To že je to nevýkonné (teda v tvojom zmysle že to nemá mega-uber-supiš výkon) neznamená hneď, že je to šmejd

Áno, nehádam sa, je to low-cost (myslené celkovo čipy od Mediatek), ale spĺňa všetko čo má
...nie každý nutne potrebuje výkon na úrovni Snapdragon 800 (a jeho novšie varianty a pod.). Dokonca toto konkrétne 8-jadro o ktoré sa tu jedná, má reálny výkon na úrovni Snapdragonu 600 (viď testy po nete, alebo samotné výsledky v antutu), čo má od nevýkonného chudáčika veľmi ďaleko, veď chipset Snapdragon 600 je v Galaxy S4 (alebo napr už dnes konečne obľúbený aj Xiaomi Mi2S) a to ešte ani dnes určite nie sú low-end telefóny. Mám s tou ZP998 dosť skúsenosti a rýchlosť/svižnosť systému je blesková a celkovo nemám pocit, že by tomu telefónu chýbal výkon), graficky náročné hry sa nehrávam, aby mi v tomto chýbal výkon (pritom ale Mali-450 tiež nie je slabá grafika), dielenské vyhotovenie je na rovnakej úrovni ako hocijaký u nás komerčne rozšírený high-end telefón, takže ani na kvalitu nemôžem povedať krivého slova. Na moje prekvapenie, aj spotreba je na tom obstojná, na to že to má 5,5" FHD displej (zas od 2400mAh baterky sa zázraky čakať nedajú ale ani to neni nejak podradný údaj vzhľadom na konkurenciu)

Proste za málo peňazí hoooodne veľa muziky

napr skvelá cena je tu:
http://www.fastcardtech.com/ZOPO-ZP998-Octa-Core.html (viem, stránka nevyzerá bohvie ako

ale je to overený shop so skvelými cenami) a aj s kuriérom to odtiaľ vyjde okolo 220€ (samozrejme rátať prípadných 20% za dph, ale aj tých +/-250€ je stále super cena)