TV 50" pre nenarocnych

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Re: TV 50" pre nenarocnych

Príspevok od používateľa Andre »

5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
maherich
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 23. Jan, 2014, 01:08

Príspevok od používateľa maherich »

Tak Malacky padli. Nemam sancu sa tam dostat a NAYko u nas nevie dodat vypredajovy tovar z Malaciek.
Viac menej som sa priklonil na stranu 50" HD. Ten TX-P50X60E zial nema pripojenie do LAN a nebudem moct vyuzit archiv filmov a fotiek co mam na domacom serveri. Na starej telke to riesime cez XBOX, ktory na nic ine nepouzivame len ako Media Center (viem, ze je to zbytocne ale bol zadara). Chcem sa preto spytat ci neexistuje nejaka vhodna alternativa ktora by mala aj LAN pripojenie, pripadne DLNA.
Aj ked viem ze ma asi poslete kade lahsie :facepalm:, tak sa chcem opytat preco su LED TV take zatracovane? Vcera som bol v NAY a plazmy tam boli len dve, Panasonic ich prestava vyrabat. Ale obraz maju najlepsi. A vsetci mi ich doporucuju. Alebo je to tak ze v danej cenovej kategorii poriadny LED TV nekupim?
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

Presne tak ako si napisal. V danej cenovej kategorii poriadny LED nekupis. Keby si chcel porovnatelny kvalitny obraz tak si pri rovnakej uhlopriecke na minimalne dvojnasobnej cene.

To ze nema LAN by som neriesil. Casom si dokup nejake mmc ktore je na to urcene napr asus, egreat, evolve. Na prehravanie filmov a pozeranie fotiek to postacuje. Cena podla modelu ale niekde od 60e do 100e. Alebo xbox je tiez riesenie.

Absenciu LAN vies vyriesit aj inak ale horsi obraz nijak inak nevyriesis. Myslim ze TV sa kupuje primarne kvoli obrazu....
dargy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 30. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa dargy »

Ja mám x60-ku tiež oproti oknu a poviem teda, že bez zatiahnutýh žáluzii cez deň nemáš šancu pozerať a aj tak to odráža poriadne. Najideálnejšie je mať závesy. Tiež by som riešil nejaké mmc, dnes krabička za 50€ prehrá takmer všeto a komfortnejšie ako smart tv. Za 500€ je to best buy v 50" a to že je hd redy nerieš. Nikto kto bol u mňa na to neprišiel a mysleli že pozerajú fullhd tv. Ak som im po dopozeraní povedal že je ro iba hdready tak mi neverili. Ja keď pozriem u hocikoho doma na tie lcdečka tak prvé čo vidím je to "skvelé" podsvietenie a to hlavne večer v nejakej tmavej scéne.
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
maherich
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 23. Jan, 2014, 01:08

Príspevok od používateľa maherich »

tak TX-P50X60E je uz zapojena doma. dik vsetkym za rady, na mojej strane uplna spokojnost. dokonca aj SD material a domace videa sa daju v pohode pozerat. mmc riesene cez XBOX. skusal som pripojenie USB - MKV format, moznost vyberu jazyka aj tituliek, takze uplne v pohode. Trosku ma zarazilo velmi male az necitatelne pismo tituliek. zatial som nenasiel moznost nastavenia. myslim ze za 399 sa to naozaj oplati.
pouzivame zatial nastavenia obrazu kino. existuju nejake doporucene nastavenia pre tento televizor? viem ze na idealne nastavenie by som potreboval sondu.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

mod: ako v kine, ak nema tak kino
kontrast -je ako jas na monitore
jas, sytost farby a ton farby -nemenit
ostrost - ubrat na 0
zive farby, obmedzenie sumu a vsetky podobne somariny -vypnut
senzor osvetlenia - uz ako chces, podla svetla v miestnosti sa ti bude dodatocne regulovat konrast
toto x60 asi nema:
v dalsich nastaveniach:
panel luminance -middle(stred)
intelligent frame creation - off, iba ked kukam sport mam zapnute
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
citronik44
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 11. Máj, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa citronik44 »

nebudem novu temu zakladat tak sa vtierknem sem, chcem tiez 50 plazmu pravdepodobne ale nieco kvalitnejsie ako spominany X60, co by ste doporucili? Cenovka okolo 800 eur dik
MB: | CPU: | Cooler: Noctua NH-D15| RAM: G.Skill Trident Z 2x8 GB | VGA: Gigabate 1660TI OC 6GB| PSU: Cougar A450/R | SSD: Samsung 970 Evo Plus | HDD: WD Green 2TB | Skrinka: Lancool K58
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert

1 http://3d-televizory.heureka.sk/panasonic-tx-p50vt60e/
2 http://3d-televizory.heureka.sk/panasonic-tx-p50gt60e/
3 http://3d-televizory.heureka.sk/panasonic-tx-p55st60e/
4 http://3d-televizory.heureka.sk/panasonic-tx-p50st60e/

kludne mozes najst v obchode 50st60 aj za 850

k nastaveniu
nieco malo k nastaveniu:
mod: ST60 -ako v kine(true cinema), GT60 a VT60 - thx cinema
kontrast -je ako jas na monitore
jas, sytost farby a ton farby -nemenit
ostrost - ubrat na 0
zive farby, obmedzenie sumu a vsetky podobne somariny -vypnut
senzor osvetlenia - uz ako chces, podla svetla v miestnosti sa ti bude dodatocne regulovat konrast
v dalsich nastaveniach:
panel luminance -middle(stred)
intelligent frame creation - off, iba ked kukam sport mam zapnute

Návrat na "Nákupná poradňa"