Pomoc s Programom v Pascale
Pomoc s Programom v Pascale
Prosiiiim ak by bol niekto taka dobra dusa a mohol by mi pomoct s jednym programom kt. ptrebujem spravit a kedze som zaciatocnik a mozno ani nie je tak tazky ja ho proste neviem spravit Zostavte program pre vypocet a tlac funkcie y= sin (x/2) pre N hodnot x patriacich <0,4pi>. Ak by mi niekto pomohol bol by som velmi vdacny kedze sam to nespravim
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Re: Pomoc s Programom v Pascale
je koniec aprila, to si vobec nedaval v skole pozor ?? ma to byt s grafickym vystupom alebo len vypluje hodnoty ? ci si moc lenivy na to aby si to aspon skusil?
Spoiler: ukázať
ja som si toho vedomi ale tak bohuzial ja a programovanie nebudeme nikdy kamarati trapil som sa stym dva dni no ani za neviem co netusim ako to mam spravit inak by som sa stym neobratil prave sem niesom stych co by nato kaslali no mozem sa snazit ako chcem no nejde mi to len vyplute hodnoty
Tak ukáž čo si skúšal a čo konkrétne ti nejde.
Ja viem ze mi chces len pomoct ale pre upresnenie kukal som nato nerozumiem tomu a netusim vobec ako sa mam pohnut ne to este program napisat dik za pochopenie
Tak ako si sa s tým hral dva dni? To si sa na to len pozeral?
Zadanie je jednoduché - jeden cyklus for a jeden vzorček. Stačí vypisovať, netreba to nikam ukladať, takže ti viac netreba.
Zadanie je jednoduché - jeden cyklus for a jeden vzorček. Stačí vypisovať, netreba to nikam ukladať, takže ti viac netreba.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
ak nevies ako zacat, tak neni mozne aby si daval pozor v tej skole
ked budes skusat podla tohto tak nemozes ostat stat: http://pascal-programming.info/
ked budes skusat podla tohto tak nemozes ostat stat: http://pascal-programming.info/
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
takto ti poviem bud si ten sinus zober z neakej kniznice alebo ho mozes naprogramovat aj sam staci ak pouzijes taylorov polynom pre aproximaciu sinusu sin(x) = x - x^3/ 3! + x^5/ 5! - ... + (-1)^(n+1) * x^(2*n-1)/ (2n-1)!
kresli ho cez moveto a lineto
edit: ked sa nad tym zamyslim este potrebujes naprogramovat faktorial a mocniny ak mozes pouzi kniznicu
kresli ho cez moveto a lineto
edit: ked sa nad tym zamyslim este potrebujes naprogramovat faktorial a mocniny ak mozes pouzi kniznicu
...alebo použije funkciu sin, ktorá je v pascale štandardnekovinator napísal:takto ti poviem bud si ten sinus zober z neakej kniznice alebo ho mozes naprogramovat aj sam staci ak pouzijes taylorov polynom pre aproximaciu sinusu
- kovinator
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25
ak je tak dobre ja uz som v nom dlho nerobil len som ponukol exoticke riesenie budes jedinecny
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
on to ani kreslit nemusi ... proste asi zada minimum maximum a pocet X a vypluje to zoznam cisel (ale to mi pride ako dost smiesne riesenie, jedine ak je to este ZS, tam by som to akceptoval ako domacu ulohu)