Takže otázka pre elektrotechnikov/odborníkov, ako je toto možné???... teda, viem si predstaviť, ako by to bolo možné, len to by bolo za iných podmienok, ktoré tu nemali ako nastať...

Pre uvedenie do deja, môj pc, presnejšie zdroj/grafika, mal cez víkend asi svoje dni a takto to dopadlo:

...zelený konektor ide zo zdroja a z neho potom idú dva 6+2-piny, ktoré boli zapojené v grafike (8pin a 6pin).
Zdroj je Be Quiet! Straight Power CM E9 680W a grafika GB R9 290X.
Sedím za stolom, beží mining a zrazu z pod stola riadny smrad, ale pritom všetko normálne bežalo (tak ako posledné tri mesiace dolovania), hneď pozerám na rýchlo na monitor a kontrolujem teploty, všetky boli v poriadku (v normne). Otvorím pc a nič som nezbadal, aj keď som hneď kontroloval grafiku a zdroj, či to nejde z nich a pred tým ako som mining vypol, som ešte zbežne pozrel na wattmeter, ale aj odber zo siete bol taký ako mal byť. Nato som pc reštartol, normálne nabehol, zbežne som skontroloval, či sa všetko správa ako má, a podľa všetkého je všetko ok, aj keď podľa smradu evidentne niečo neni...

Rozobral som to a čo nevidím, pekne "zhorený" konektor zo zdroja pre grafiku a aj druhá strana v grafike (+ tam už to schytal aj koniec samotných káblov).
potom som to ešte vyskúšal, a aj zdroj aj grafika je podľa všetkého v poriadku (v zmysle, idú ako majú), len z nejakých mne nepochopiteľných dôvodov to tie káble nezvládli... nechápem

Pritom prúdy ktoré cez ne išli mali od extrému ďaleko. Do tej karty mohlo ísť tak maximálne 300W "šťavy" a to má na preťaženie tých káblov predsa ďaleko, keďže z toho niečo ide aj cez PCIe slot a ten zvyšok predsa tie káble nemôžu mať problém preniesť.
No, páni elektrikári, názory

PS: Takže, karta a zdroj idú na reklamáciu. Na integrovanej grafike zatiaľ vydržím, akurát zatiaľ budem potrebovať nejaký zdroj... asi sa naserem a kúpim si k narodkám niečo poriadne (že by Zlatého Krála, alebo taký AX760i ...hmm??