Notebook do 800€ bez DPH
- lolo_man
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Notebook do 800€ bez DPH
Zdravím, potrebujem poradiť s výberom notebooku. Chcel by som niečo výkonnejšie, čo mi poslúži na dlhší čas, preto siaham do kategórie herný notebook, aj keď hry moc nehrávam-ale keď hrávam tak nech sa to dá hrať bez sekania aspoň na medium nastaveniach, ale chcem si hlavne zabezpečiť dostačujúci výkon do budúcna, keďže neplánujem meniť notebook aspoň 4-5 rokov. Cena je do 800€ bez dph, zatiaľ som si našiel http://www.alza.sk/msi-ge60-2pe-071xcz- ... 602323.htm len dlhšiu dobu som nesledoval trh a trošku sa strácam v procákoch a grafike, tak neviem či je to také výkonné ako vyzerá za ten peniaz, a neviem ako je to so značkou MSI, čo sa kvality týka. . .Najlepšie bez OS- - - ak by ste vedeli za tú cenu odporúčiť niečo lepšie, poprípade niečo na porovnanie, bol by som vďačný. Veľkosť 15,6 palca je ideálna, ale nebránim sa aj väčším, ak by to stálo za to, prenášať sa bude zrejme len z intráku domov, podsvietenie klávesnice beriem ako plus, ale nieje to vôbec podmienka. . .
procak:Core2Duo E6600 GK: ASUS EN7900GT TOP MB: ASUS P5B Deluxe RAM: 2x 1GB 667Mhz KingStone HDD : WD 320GB Zdroj: Enermax Liberty ELT500AWT active PFC +19´´LCD LG 194 WT-SF
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Re: Notebook do 800€ bez DPH
Ak to ma byt na viac ako 2 roky, tak MSI znacku vyhod zo zoznamu ...
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
MSI zďaleka nie su na tom tak zle, ako boli kedysi ... písať bez skúseností je tláchanie do vetra. MSI veci boli považované za "nedobré" ale progress je vidno, nie sú na tom vôbec zle.
- mArtinko5MB
- Používateľ
Ty si mal nebodaj aspon 4 booky od MSI, ze sa tu ohanas slovom skusenosti? Staci citat fora a reakcie ohladom MSI bookov. Nic razantne sa za tie roky nezmenilo.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- Kknightley
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Mal som 2 a so žiadnym som nemal problém ak už sme pri tom. Probematickosť notebookov bola v ich LCD pantoch a chladení. Vôbec to nie je také zlé ako odborníci, ktorí poznajú len alienware a asus gaming series tvrdia. Tie notebooky su na slušnej úrovni. Samozrejme nie pokiaľ ide o hádzanie o zem ... herné notebooky s 2,5KG a výdržou batérie 4hodiny pre office prácu sú pomerne slušné zlepšenie značky MSI.
Je viac menej jedno akú značku. Notebooky sa kazia všetkým predajcom, niektorým viac, niektorým menej. Najlepšie je vybrať noťas a potom trošku hľadať na nete či s ním majú ľudia problémi alebo nie. Ak je moc kazivý vybrať iný model, značku a podobne.
Môj acer 5930g napríklad kupovaný 09/2008 doteraz drží, teraz na ňom píšem a nikdy s ním neboli vážne problémy. Je primárne určený na hry a trávim na ňom 10+ hodín denne
. Ale vtedy ich lepšie skladali ako dnes tipujem 
Môj acer 5930g napríklad kupovaný 09/2008 doteraz drží, teraz na ňom píšem a nikdy s ním neboli vážne problémy. Je primárne určený na hry a trávim na ňom 10+ hodín denne

Spoiler: ukázať
- lolo_man
- Nový používateľ
to že ste tu začali flame o MSI či je dobrá značka alebo nie mi zatiaľ moc nepomohlo k môjmu problému, takže ak vás môžem poprosiť, držte sa môjho príspevku a poraďte teda nejakú alternatívu k tomu MSI čo som si zatiaľ vybral 

procak:Core2Duo E6600 GK: ASUS EN7900GT TOP MB: ASUS P5B Deluxe RAM: 2x 1GB 667Mhz KingStone HDD : WD 320GB Zdroj: Enermax Liberty ELT500AWT active PFC +19´´LCD LG 194 WT-SF
Do tej tvojej cenivej kategorie je naozaj problem vybrat nieco schopnejsie.Ak chces vykonny stroj,siahni skor po i7 ako po i5,aj ked sa to nemusi na prvy pohlad zdat,vypoctovy rozdiel je tam naozaj velky.
Ak chces hrat hry,tak bohuzial si musis priplatit aspon 150-200€.Kombinacia i5 a GTX860m je podla mna zla volba.
Na tvojom mieste by som posetril a zobral tento
http://www.alza.sk/msi-gs60-2pc-034xcz- ... .htm#popis
Su to nove a vcelku podarene notebooky s dualnym chladenim ktore nemaju problem uchladit aj taku vykonnu kartu ako je GTX860m.Vykonovo je silnejsia ako starsia GTX770m a i7 je v tomto ohlade len +
Ak tomu casom doplnis SSD tak mas vystlane na 2-3 roky a o celkovy vykon sa nemusis bat.A inak je to velmi stylovy a lahky notebook ktory bezproblemov prenesies ak budes potrebovat.
Ak chces hrat hry,tak bohuzial si musis priplatit aspon 150-200€.Kombinacia i5 a GTX860m je podla mna zla volba.
Na tvojom mieste by som posetril a zobral tento
http://www.alza.sk/msi-gs60-2pc-034xcz- ... .htm#popis
Su to nove a vcelku podarene notebooky s dualnym chladenim ktore nemaju problem uchladit aj taku vykonnu kartu ako je GTX860m.Vykonovo je silnejsia ako starsia GTX770m a i7 je v tomto ohlade len +
Ak tomu casom doplnis SSD tak mas vystlane na 2-3 roky a o celkovy vykon sa nemusis bat.A inak je to velmi stylovy a lahky notebook ktory bezproblemov prenesies ak budes potrebovat.
Asus ROG STRIX X670E-A , AMD Ryzen 7 9800X3D + ROG STRIX RYUJIN II 360 ARGB , MSI RTX 5090 Gaming TRIO, 32GB DDR5 6000MHz CL36 , MSI MAG 1250W, Fractal R6 , LG OLED42C2 ,
- mArtinko5MB
- Používateľ
To uz by som skor siel do tohto
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y510p ... 148834.htm
popripade jeho drahsich variant, podla parametrickych potrieb. Znamy ma radu 500 a je velmi spokojny.
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y510p ... 148834.htm
popripade jeho drahsich variant, podla parametrickych potrieb. Znamy ma radu 500 a je velmi spokojny.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
- lolo_man
- Nový používateľ
to lenovo vyzerá fajn, ale:
1. není GT 755mm slabšia ako GTX860m ?
2. v tom lenove najprv hore popis že len jedna grafika, dole v popise že je tam 2xGT 755mm, čo by malo byť zrejme výkonnejšie ako 1xGTX860m ?
Pretože ak by tam skutočne bola 2xGT 755mm a bolo by to výkonnejšie ako to MSI , tak to Lenovo rozhodne vedie, aj keď Win 8.1 moc nemusím, a po skúsenostiach s kamošovým Lenovom, na ktoré sme ani za neviem čo nemohli rozchodiť Win 7 (teda Win áno, ale wifina ani za nič nešla rozbehať...)
1. není GT 755mm slabšia ako GTX860m ?
2. v tom lenove najprv hore popis že len jedna grafika, dole v popise že je tam 2xGT 755mm, čo by malo byť zrejme výkonnejšie ako 1xGTX860m ?
Pretože ak by tam skutočne bola 2xGT 755mm a bolo by to výkonnejšie ako to MSI , tak to Lenovo rozhodne vedie, aj keď Win 8.1 moc nemusím, a po skúsenostiach s kamošovým Lenovom, na ktoré sme ani za neviem čo nemohli rozchodiť Win 7 (teda Win áno, ale wifina ani za nič nešla rozbehať...)
Čo si, tam je jedna grafická karta.. V tomto hľade víťazí MSI. Skús ale kuk po lacnejšom s GTX 860M, 1200€ je moc za laptop.
S tou grafikou zahráš vo FHD BF4 na ultra pri 40 FPS bez AA pravdepodobne
S tou grafikou zahráš vo FHD BF4 na ultra pri 40 FPS bez AA pravdepodobne
- mArtinko5MB
- Používateľ
Su tam dve v SLI, tak pisu zahranicne recenzie. Kazdopadne netusim preco davas doraz na graficky vykon, tak ci tak, na tom o dva roky nove hry budes hrat na najnizsom rozliseni - to nie je desktop... Priplacat 200 eur pre grafiku, ktoru vyuzijes tak prve 2 mesiace a potom sporadicky mozno raz do tyzdna je na hlavu 

- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
Sorky, zle som si prečítal. Áno sú tam dve v SLI. ja som si raz kúpil noťas (pred 6 rokmi, teraz používam iný) za 1825€
(mal 1920 x 1200 a GT 8600M) a myslel som si čo to bude za bomba do budúcna, ale realita ma prekvapila. Síce som vtedy hrával všetky hry po dobu 6 mesiacov na maxime, ale výkon s pribúdajúcimi mesiacmi šiel rapídne dole. Technológia bola zastaralá o dva roky a teraz by som ho nepredal ani za 200€
..
Takže drahý laptop je zbytočnosť podľa mňa.. Ešte k tomu na hry. Radšej niečo decentné a hrať sa na tom na nižšom rozlíšení. Vo FHD skrátka ťažko na laptopy za 960€ s DPH

Takže drahý laptop je zbytočnosť podľa mňa.. Ešte k tomu na hry. Radšej niečo decentné a hrať sa na tom na nižšom rozlíšení. Vo FHD skrátka ťažko na laptopy za 960€ s DPH
Dajte si pozor,to lenovo ktore je v linku vyssie je iba s jednou GPU
Sli GPU je podstatne drahsie.Maju tam pravdepodobne chybu v popise.Toto je Lenovo s GT 755mm v SLI
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y510p ... 508317.htm
A za dalsie GT seria grafik nieje velmi vhodna na hranie hier.Ano,su tam dve ale su to slabe grafiky ktore pri nizsich fps ako 50 trpia skoro v kazdej hre microsttuterom a kedze ich vykon nieje nijak zavratny tak sa stym stretnete velmi casto a verte mi,nieje je to nic prijemne.Viem o com hovorim
Sli GPU je podstatne drahsie.Maju tam pravdepodobne chybu v popise.Toto je Lenovo s GT 755mm v SLI
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y510p ... 508317.htm
A za dalsie GT seria grafik nieje velmi vhodna na hranie hier.Ano,su tam dve ale su to slabe grafiky ktore pri nizsich fps ako 50 trpia skoro v kazdej hre microsttuterom a kedze ich vykon nieje nijak zavratny tak sa stym stretnete velmi casto a verte mi,nieje je to nic prijemne.Viem o com hovorim

Asus ROG STRIX X670E-A , AMD Ryzen 7 9800X3D + ROG STRIX RYUJIN II 360 ARGB , MSI RTX 5090 Gaming TRIO, 32GB DDR5 6000MHz CL36 , MSI MAG 1250W, Fractal R6 , LG OLED42C2 ,
Tak som dobre hovoril, zdalo sa mi to lacné za SLI model.