Partition Magic mi pojebabral disk
Partition Magic mi pojebabral disk
Chcel som si nainštalovať Linux na disk, lenže mal som len jednu partíciu s win, tak som sa rozhodol ho rozdeliť. Nainštaloval som Partition Magic 8 na Win 7 a chcel som to ním skúsiť. Keď sa spúšťal, tak sa ma opýtal "update partition table?", som klikol na áno, potom znova niečo, zase áno, a nakoniec napísal "unable to retrieve disk letter" a nespustil sa. Tak som sa na to vykaľlal. No ale som vypol PC, keď som išiel na obed a keď som sa vrátil, tak mi hodil BSOD STOP 0x000007B(za počet núl neručím). Našiel som, že to je niečo s HDD driverom, čo som predpokladal. Tak som nahodil inštalačné windows DVD, no tam mi žiaden disk nevidí! A najhoršie je, že mi prepísalo aj tú 100MB partíciu, ktorá bola na zálohy a pod. V PC mám aj iné disky, ale všetky plné(nebudem ich zapájať, majú v sebe dôležité dáta). Partícia bola čisto systém, čiže nemal som tam žiadne dáta, ktoré by som potreboval, môže byť kľudne naformátovaná.
Ako docielim, aby ju videl?
Poznámka: Skúšal som UBUNTU, XUBUNTU a SLAX, ale bez úspechu, vadí im asi moja grafika, LIVECD nespustím.
Ako docielim, aby ju videl?
Poznámka: Skúšal som UBUNTU, XUBUNTU a SLAX, ale bez úspechu, vadí im asi moja grafika, LIVECD nespustím.
We'll bang, ok?
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Re: Partition Magic mi pojebabral disk
Cez diskpart: http://technet.microsoft.com/en-us/libr ... s.10).aspx
Hoď tam win dvd, nabootuj z neho potom klik oprava počítačaa následne spustíš príkazový riadok.
Partíciu si zmenšil no nemá priradené písmenko
Hoď tam win dvd, nabootuj z neho potom klik oprava počítačaa následne spustíš príkazový riadok.
Partíciu si zmenšil no nemá priradené písmenko
Spoiler: ukázať
Nabuduce treba citat co odlikavas.. Alebo este lespie- robit to z nejakeho livecd / liveUSB
Skus spominany diskpart, ak nepomoze tak tusim hirens boot cd ma kopec nastrojov na pracu s HDD...
Skus spominany diskpart, ak nepomoze tak tusim hirens boot cd ma kopec nastrojov na pracu s HDD...
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
tkaže ti nevidi žiadné cd čo tma vložiš ? mne jendo LIVE CD ubuntu nevedela mechanika spustiť a pritom staršia mechanika hej , tak som skúsil staršie cde a to už išlo . ak spustiš live cd ubuntu tka máš vyhrané pri tomto režime grafika nezohrava rolu keďže je to akoby recovery mode , safe mode .
- Matej.T
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Partition Magic je Toto isté sa mi stalo aj s mojím stolným PC, na ktorom fičal Windows 7.(čítal som niekde, že toto kombo vyústi na 99% do tohto problému)
Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + LG 27GL850 + Corsair K70 RGB + Logitech G403
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360
- xsi69
- Pokročilý používateľ
Partition magic je dobrý nástroj, takže nezvaľuje chybu užívateľa na software
Treba aj čítať a nielen odklikávať
Pre menej skúsených userov je správa diskov aj v samotnom wine.
Treba aj čítať a nielen odklikávať
Pre menej skúsených userov je správa diskov aj v samotnom wine.
- _Ludo_
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Jún, 2010, 12:13
Partition Magic je hlavne program z roku 2004 kedy vysla posledna verzia. Pouzivat ho na modernych systemoch je cisty hazard. To sa potom clovek nemoze cudovat.
Práve v roku 2004 som ho použil naposledy Ináč vyriešil som to tak, že som nevyriešil. Sám mi začal zobrazovať disk Win som preinštaloval, teraz funguje.
P.S.: Systémové nástroje systémový disk nezmenšia
P.S.: Systémové nástroje systémový disk nezmenšia
We'll bang, ok?
- xsi69
- Pokročilý používateľ
síce je z 2004, ale ak nerátam gpt zarovnanie tak sa toho ohľadom mbr asi nič nezmenilo.
Diskpart je nástroj ešte starší a tiež toho dosť vie, no už nie je "user friendly"
Naposledy v piatok
Ale hlavné, že už ti beží ako má
Diskpart je nástroj ešte starší a tiež toho dosť vie, no už nie je "user friendly"
Neviem čo si s tým robil, ale ja som to robil už veľa krát a bez problémovOndro1 napísal:P.S.: Systémové nástroje systémový disk nezmenšia
Naposledy v piatok
Ale hlavné, že už ti beží ako má
No ale až tak drsne si to asi nemusel riešiť... Pomerne účinným nástrojom na opravu takýchto poškodení je aj Testdisk.
Partition Magic si totiž napríklad myslí, že tabuľky rozdelenia disku by mali začínať na hraniciach stôp – ešte v duchu adresovania stopa-hlava-sektor/valec-strana-výsek. Na toto sa spoliehali niekdajšie zavádzače, ale už sa to asi 16 rokov nepoužíva. To, samozrejme, nie je žiadny problém, pokiaľ sa to používa so staršími diskami, ktoré majú fyzickú veľkosť sektora rovnakú ako logickú (a to spravidla 512 B). Novšie pevné disky s takzvaným „pokročilým formátom“ však majú fyzickú veľkosť sektora 4 KiB, ale z dôvodov kompatibility hlásia, že je 512 B. Bohužiaľ, tie staršie nástroje, ktoré to neočakávajú, alebo nepoznajú, pokojne nastavia začiatok oblasti nie na hranici fyzického sektora, ale na hranicu stopy v preklade CHS, napriek tomu, že už asi tých 16 rokov sa už tuším využíva len adresovanie typu LBA – pomocou lineárneho očíslovania sektorov od začiatku pevného disku. Pri zápise do blokov – zhlukov logických sektorov („clusterov“) – ktoré prekračujú hranice fyzického sektora, potom aj pri malom zápise, ktorý prekračuje hranice fyzického sektora, treba najprv načítať všetky dotknuté sektory, zmeniť ich a opäť zapísať na pevný disk.
Novšie operačné systémy (ako napríklad tvoj Windows 7) alebo novšie nástroje na vytváranie oddielov na pevnom disku (ako napríklad Acronis Disk Director) sa tomuto vyhýbajú tým, že dovoľujú vytváranie oddielov len na hraniciach celých MiB, čiže na hraniciach 2048-násobkov 512 B logických sektorov. Na začiatku pevného disku tak zostáva 1048512 B vyplytvaných... aj keď tie sa dajú využiť pre zavádzače a podobne. Asi najlepší nástroj na vytváranie oddielov je GNU Parted – umožní určiť začiatok oddielov s presnosťou na sektory.
A najlepšie je vytvárať oddiely na pevnom disku podľa nejakých ľahko zapamätateľných vecí – ako napríklad hranica pre adresovanie pomocou LBA-28 a podobne.
Ten Testdisk by ti napríklad mal poľahky zvládnuť nájsť hranicu oddielu na pevnom disku.
A ozaj, Partition Magic nie je to nástroj z roku 2004, ale ešte starší. To len kapitalistický Symantec v roku 2004 vydal poslednú verziu, aby z prevzatia PowerQuestu vyžmýkal čo najviac peňazí.
Partition Magic si totiž napríklad myslí, že tabuľky rozdelenia disku by mali začínať na hraniciach stôp – ešte v duchu adresovania stopa-hlava-sektor/valec-strana-výsek. Na toto sa spoliehali niekdajšie zavádzače, ale už sa to asi 16 rokov nepoužíva. To, samozrejme, nie je žiadny problém, pokiaľ sa to používa so staršími diskami, ktoré majú fyzickú veľkosť sektora rovnakú ako logickú (a to spravidla 512 B). Novšie pevné disky s takzvaným „pokročilým formátom“ však majú fyzickú veľkosť sektora 4 KiB, ale z dôvodov kompatibility hlásia, že je 512 B. Bohužiaľ, tie staršie nástroje, ktoré to neočakávajú, alebo nepoznajú, pokojne nastavia začiatok oblasti nie na hranici fyzického sektora, ale na hranicu stopy v preklade CHS, napriek tomu, že už asi tých 16 rokov sa už tuším využíva len adresovanie typu LBA – pomocou lineárneho očíslovania sektorov od začiatku pevného disku. Pri zápise do blokov – zhlukov logických sektorov („clusterov“) – ktoré prekračujú hranice fyzického sektora, potom aj pri malom zápise, ktorý prekračuje hranice fyzického sektora, treba najprv načítať všetky dotknuté sektory, zmeniť ich a opäť zapísať na pevný disk.
Novšie operačné systémy (ako napríklad tvoj Windows 7) alebo novšie nástroje na vytváranie oddielov na pevnom disku (ako napríklad Acronis Disk Director) sa tomuto vyhýbajú tým, že dovoľujú vytváranie oddielov len na hraniciach celých MiB, čiže na hraniciach 2048-násobkov 512 B logických sektorov. Na začiatku pevného disku tak zostáva 1048512 B vyplytvaných... aj keď tie sa dajú využiť pre zavádzače a podobne. Asi najlepší nástroj na vytváranie oddielov je GNU Parted – umožní určiť začiatok oddielov s presnosťou na sektory.
A najlepšie je vytvárať oddiely na pevnom disku podľa nejakých ľahko zapamätateľných vecí – ako napríklad hranica pre adresovanie pomocou LBA-28 a podobne.
Ten Testdisk by ti napríklad mal poľahky zvládnuť nájsť hranicu oddielu na pevnom disku.
A ozaj, Partition Magic nie je to nástroj z roku 2004, ale ešte starší. To len kapitalistický Symantec v roku 2004 vydal poslednú verziu, aby z prevzatia PowerQuestu vyžmýkal čo najviac peňazí.