Príspevok som upravil, tak snáď v poho admin...
No ale k veci. Veci sa momentálne vyvíjajú veľmi zlým smerom. V podstate sa mi podarilo kúpiť stroj ktorý s chirurgickou presnosťou nefunguje práve na programy kvôli ktorým som ho kupoval. 3ds max: kým nenabehlo tých 8 jadier a nový bios tak štartoval jak raketa. Teraz sa otvára 5-6 minút ak nepadne. Autocad to isté. V-ray sa spomalil ešte viac ale to som už spomínal. Vyňuchal som však jednu diskusiu s podobným neborákom pred rokom. Po všetkých možných pokusoch prišli na to, že vraj by malo stačiť nainštalovať do Windowsu patche pre AMD a upgrade pre V-ray.
http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... age-3.html
Srandovné je, že hotfixy pre AMD som inštaloval pred týždňom a 3ds-max 2014 má V-ray 2.40.04 čiže ešte novší ako odporúčaná verzia 2.40.03.
Schválne som skúšal taký jednoduchý test so zippovaním a komp v robote bol 2x pomalší v odzipovaní a 11x pomalší v zazipovaní. V renderingu však riadne pohorel. Reštartuje sa do 9 sekúnd takže jadrá sú asi v pohode. Teploty pri renderingu nepresiahli 66 stupnov.
Skúsil som ten HWiNFO a posielam printscreen v klude
http://postimg.org/image/hccpyytrv/
a pri renderingu
http://postimg.org/image/8f3prtyp5/
akurát netuším na aké čísla sa mám sústrediť. Vidím to asi na preinštalovanie OS...
AMD-FX 8350 problém pri renderingu
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Re: AMD-FX 8350 problém pri renderingu
smaozrejme z toho čo píšeš je zrjeme že niečo je na pi*u , tak ak ti nevadí preinštalovanie OS tak je to jednoduchá voľba momentálne a skúsil by som to ako prvé , na tých foto by ťa mala zaujmať frekvencia procesoru na jadrách sleduj tam úplne na pravo kolonka CPUmriežka0 , ztakže vyzerá že jadrá valia pekne ako majú , možno to bude predsalen nejaká chyba medzi OS a komunikáciou s doskou , najrýchlejší spôsob je pekne OS preinštalovať samozrejme na 64-bit verziu win7 . pak stiahni ovladače na stránkách vyrobcu dosky nech sú aktuálné . potom ak problémi nezmyzli tak vyskúšaj aj nejaké tie patche ako si písal pre AMD procesory tiež mám niečo tkaé nainštalované čo som pozeral nejaký accelerator alebo čo to bolo , no ešte ma napadá možno chyba s diskom , SSD máš nakonfigurované správne ? tak prv než skúsiš preinštalovať OS , skús použiť túto utilitku : http://www.chip.cz/casopis-chip/plne-ve ... resh-2014/
Spoiler: ukázať
Hurááá !!! Problem Solved!!!
Ako Spencer správne vytušil, problém bol v SSD disku.
Konkrétne v nastavení v Biose. Síce sme kvôli tomu 2x preinštalovali OS ale pre všetkých ktorí majú podobný problém dávam na známosť
SSD treba v Biose nastaviť na mód AHCI. Bios/advanced/Sata mode/AHCI. Mal som tam mód IDE a tam bol pes zakopaný. Takže opakujem, AHCI. Rendering fičí jak svina. To čo sa potácalo okolo 45 minút dá teraz za 7min. A je o 55% rýchlejší ako ináč slušný komp
v práci.
Vrelá vďaka všetkým ktorí sa mi snažili pomôcť. Najväčšia vďaka patrí môjmu kolegovi ktorý to celé vypátral, 2 dni mi s tým pomáhal, naučil ma preinštalovať OS a orientovať sa v Biose.
To chce pivo...
Ako Spencer správne vytušil, problém bol v SSD disku.
Konkrétne v nastavení v Biose. Síce sme kvôli tomu 2x preinštalovali OS ale pre všetkých ktorí majú podobný problém dávam na známosť
SSD treba v Biose nastaviť na mód AHCI. Bios/advanced/Sata mode/AHCI. Mal som tam mód IDE a tam bol pes zakopaný. Takže opakujem, AHCI. Rendering fičí jak svina. To čo sa potácalo okolo 45 minút dá teraz za 7min. A je o 55% rýchlejší ako ináč slušný komp
v práci.
Vrelá vďaka všetkým ktorí sa mi snažili pomôcť. Najväčšia vďaka patrí môjmu kolegovi ktorý to celé vypátral, 2 dni mi s tým pomáhal, naučil ma preinštalovať OS a orientovať sa v Biose.
To chce pivo...
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
KONECNE a už sme chceli dosku vyhodiť niektoré dosky si samé prepnu do ahci niektoré treba manuálne moja to prepla sama
Spoiler: ukázať
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
hmm... koho by to napadlo (aspoň mňa osobne by určite nenapadlo pri popisovaných problémoch sa spýtať, či je správne nastavené SATA pre SSD )
Matusss: Len dodám drobnosť, ktorú si aspoň odteraz určite zapamätáš, pre ssd sa vždy odporúča AHCI a nie IDE
Matusss: Len dodám drobnosť, ktorú si aspoň odteraz určite zapamätáš, pre ssd sa vždy odporúča AHCI a nie IDE
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro