mp3turbo napísal:presne o tom som hovoril ked som pisal ze Z87 chipsety su statisticky spolahlivejsie ako AM3 a podobne odnoze.
Co myslis, ked musia napajacie obvody krmit 250W do pretaktovaneho AMD procesora pripadne 110W do Intela... bude to rozdiel alebo nebude ?
To som použil extrém na prirovnanie. Ale keď to vezmem reálne keby som použil AMD FX-8320, ktoré má spotrebu 125w, s tým že dokúpim kvalitný chladič, tak myslím že PC nebude mať žiadny problém. Rovnako ako ďalší mnohí čo majú amd s dobrým chladičom, tak nemajú problém.
Softvérovo je pre mňa prioritný autocad a revit a s tými amd problém nemá, takže čo sa týka driverov a podpory to nejakú veľkú rolu nehrá, rovnako ani spotreba pre mňa nie je dôvodom. Ostal mi akurát výkon/cena.
Je pravdou že na amerických fórach som nenašiel nikoho kto by odporučil amd ku spomínaným programom, ale neboli ani nejako proti. A na druhej strane som na tunajších fórach nenašiel nikoho kto má amd a že by sa nejako sťažoval, naopak sú spokojní, vrátane tých čo pred tým mali intel. ( Keď nerátam nekvalitný boxový chladič, ale to je už štandard)
Každopádne určite budem ešte dosť váhať medzi 4670k a 8320...alebo niečo okolo toho
Ešte mám mesiac dva na rozhodovanie, uvidíme či budú peniaze na "rozhadzovanie" .