Kúpiť PC z bazaru alebo si poskladať nový?
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Re: Kúpiť PC z bazaru alebo si poskladať nový?
určite ber FX 6300 , nie i3 pokiaľ chceš na tom hrať a možno aj za dva roky .
Spoiler: ukázať
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Ako dokedy si tu ľudia chcete nahovárať že 2 jadrá od intelu sú lepšie rýchlejšie a vhodnejšie do "herného" pc ako 6 jadier od AMD . to mu rovno poradte e5200
No takto - nie všetko je o jadrach
mimo to do budú na sa pri inteli sa spraviť krásny upgrade cpu a PC bude zasa ako nové...
mimo to do budú na sa pri inteli sa spraviť krásny upgrade cpu a PC bude zasa ako nové...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
i3 by som asik nebral, ked už tak i5 najslabšiu
to už je lepšie potom Pentium (3GHz+) kôli cene a to HT až taký rozdiel nerobí
btw nové pentiá vcelku slušne zvládajú aj staršíe i3(ib) o sb ani nevravím
fx6300 je klasika ale zase by som doporučil OC a tým pádom predsa len inú dosku ako nejaký šit za 30e + chladič
to fx si takú dosku ani nezaslúži
s1150 má dneska aj tie najbiednejšie dosky (h81) relatívne slušne vybavené čo napr pri SB nebývalo, chýbalo sata3,usb3
tie najslabšie i5 si stým vystačia, napájanie nijak nezaťažujú a ten box sa dá vydržať kedže to je bez OC , aj ked osobne by som to menil aj tam
to už je lepšie potom Pentium (3GHz+) kôli cene a to HT až taký rozdiel nerobí
btw nové pentiá vcelku slušne zvládajú aj staršíe i3(ib) o sb ani nevravím
fx6300 je klasika ale zase by som doporučil OC a tým pádom predsa len inú dosku ako nejaký šit za 30e + chladič
to fx si takú dosku ani nezaslúži
s1150 má dneska aj tie najbiednejšie dosky (h81) relatívne slušne vybavené čo napr pri SB nebývalo, chýbalo sata3,usb3
tie najslabšie i5 si stým vystačia, napájanie nijak nezaťažujú a ten box sa dá vydržať kedže to je bez OC , aj ked osobne by som to menil aj tam
určite G3420 miesto i3ky (50€ ušetrené hneď), keď tak i5-4430/40. . Ale viac jadier je lepšie od AMD. Je to na ňom čo preferuje
Tak ako... mne je viacmenej jedno aká značka, keďže mal som dlhé roky AMD a išlo to v pohode celkom, viem že je Intel kvalitnejší, ale už len tou značkou sa dvíha cena, do ktorej by som musel ísť... a čo som tak videl recenziu a čítal veci okolo FX 6300 tak sa to zdá byť v pohode procesor postačujúci aj na pár rokov dopredu
neviem teda, mám brať tú zostavu ako som si poskladal alebo.. ísť do iných vecí, resp. ktoré by nevyhovovali a mal by som zmeniť? (rozpočet do +-350€, používanie najmä herné +každodenná činnosť, občas nejaké multimedium)
Rád by som teda šiel do AMD pravdepodobne lebo ako som vravel, tým že to je Intel, už tak sa dvíha cena... :/ Ďakujem za ohlasy a rady
neviem teda, mám brať tú zostavu ako som si poskladal alebo.. ísť do iných vecí, resp. ktoré by nevyhovovali a mal by som zmeniť? (rozpočet do +-350€, používanie najmä herné +každodenná činnosť, občas nejaké multimedium)
Rád by som teda šiel do AMD pravdepodobne lebo ako som vravel, tým že to je Intel, už tak sa dvíha cena... :/ Ďakujem za ohlasy a rady
Pozri, myslis si ze po roku upgradenes ale je to zlozitejsie. Po dvoch rokoch ti gfx uz nebude stihat na sto-pro takze skor budes upgradeovat tu a v tomto case uz buge jedno ci je to 6300, g3220 alebo 4130 ani jedna uz nebude pustat tu novu gfx na 100%. Takze sa mi zda intel igentnejsie dat pentium a potom ked budes upgradeovat gfx kupit nejaky silnejsi procak na tu dosku. A kedze pentium je v kancelarskych podmienkach lepsie a v hre prakticky neuvidis rozdiel je z mojho pohladu lepsia volba intel
Cpu intel core i7-3770 MB MSI Z77-G45 Thunderbolt GFX MSI gtx 660 OC RAM 16 Gb Corsair Black Vengeance CPU cooler Corsair H100i Case NZXT Phantom 630 SSD Kingston HyperX 120Gb HDD WD Caviar Black 1Tb + WD Caviar Green 2Tb PSU Enermax 650W Gold
Predstavivosť je dôležitejšia než vedomosti. Vedomosti sú obmedzené, predstavivosť však obopína zemeguľu.
Albert Einstein
Predstavivosť je dôležitejšia než vedomosti. Vedomosti sú obmedzené, predstavivosť však obopína zemeguľu.
Albert Einstein
K tomu http://procesory.heureka.sk/intel-pentium-g3420/ stojí len 54€ nová !
Jednoznačne FX 6300ku. Tak určite počet využitych jadiet v hrach stupa a bude len stupať, takže lepšia volba. Ten procik uživí aj kartu ako r9 270/gtx 660 takže priestor na výmenu grafiky tam je aj bez nutnosti vymienať cpu.
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
To máš o 35€ minimálne viacej za procesor ktorý bude meniť aj tak. Na hranie v HD kvalite mu stačí aj tá G3420ka. Je to na ňom
nechápem prečo sa vôbec upustilo od myšlienky kúpy z bazáru. aspoň teda pri komponentoch kde nejako tak úpenlivo netreba riešiť záruku. za cca 100eur môže mať i5, toľko čo stojí nová FX 6300, ktorá je bez pretaktu tak trocha márna, vyžaduje celkom obstojnú dosku na pretakt a vo väčšine hier a to podotýkam aj najnovších je to s i3 o cecky a sem tam si na ňu vyskočí aj G3420. Kludne nech si kúpi k tomu aj novú dosku. Nákup SB/IB i5 má len výhody pokiaľ nerieši nejakú pošahanú záruku. Stačí mu doska za pár šupov, box chladič, aj najväčší shit ramka a stále bude výkonom nad FX6300. skrinka a ram sa dá tiež celkom luxusne poriešiť z druhej ruky.
Tiež pravda. Hlavne ak chce za malo peňazí veľa muziky.
Tak bazar je vždy riziko, môže ti to šlapať 5rokov a môže to zajtra odisť a šmitec. Tak isto sa niektore komponenty z bazaru viac oplatia kupovať ako iné. Mno a v poslednom rade, keď nemaš možnosť kupovať v overenom bazare ako tu na fore, je vždy možnosť, že ta niekto obtiahne o peniaze.
Ono nech sa rozhodne či chce komplet novu mašinu v zaruke, alebo kombinaciu komponentov kde aspon tie klučove, čo sa častejšie kazia budu v zaruke.
Ono nech sa rozhodne či chce komplet novu mašinu v zaruke, alebo kombinaciu komponentov kde aspon tie klučove, čo sa častejšie kazia budu v zaruke.
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
veď nikto mu dosku, hdd.... z bazáru nenúti. Ale čo pri nepretaktovateľnej i5, čo by mu tam zo dňa na deň odišlo?
napr. http://pc.bazos.sk/inzerat/37384462/pre ... 0-STAV.php sa na bazoši vála už hodnú chvíľu. A mám taký pocit, že to predáva človek, ktorý navštevuje toto fórum a bohužiaľ už ho asi aj predá. Za 90 to nie je zlý nákup.
napr. http://pc.bazos.sk/inzerat/37384462/pre ... 0-STAV.php sa na bazoši vála už hodnú chvíľu. A mám taký pocit, že to predáva človek, ktorý navštevuje toto fórum a bohužiaľ už ho asi aj predá. Za 90 to nie je zlý nákup.