Zdravím páni,
mám drobný problém. Mám SSD disk (Samsung, ale s iným firmvérom) rozdelený na dve partície. Na C je nainštalovaný Windows 8.1, Déčko je v súčasnej dobe absolútne prázdne. Keďže mi na partícii so systémom dochádza priestor, potreboval by som ju zväčšiť, resp. úplne prepojiť s partíciou D. Je to možné bez kompletného reinštalu OS? Ak áno, aký softvér odporúčate na to použiť?
Veľká vďaka.
Martin.
Možno spojiť partície na SSD bez straty dát?
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Re: Možno spojiť partície na SSD bez straty dát?
Ahoj
Vo win 7 to vieš urobiť v správe diskov, win 8.1 by mal mať podobnú funkciu. Skús dať do hľadania "správa diskov" alebo "vytvoriť a formátovať oblasti na pevnom disku". (vo win8 sa moc neorientujem)
Partíciu "D" zmažeš a partíciu "C" dáš rozšíriť o voľné miesto čo sa ti vytvorilo.
Ináč ja na to používam Paragon Partition Manager vo verzií 11 server edition cez bootovacie usb.
Postup je aj tam identický, prípadne použiješ wizarda
Nie som si ale istý, že či to paragon urobí aj za behu OS.
Skús a daj vedieť
Edit// urobí to aj paragon, ale po reštarte. Práve vyskúšané
Vo win 7 to vieš urobiť v správe diskov, win 8.1 by mal mať podobnú funkciu. Skús dať do hľadania "správa diskov" alebo "vytvoriť a formátovať oblasti na pevnom disku". (vo win8 sa moc neorientujem)
Partíciu "D" zmažeš a partíciu "C" dáš rozšíriť o voľné miesto čo sa ti vytvorilo.
Ináč ja na to používam Paragon Partition Manager vo verzií 11 server edition cez bootovacie usb.
Postup je aj tam identický, prípadne použiješ wizarda
Nie som si ale istý, že či to paragon urobí aj za behu OS.
Skús a daj vedieť
Edit// urobí to aj paragon, ale po reštarte. Práve vyskúšané
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
da sa, ale data si zalohuj, lebo....nahoda je blbec.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ďakujem páni, fungovalo to bez najmenších problémov cez Disk management vo Win8. Stačilo len jednu partíciu odstrániť a potom ju prilepiť ku pôvodnej.