že by som zobral 250 GB SSDčko a kúpil potom externý HDD, Budeš mať tichú zostavu a nemusíš počúvať hluk od HDD. Čo je ďalšie plus, možno už aj externý HDD mአa tie súbory kedže budeš robiť grafiku len tak pre tvoje potešenie nebudú až také enormne veľké a na tých 250 GB sa ti to bohate zmestí. Samozrejme počítam s tým že tam nebudeš ukladať filmy, a nejaké XXXX MB súbory. Hovorím to zhladiska že tam nainštaluješ Windows, PS,ID atď a pár ďalších programov čo potrebuješ a stále budeš mať nejakých 160-180 GB Voľného miesta na ktoré môžeš ukladať súbory.
Working on
- Nightlight
- Používateľ
Externe disky su podla mna prilis drahe, radsej by som na data odporucil 3,5" s 5400 otackami. Tiez je to tiche.
- QuaDko
- Používateľ
Je to len jedna z možností, samozrejme interný sa viac oplatí. Ale tiež robím s 2D grafikou a v pohode mi na to stačí tých 250 GB úplne bez problémov. Teda samozrejme na iné veci ako sú filmy atď mám iný PC. Ale čisto na grafiku mu tých 250 GB stačiť bude určite.
Working on
- Nightlight
- Používateľ
Ja robim tiez s 2D aj 3D. Sice sa tym nezivim, ale vacsinou je dobre vsetky projekty archivovat, takze minimalne neskor sa lepsi disk urcite hodi. No v prvom rade by som odlozil asi kupu grafiky, mozno mu ju ani vobec nebude treba. Ja uz 3 roky fungujem len na integrovanych od Intelu a aj na taketo veci mi to staci.
- Pakrobolgari
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 01. Mar, 2012, 20:05
Rozhodne zostaneme pri Inteli, tam uvažovať nad AMD nemá cenu, čo sa týka MB do tej by neuškodilo ešte investovať niečo viac, na začiatok bude úplne stačiť HDD a SSD sa dorieši v budúcnosti, takže mohlo by to vypadať aj takto?!
MB - MSi alebo Asrock
CPU - i5 core alebo xeon
RAM -2xKingston alebo 1xCrucial (lepšie časovanie)
HDD - WD alebo Seagate
PSU - SS
VGA - GB (iba x8) alebo zotac
CASE - zalman z3
Tá lacnejšia varianta by bola niečo okolo 490€ samozrejme bez SSD.
MB - MSi alebo Asrock
CPU - i5 core alebo xeon
RAM -2xKingston alebo 1xCrucial (lepšie časovanie)
HDD - WD alebo Seagate
PSU - SS
VGA - GB (iba x8) alebo zotac
CASE - zalman z3
Tá lacnejšia varianta by bola niečo okolo 490€ samozrejme bez SSD.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ja hlasujem za tu 1x crucial pamat, pretoze je to vyborna pamat, lacna, spickovo sa pretaca, ma malu voltaz cize malo zerie a hreje, ma spickove casovanie atd,
ale hlavny dovod v lacnej zostave je ten ze ti zostane kopec volnych slotov. Nerad vidim 4GB moduly dnes, to uz mi je mala "hustota".
ale hlavny dovod v lacnej zostave je ten ze ti zostane kopec volnych slotov. Nerad vidim 4GB moduly dnes, to uz mi je mala "hustota".
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Pakrobolgari
- Používateľ
Tiež som skorej za crucial, a asi bude jedno či low-profile alebo klasiku. Pri MB by som išiel do Asrock, potom CPU core 4440 a u HDD do Seagate?
- Pakrobolgari
- Používateľ
Konektivitou by mali mať tieto dve na tom rovnako a využívať sa bude HDMI cez redukciu s týmto monitorom, poprípade ak by si možno vedel o niakom lepšom než je ten DELL?
Naposledy upravil/-a Pakrobolgari v Pi 28. Mar, 2014, 21:40, upravené celkom 1 krát.
- Nightlight
- Používateľ
Nechces najskor kupit SSD a az potom HDD? To je podla mojho nazoru rozumnejsie.
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
Bud ber i5 alebo ten drahsi xeon 1230v3 podla financii
Dovod preco nepouzivat dvi? Nemusis nikde pchat ziadnu redukciu
Dovod preco nepouzivat dvi? Nemusis nikde pchat ziadnu redukciu
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 22. Jún, 2013, 11:08
Mne nedávno prišiel DELL U2414H a je vraj lepší ako 12MPakrobolgari napísal:Konektivitou by mali mať tieto dve na tom rovnako a využívať sa bude HDMI cez redukciu s týmto monitorom, poprípade ak by si možno vedel o niakom lepšom než je ten DELL?
http://www.eloshop.sk/tovar/59763-monit ... 2414h.html
Po prípade lacnejšiu verziu DELL P2414H. Na ten sa môžeš popýtať aj Andrejsvk on ho má a dal aj profil z kalibrácie

http://lcd-monitory.heureka.sk/dell-p2414h/