AMD-FX 8350 problém pri renderingu
AMD-FX 8350 problém pri renderingu
Zdravím. Mám pravdepodobne problém s procesorom AMD FX 8350. Na windows task manageri aj pri renderingu v 3ds maxe mi ukazuje len 4 jadrá namiesto 8-ich. Rendrovací čas je cca o 25% pomalší ako na 3 ročnom kompe čo mám v robote. Nie som nijako zdatný v týchto veciach ale v benchmarkoch bol FX 8350 len kúsok pod i7 tak som sa rozhodol preň aj kvôli cene. Možno sa to dá niekde odblokovať... len netuším ako.
Toto je moja zostava z Agemu pre prípad že by chyba bola inde. Skladal som to hlavne pre 3ds max a v-ray na rendering.
Arctic Freezer A30
AMD FX 8350 AM3+
Kingston SSDNow V300 120GB 7mm (SV300S37A/120G)
GIGABYTE GV-N770OC-2GD
Crucial 16GB KIT DDR3 1866MHz CL9 Ballistix Tactical
ASROCK 970 Extreme 4
Western Digital RE Raid Edition 1TB (WD1003FBYZ)
Cooler Master Centurion Silencio 652
ZDROJ CORSAIR 750W CS MODULAR
Prosím o pomoc... Díky
Toto je moja zostava z Agemu pre prípad že by chyba bola inde. Skladal som to hlavne pre 3ds max a v-ray na rendering.
Arctic Freezer A30
AMD FX 8350 AM3+
Kingston SSDNow V300 120GB 7mm (SV300S37A/120G)
GIGABYTE GV-N770OC-2GD
Crucial 16GB KIT DDR3 1866MHz CL9 Ballistix Tactical
ASROCK 970 Extreme 4
Western Digital RE Raid Edition 1TB (WD1003FBYZ)
Cooler Master Centurion Silencio 652
ZDROJ CORSAIR 750W CS MODULAR
Prosím o pomoc... Díky
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: AMD-FX 8350 problém pri renderingu
skus pozriet v TaskManageri ci su povolene vsetky jadra na 3d studio.
Spust 3d studio, spust TaskManager. Klikni pravym tlacitkom na proces a vyber polozku nastavit AFINITU\Set AFINITI. Otvori ti okno a ukaze kolko jadier je povolenych
Spust 3d studio, spust TaskManager. Klikni pravym tlacitkom na proces a vyber polozku nastavit AFINITU\Set AFINITI. Otvori ti okno a ukaze kolko jadier je povolenych
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ešte čo ukazuje CPUZ
mrkni v biose či nemáš niektoré moduly off...
takisto čekni koľko CPU ukazuje správca zariadení
mno TM musí ukazovať 8 vláken
mrkni v biose či nemáš niektoré moduly off...
takisto čekni koľko CPU ukazuje správca zariadení
mno TM musí ukazovať 8 vláken
Spoiler: ukázať
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme4/?cat=CPU nezdá sa mi že by bol na support liste tvoj procesor , to by mohlo vysvetľovať tovje problémi
Ach jaj.. ak to bude MB tak to bude ešte len zábava. Našiel som stránku s kompatibilitou dosiek ku FX 8350, ale ta moja 970 Extreme 4 bola na tom teda nic moc... 5.7 z 10spencer napísal:http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme4/?cat=CPU nezdá sa mi že by bol na support liste tvoj procesor , to by mohlo vysvetľovať tovje problémi
http://www.pc-specs.com/cpu/AMD/FX/FX-8 ... therboards
Ináč skúšal som pozrieť afinitu a boli tam 4 jadrá. V správcovi zariadení to vyzerá na 8 jadier. Pred týždňom som tam inštaloval hotfix pre FX 8350. Žiaľ do BIOSU si urobiť výlet netrúfam. Neviem či má zmysel trápiť sa so zlou doskou alebo to radšej hneď prestavať a bude pokoj. Tak sa ešte pre istotu spýtam. Akú dosku k tej FX 8350 by ste odporučili. Fajn tam vychádzali asus sabretooth
http://www.pc-specs.com/cpu/AMD/FX/FX-8 ... therboards
ale nechám si poradiť.
Ďakujem všetkým
Keď sa budeš viac zaujímať o pc, tak sa na stránke, ktorú si uviedol len pousmeješ.
K veci - o tom, že na doske sa nemá šetriť ti už nemusím písať. Vyššia cena odráža viac faktorov, nebudem tu rozpisovať podrobnosti, kedže sa o hardvér veľmi nezaujímaš. Čo ti ale rozpíšem je, že s nákupom Sabertoothky neotáľaj. Jej cena nie je prestrelená, aj keď cenník ťa môže zlákať ku Gigabyte konkurenčným lacnejším doskám s podobnými parametrami.
Pri nových kvalitných doskách podporu cpu už nie je potrbné riešť. Sabertoothka, samozrejme, tiež vcucne každý súčasný amd procesor. Ja jej kúpu neľutujem a prípadne dotazy zodopoviem .
K veci - o tom, že na doske sa nemá šetriť ti už nemusím písať. Vyššia cena odráža viac faktorov, nebudem tu rozpisovať podrobnosti, kedže sa o hardvér veľmi nezaujímaš. Čo ti ale rozpíšem je, že s nákupom Sabertoothky neotáľaj. Jej cena nie je prestrelená, aj keď cenník ťa môže zlákať ku Gigabyte konkurenčným lacnejším doskám s podobnými parametrami.
Pri nových kvalitných doskách podporu cpu už nie je potrbné riešť. Sabertoothka, samozrejme, tiež vcucne každý súčasný amd procesor. Ja jej kúpu neľutujem a prípadne dotazy zodopoviem .
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- spencer
- Používateľ
Update biosu je minimum čo môžeš spraviť precitaj si na nete návod nesmie sa ale stat chýba alebo zlyhať dodávka energie pre pc. Môže to tvoj problém vyriešiť za pokus to stojí prípadne v biose pokiaľ viesco čo aka funkcia znamena tak tiež sa dá čo to poskusat ale len na vlastne riziko
Podporu procesorov neaktualizovali, ale pri aktualizáciách biosu už uviedli
Nič to nemení na tom, že ten bios už môže mať a doska nepôsobí ako vhodný základ pre 125W 8350.
Stránka na úrovni - všetko si pohľadaj sám (alebo počkaj na spencera)2.30 - Improve AM3+ FX-8350 and FX-8150 CPU compatibility.
Nič to nemení na tom, že ten bios už môže mať a doska nepôsobí ako vhodný základ pre 125W 8350.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- spencer
- Používateľ
ja hľadam na telefone a počas pracovnej doby takž emožnosti sú skresané na minimum po tom čo tlefony smieme už použivať len na telefonaty asi tiež volím v prípade nadupaného procesoru nadupanú dosku , súhlasím že keĎ dosku niekto odflákne nečudo že je problém na probléme a často je to kompatibylita s najnovším HW . Chudobný bios je tiež smutná stránka slabších dosiek ktoré sa dajú radiť skôr na kancelarské pc , konektivita výstupov a spracovanie kondikov spolu s použitým čipsetom tiež značne výrobcovia šetria na úkor ceny čo láka zákaznikov s menším rozpočtom
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
tak by som to zas nevidel hlavne na to setrenie. Skor nesoravna volba. Doska ma pisane FX compatibility, akurat ze ma problem so zravejsimi 8xxx uz nie je spomenute. Skusil by som pozriet ten BIOS, je to velmi jednoducha vec. Ak nepomoze, tak vymena dosky
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Čiže správca programov ti ukazuje 4 jadrá, ale 8 logických procesorov, že? Ospravedlňujem sa za možno hlúpu otázku...
A aký operačný systém používaš? Windows 7?
Znepokojuje ma to, že ten čas vykresľovania (renderingu) je vraj o 1/4 dlhší než na tom v robote. To by nemalo byť – okrem prípadu nastavenia v 3DMaxe.
Samozrejme, to všetko len ako doplnenie k tomu, čo už bolo navrhnuté vyššie.
V každom prípade si vynov (aktualizuj) BIOS na najnovší:
ftp://europe.asrock.com/bios/AM3+/970%2 ... 60)ROM.zip
Ináč, čo sa týka tej stránky s kompatibilitou, tak to som vôbec nepochopil, podľa čoho to posudzujú. Ak ASRock 970 Pro3 R2.0 má plný počet bodov – ako ASRock 990FX Extreme9 (ktorá zvláda aj procesory radu AMD FX9xx0 a plný počet bodov si zaslúži) – a zároveň má menej, než má ASRock Fatal1ty 990FX Professional – tak to nebožno brať ani na okamih vážne.
Podľa mňa je to obyčajná „spamerská“ stránka – ktorú ti má vyhľadávač ukázať na popredných miestach, ale inak obsahuje len samý bordel; skrátka: nič užitočné.
Trochu ma ale desí, čo si napísal, že „si netrúfaš urobiť výlet do BIOSu“. :- ( Neviem, či som tomu rozumel dobre, ale v tomto bude tkvieť asi najväčší zádrheľ.
Tomu by si sa však nemal nikdy vyhýbať, ani s novou základnou doskou.
Uff... čo sa týka tých základných dosiek, tak dovolil by som v rámci si ešte doplniť J4ra...
Tie lacné základné dosky vôbec nie sú zlé a ich kúpa nie je chybou.
Chybou je však už dať do nich ten najvýkonnejší procesor. Síce sú s ním kompatibilné na firmvérovej úrovni (majú dostatočnú úroveň verzie modulu A.G.E.S.A.), ale to ešte neznamená, že predstavujú dobrý základ aj na hardvérovej úrovni.
Čo sa týka tej jeho rady o tej „Šabľozubke“. Nie je to to najlepšie z hľadiska kadejakých „vychytávok“ či priamo na doske začlenených zariadení a sú aj lepšie (a drahšie) základné dosky (napríklad tie, ktoré podporujú procesory radu AMD FX-9xx0; 2 z nich tu aj uvádzam v príkladoch), ale z tvojej voľby tej ASRock 970 Extreme4 vyplýva, že na základné dosky nie si veľmi náročný a svojím vybavením by ti mala úplne stačiť. Vlastne ani nie je ani drahá a v podstate ti odporučil asi tú najlacnejšiu základnú dosku z tých „slušnejších“, ako ich ja nazývam (kvalitných). Je možno dokonca celosvetovo najobľúbenejšou a najviac odporúčanou doskou pre AM3+ procesory. Celkovo je tou najlepšou, akú ASUSTeK ponúka. A navyše na ňu dáva tuším aj 5-ročnú záruku.
Ja by som ju odporúčal už len kvôli tomu dobrému pocitu...
Ja chápem, že to môže pôsobiť trochu drzo, že sa len spýtaš a niekto ti rovno odporúča vymeniť si základnú dosku – ale ber to ako radu v servise – len ťa upozorňujú na to, s čím môžu byť ťažkosti, prípadne čo by ich v budúcnosti mohlo privodiť.
Jej výmena síce nie je a nemala by byť nutná – a už vôbec by nebola zárukou toho, že by vyriešila tento tvoj problém – ale bola by vhodná.
V prípade, že by si sa z rôznych dôvodov nerozhodol pre tú „Šabľozubku“ – čo by som teda neodporúčal – ale pre nejakú inú a lacnejšiu, tak si aspoň daj pozor na to, aký počet fáz napájania má tá základná doska.
To uvádzam len ako také hrubé pravidlo pre rozlíšenie akosti základných dosiek a ich vhodnosti pre výkonnejšie procesory. Dobre sa osvedčilo aj u neodborníkov.
Mal by si si vyberať základné dosky, ktoré majú aspoň "8+2".
Tá ASRock 970 Extreme4 má totiž len "4+1". To je napríklad pre stabilitu pri tých najvýkonnejších procesoroch len s odretými ušami a zaťatými zubami. Na internete kolujú príbehy o tom, ako sa kedysi také základné dosky (najčastejšie tuším od MSI) s tými najvýkonnejšími procesormi dokonca odpaľovali!
Ako naznačil J4ro, tie „najlacnejšie“ dosky majú svoje opodstatnenie – sú k tým najlacnejším procesorom. Nasadzujú sa tam, kde treba šetriť, pretože dávať základnú dosku za vyše 200 € pod procesor za 80 € by bolo asi plytvaním.
A aký operačný systém používaš? Windows 7?
Znepokojuje ma to, že ten čas vykresľovania (renderingu) je vraj o 1/4 dlhší než na tom v robote. To by nemalo byť – okrem prípadu nastavenia v 3DMaxe.
Samozrejme, to všetko len ako doplnenie k tomu, čo už bolo navrhnuté vyššie.
V každom prípade si vynov (aktualizuj) BIOS na najnovší:
ftp://europe.asrock.com/bios/AM3+/970%2 ... 60)ROM.zip
Ináč, čo sa týka tej stránky s kompatibilitou, tak to som vôbec nepochopil, podľa čoho to posudzujú. Ak ASRock 970 Pro3 R2.0 má plný počet bodov – ako ASRock 990FX Extreme9 (ktorá zvláda aj procesory radu AMD FX9xx0 a plný počet bodov si zaslúži) – a zároveň má menej, než má ASRock Fatal1ty 990FX Professional – tak to nebožno brať ani na okamih vážne.
Podľa mňa je to obyčajná „spamerská“ stránka – ktorú ti má vyhľadávač ukázať na popredných miestach, ale inak obsahuje len samý bordel; skrátka: nič užitočné.
Trochu ma ale desí, čo si napísal, že „si netrúfaš urobiť výlet do BIOSu“. :- ( Neviem, či som tomu rozumel dobre, ale v tomto bude tkvieť asi najväčší zádrheľ.
Tomu by si sa však nemal nikdy vyhýbať, ani s novou základnou doskou.
Uff... čo sa týka tých základných dosiek, tak dovolil by som v rámci si ešte doplniť J4ra...
Tie lacné základné dosky vôbec nie sú zlé a ich kúpa nie je chybou.
Chybou je však už dať do nich ten najvýkonnejší procesor. Síce sú s ním kompatibilné na firmvérovej úrovni (majú dostatočnú úroveň verzie modulu A.G.E.S.A.), ale to ešte neznamená, že predstavujú dobrý základ aj na hardvérovej úrovni.
Čo sa týka tej jeho rady o tej „Šabľozubke“. Nie je to to najlepšie z hľadiska kadejakých „vychytávok“ či priamo na doske začlenených zariadení a sú aj lepšie (a drahšie) základné dosky (napríklad tie, ktoré podporujú procesory radu AMD FX-9xx0; 2 z nich tu aj uvádzam v príkladoch), ale z tvojej voľby tej ASRock 970 Extreme4 vyplýva, že na základné dosky nie si veľmi náročný a svojím vybavením by ti mala úplne stačiť. Vlastne ani nie je ani drahá a v podstate ti odporučil asi tú najlacnejšiu základnú dosku z tých „slušnejších“, ako ich ja nazývam (kvalitných). Je možno dokonca celosvetovo najobľúbenejšou a najviac odporúčanou doskou pre AM3+ procesory. Celkovo je tou najlepšou, akú ASUSTeK ponúka. A navyše na ňu dáva tuším aj 5-ročnú záruku.
Ja by som ju odporúčal už len kvôli tomu dobrému pocitu...
Ja chápem, že to môže pôsobiť trochu drzo, že sa len spýtaš a niekto ti rovno odporúča vymeniť si základnú dosku – ale ber to ako radu v servise – len ťa upozorňujú na to, s čím môžu byť ťažkosti, prípadne čo by ich v budúcnosti mohlo privodiť.
Jej výmena síce nie je a nemala by byť nutná – a už vôbec by nebola zárukou toho, že by vyriešila tento tvoj problém – ale bola by vhodná.
V prípade, že by si sa z rôznych dôvodov nerozhodol pre tú „Šabľozubku“ – čo by som teda neodporúčal – ale pre nejakú inú a lacnejšiu, tak si aspoň daj pozor na to, aký počet fáz napájania má tá základná doska.
To uvádzam len ako také hrubé pravidlo pre rozlíšenie akosti základných dosiek a ich vhodnosti pre výkonnejšie procesory. Dobre sa osvedčilo aj u neodborníkov.
Mal by si si vyberať základné dosky, ktoré majú aspoň "8+2".
Tá ASRock 970 Extreme4 má totiž len "4+1". To je napríklad pre stabilitu pri tých najvýkonnejších procesoroch len s odretými ušami a zaťatými zubami. Na internete kolujú príbehy o tom, ako sa kedysi také základné dosky (najčastejšie tuším od MSI) s tými najvýkonnejšími procesormi dokonca odpaľovali!
Ako naznačil J4ro, tie „najlacnejšie“ dosky majú svoje opodstatnenie – sú k tým najlacnejším procesorom. Nasadzujú sa tam, kde treba šetriť, pretože dávať základnú dosku za vyše 200 € pod procesor za 80 € by bolo asi plytvaním.
Ďakujem všetkým z odpovede a rady.
Problém s jadrami sme s pomocou maníka na Teamvieweri vyriešili. Aktualizovali sme Bios. preinštalovali driver na doske ale na vine bol nakoniec starý Windows 7 ktorý aj po aktualizácii nerozoznal 8 jadier. Škoda že vám to neviem poriadne zreprodukovať ale podla toho čo som zaregistroval na Teamvieweri, tak chlapík šiel cez msconfig a dostal sa do Boot advanced options. Tam niečo vypol a zrazu tam nabehlo všetkých 8 jadier.
To je tá dobrá správa.
Zlá správa je, že rendering sa spomalil ešte viac jak doteraz.
V robote mám 3,5 ročný AMD Phenom(tm)II X61090T Processor s 3,2GHz a 8Gb ramky. To isté vyrendroval o 60% rýchlejšie...WTF?!
Ak je to len v doske, tak poletí jak handra a radšej vysolím 300€ za niečo čo bude fungovať. Možno to bude v 3ds maxe resp. vo V-rayi.
Ale to musím asi zájsť po radu na špecializované fórum.
Ak ste sa stretli s tým že po odblokovaní jadier sa rendering ešte spomalil tak plís dajte vedieť.
Ja to ozaj nechápem...
Ešte raz, Ďakujem
Problém s jadrami sme s pomocou maníka na Teamvieweri vyriešili. Aktualizovali sme Bios. preinštalovali driver na doske ale na vine bol nakoniec starý Windows 7 ktorý aj po aktualizácii nerozoznal 8 jadier. Škoda že vám to neviem poriadne zreprodukovať ale podla toho čo som zaregistroval na Teamvieweri, tak chlapík šiel cez msconfig a dostal sa do Boot advanced options. Tam niečo vypol a zrazu tam nabehlo všetkých 8 jadier.
To je tá dobrá správa.
Zlá správa je, že rendering sa spomalil ešte viac jak doteraz.
V robote mám 3,5 ročný AMD Phenom(tm)II X61090T Processor s 3,2GHz a 8Gb ramky. To isté vyrendroval o 60% rýchlejšie...WTF?!
Ak je to len v doske, tak poletí jak handra a radšej vysolím 300€ za niečo čo bude fungovať. Možno to bude v 3ds maxe resp. vo V-rayi.
Ale to musím asi zájsť po radu na špecializované fórum.
Ak ste sa stretli s tým že po odblokovaní jadier sa rendering ešte spomalil tak plís dajte vedieť.
Ja to ozaj nechápem...
Ešte raz, Ďakujem
Naposledy upravil/-a matusss v Ut 27. Máj, 2014, 18:16, upravené celkom 1 krát.
Prosím ťa prečítať si pravidlá fóra zaberie ti to 5 min. len pre tvoje dobro.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
Ak je to bod 2.6 tak sorry, nabudúce si dám pozor. Ak som porušil niečo iné, tak prosím buď konkrétny, lebo neviem... Som na takomto fóre prvý raz a rád sa nechám poučiť, aby som nebol za hulváta.kramer napísal:Prosím ťa prečítať si pravidlá fóra zaberie ti to 5 min. len pre tvoje dobro.
- spencer
- Používateľ
Presne ten bod , tak si ho aspoň teda uprav to bude adekvátná omluva adminom . Prehrešil si sa dvoma krokmi ,citoval si predchadzajúci príspevok ,čiže posledný, citoval si aj priliž veľký text , čo sa týka procesoru aspoň teda beží tých 8 jadier pekne , stavím sa že to nebolo také ťažke nahodiť novší bios , no a frekvencie pri vyťažení si pozeral aké máš ? či nie je priškrtený niekde v biose ten procesor či už násobičom , FSB alebo napätím ale pri napäti by ti padal systém . Pozri si cez napríklad everest alebo HWinfo aké sú frekvencie pri testoch , vyťažovaní , renderovaní .