Kúpa konvektoru orange
Kúpa konvektoru orange
Dobrý chcel bi som kúpiť konvektor ktorý mení optiku na internet momentálne si platim balík od orangu fibernet ktorý bi mal isť 250 mbit za sekundu ale ty šmejdi bi chceli za konvertor + router 3.99 mesačne chcel bi som sa spitať či je neaka stranka ktora predava tieto konvertory.Alebo ako dosiahnuť tích 250 mbitov za sekunu lebo momentálne mam konvertor ale ten púšta iba 100 mbitov.
Život je sviňa.A preto treba každý deň prežiť ako keby bol posledný.Za pravopis sa ospravedlňujem som disgrafik a dislektik za pochopenie ďakujem prosím odpustite si tie debilne komentáre na môj pravopis.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Kúpa konvektoru orange
pokial si dobre pamatam, toto je nutny doplatok - nechceli mi tu sluzbu dat bez toho. Opytaj sa aj ty.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Takže hovorite že sa nedá nikde kúpiť zvlášť lebo oni mi ho ponúkali aj zvlášť ale 99 eur mi príde veľa.
Život je sviňa.A preto treba každý deň prežiť ako keby bol posledný.Za pravopis sa ospravedlňujem som disgrafik a dislektik za pochopenie ďakujem prosím odpustite si tie debilne komentáre na môj pravopis.
Neaké nápady ?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
najprv si rypnem, sorry neda mi to
:
miesto kupovania konvertora tie prachy daj za hodinu slovenciny, kto ma citat ten grc s milionom hrubic?
A ked si kupis "konvektor" tak ti bude doma maximalne tak vyrabat teplo a nie menit optiku na metaliku
a teraz poradim:
novy model konvertoru sice mozes zohnat cez net kadetade, ovsem nik ti s istotou nepovie, ci tam orange nieco nemodifikuje, alebo ci je ta krabica nejak vo vnutri nastavena. Pretoze normalnou cestou sa k nastaveniam nijak nedostanes - je to nastavitelne pravdepodobne len od Orangu cez opticku linku a nie z LAN portov. Takto funguje aj ten stary konvertor. Nieze kupis krabicu a nic ti to nebude robit, lebo to bude treba nejak nastavit.
Dalej co viem, tak ti nepustia 250Mbit net bez toho, aby ti dali oni svoj konvertor, takze akonahle poziadas o tuto rychlost, automaticky ti ho budu tlacit. Pochybujem ze to s nimi nejak ukecas.
No tiez povazujem za zmrdstvo, ze X rokov mas od nich net, neplatis za zariadenia nic a ked chces vyssiu rychlost, tak musis platit nejaky prenajom az do bohvie kedy...nieze im budem platit prenajom zariadenia este aj 4r po skonceni viazanosti a nabalia sa na mne za nejaku hlupu krabicu. Mi dokonca vraveli na helplinke, ze aj v pripade poruchy toho stareho konvertora mi po jeho vymene budu uctovat prenajom. Vtip je v tom, ze som nic take nepodpisal v zmluve, takze neviem ako si to predstavuju.

miesto kupovania konvertora tie prachy daj za hodinu slovenciny, kto ma citat ten grc s milionom hrubic?
A ked si kupis "konvektor" tak ti bude doma maximalne tak vyrabat teplo a nie menit optiku na metaliku

a teraz poradim:
novy model konvertoru sice mozes zohnat cez net kadetade, ovsem nik ti s istotou nepovie, ci tam orange nieco nemodifikuje, alebo ci je ta krabica nejak vo vnutri nastavena. Pretoze normalnou cestou sa k nastaveniam nijak nedostanes - je to nastavitelne pravdepodobne len od Orangu cez opticku linku a nie z LAN portov. Takto funguje aj ten stary konvertor. Nieze kupis krabicu a nic ti to nebude robit, lebo to bude treba nejak nastavit.
Dalej co viem, tak ti nepustia 250Mbit net bez toho, aby ti dali oni svoj konvertor, takze akonahle poziadas o tuto rychlost, automaticky ti ho budu tlacit. Pochybujem ze to s nimi nejak ukecas.
No tiez povazujem za zmrdstvo, ze X rokov mas od nich net, neplatis za zariadenia nic a ked chces vyssiu rychlost, tak musis platit nejaky prenajom az do bohvie kedy...nieze im budem platit prenajom zariadenia este aj 4r po skonceni viazanosti a nabalia sa na mne za nejaku hlupu krabicu. Mi dokonca vraveli na helplinke, ze aj v pripade poruchy toho stareho konvertora mi po jeho vymene budu uctovat prenajom. Vtip je v tom, ze som nic take nepodpisal v zmluve, takze neviem ako si to predstavuju.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
a ďalšia otázka...načo ti je 250Mbit/s ?
ja mám 80Mbit, digitálnu televíziu (nejaký premium balíček - chýbajú už len kanály tipu HBO), telefón (ktorý nevyužívam), káblovku na neobmedzený počet zariadení za 16€ mesačne...ten 250 koľko bude stáť ? 19€ len za internet, nechcel by som...
aj s telkou to narastie ešte na väčšiu sumu, ináč pozrel som orange...oni ešte si zmysleli, že primu a novu dajú do osobitného balíka ? svine zlodejské
ja mám 80Mbit, digitálnu televíziu (nejaký premium balíček - chýbajú už len kanály tipu HBO), telefón (ktorý nevyužívam), káblovku na neobmedzený počet zariadení za 16€ mesačne...ten 250 koľko bude stáť ? 19€ len za internet, nechcel by som...

CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Čo nezmeníš poskytovateľa. Ja neviem, ale tieto balíky od operátorov sa mi zdajú drahé. Čo Vám ja viem, to sú zbytočné výdavky ako fajčenie (pritom fajčím a viem že miniem na cigarety 60€ za mesiac ale o inom).
Ja som na 6 ročnom laptope na wifi teraz. Router stál 20 € TP link. Píšem cez 2 izby s tehlovými stenami a Rolldoor skriňou. Mám otvorených 7 okien a robím rýchlostný test netu. Platím za net 4,3€ mesačne 40Mbit DL (optika) a mám nasledovné rýchlosti viď obrázok.
Je síce pravda, že žijem v LM kde je pokrytie netom veľmi kvalitne spravené, Imafex firma je skrátka špica. Ja by som sa poobzeral nad iným poskytovateľom. Slovanet, alebo nejaká lokálna firma čo sprostredkúva. 3,99€ za prenájom nejakej škatuľky je moc.
Dobre seedované torrenty ťahá aj 4,5 MB za sekundu. Sranda, Upload vyšší než Download
Ja som na 6 ročnom laptope na wifi teraz. Router stál 20 € TP link. Píšem cez 2 izby s tehlovými stenami a Rolldoor skriňou. Mám otvorených 7 okien a robím rýchlostný test netu. Platím za net 4,3€ mesačne 40Mbit DL (optika) a mám nasledovné rýchlosti viď obrázok.
Je síce pravda, že žijem v LM kde je pokrytie netom veľmi kvalitne spravené, Imafex firma je skrátka špica. Ja by som sa poobzeral nad iným poskytovateľom. Slovanet, alebo nejaká lokálna firma čo sprostredkúva. 3,99€ za prenájom nejakej škatuľky je moc.
Dobre seedované torrenty ťahá aj 4,5 MB za sekundu. Sranda, Upload vyšší než Download

Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
zase ked si na wifi, tak je toto co si poslal este vcelku normalna rychlost. Daj sa na kabel, mozno budes mat viac, neviem aky mas net 
akoze, mam tiez fibernet uz X rokov a 100/15MBit (pred par mesiacmi zvysovali upload, predtym mi to slo do 4Mbit up) bohate staci na vsetko...pustim tahat 5 torrentov, popri tom stahujem napr dalsich 5 suborov z fastshare a aj tak a daju normalne prezerat stranky, len sem-tam nejaky lag. Ta linka je svinsky rychla. Ale zase im neplatim ziadny prenajom, mam zmluvu este z doby ked to neexistovalo.

akoze, mam tiez fibernet uz X rokov a 100/15MBit (pred par mesiacmi zvysovali upload, predtym mi to slo do 4Mbit up) bohate staci na vsetko...pustim tahat 5 torrentov, popri tom stahujem napr dalsich 5 suborov z fastshare a aj tak a daju normalne prezerat stranky, len sem-tam nejaky lag. Ta linka je svinsky rychla. Ale zase im neplatim ziadny prenajom, mam zmluvu este z doby ked to neexistovalo.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
Vravím. V dnešnej dobe, keďže je veľká konkurencia je dávať viac než 10+€ za 40Mbitovú optiku moc. Skús sa poobzerať po iných poskytovateľoch, možno budeš príjemne prekvapený. Pokiaľ nebývaš niekde na kraji mesta, kde ti to vie zariadiť len 1. My ich tu máme troch na 30tisícové mesto
loleqboleq napísal:a ďalšia otázka...načo ti je 250Mbit/s ?
ja mám 80Mbit, digitálnu televíziu (nejaký premium balíček - chýbajú už len kanály tipu HBO), telefón (ktorý nevyužívam), káblovku na neobmedzený počet zariadení za 16€ mesačne...ten 250 koľko bude stáť ? 19€ len za internet, nechcel by som...aj s telkou to narastie ešte na väčšiu sumu, ináč pozrel som orange...oni ešte si zmysleli, že primu a novu dajú do osobitného balíka ? svine zlodejské
no naho*no mu to je. Sorry ale na blbú otázku blbá odpoveď. Vôbec mi nevadí si priplatiť ak je internet stabilný (čo Fibernet je), rýchly (teraz bohužiaľ obmedzený konverktorom na 100Mbit). Pýtať sa v dobe 1080p filmov s veľkosťou ťažko cez 15GB načo mu je 250Mbit je akoby si sa spýtal človeka čo rád cestuje, načo mu je auto vyššej strednej triedy, veď mu stačí aj fábia, kde použiteľná cestovná rýchlosť je o polovicu menšia.
Riešim presne taký istý problém ako on a nakoniec to proste budem musieť zaplatiť.
mojprvypc: videl si ponuku slovanetu? za prvý akotak použiteľný internet zaplatíš 15,90 s prahsprostým uploadom 20Mbit. Čo je totálne nič ak funguješ na torrentoch. za 100/30 22,90. To by mi muselo d*bať aj na fotke. Hlavne ak som verný zákazník orangeu, ktorý má za 14.90 250/100
To som dal len ako príklad poskytovateľa. Ja neviem po čom ide net. Ja len vravím že ten môj mám za 430 centov mesačne a úplne mi postačuje. V LM je to tak, pripoja celú bytovku na optiku. Prídu chlapi vykopú zem, potiahnu káble do bytovky (musí byť viac než 16 bytov) a určia cenu podľa toho koľko si ten net od nich vezme. Čím viac tým je to lacnejšie. Ja bývam v bytovke kde je okolo 60 bytov, preto také lacné.