Zalman Z3 Plus
Re: Zalman Z3 Plus
Ako som písal stačí nabudúce napísať fakt je, že všetky vlákna nestíham sledovať...tieto bežné veci ako filtre a miesto za tray je vcelku jednoduché zistiť od dodávateľa aj keď to nemáme v popise. Inak ale Z3 je čosi podobné ako http://www.tichepc.sk/Galeria%20v%20detaile?arg0=161701 a ako ak sa človek posnaží s tou kabelážou sa to ako tak da
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
@kramer...
Ja som síce toto vlákno nesledoval, ale keď to teraz čítam, tak problém vidím aj v tom, že ty si tiež nedal vedieť čo všetko od tej skrinky očakávaš, v podstate sa tu riešilo len to či má prachové filtre, nič viac. Tak zrejme ľudia brali ako samozrejmosť, že v ostatných aspektoch vieš do čoho ideš a keby si sa na to vyslovene opýtal, možno by k tomuto nedošlo. Totiž ono je to tak, že v cene okolo 40 € je to čo Zalmanke vytýkaš v podstate štandard aj u iných skriniek /bezohľadu na to čo si myslíš skrine v tej cenovej hladine sú skôr taký rozumný lowend, nižšie sú už len "papierové" paródie na skrine typu Eurocase a pod./.
Všetko to má bežne slabšie plechy /to je dokonca slabina Zalmaniek aj u drahších modelov/, plnohodnotný manažment káblov nemá asi žiadna skriňa v tej cenovej hladine, kvalitné odvibrovanie HDD z môjho pohľadu nemajú ani skrine za 100 € /ani to uchytenie cez gumové podložky u Fractalu a iných nie je 100%-né, aj keď určite lepšie než kontakt kov na kov/.
Samozrejme to čo popisuješ s HDD u Zalmanky je extrém, ale iné značky majú zas iné slabiny... Fractal 1000 má v danej cene fajn riešené HDD, ale je veľmi úzka, poberie len mATX dosku, zdroj je hore a má len jeden 92 mm outtake. Na nenáročnú kancelársku zostavu je fajn, ale na niečo výkonnejšie nie je stavaná. CM sú viac-menej o tom istom čo Zalmanky plus s horším fanom... Ja keď som pred časom riešil 40-eurovú skrinku, tak som skončil u Bitfenix Merc, tie sa mi zdali za tú cenu naj. Káble sa dali šikovne upratať za HDD kôš a pretiahnuť cez prelis popri ňom, plechy rozhodne o čosi lepšie než u CM, fan v rámci možností OK. Len obstarožná pozdĺžna orientácia HDD koša, ale to poriešil HDD Killer. Dnes už má Bitfenix v tej cene nové modely s priečne uloženým HDD košom, celkom sa mi pozdávajú
http://www.tichepc.sk/BitFenix-Comrade- ... black.html
http://www.tichepc.sk/BitFenix-Neos-Mid ... ilver.html
Určite nesúhlasím s tým, že 100-eurová investícia do skrine je úlet v tom zmysle ako si to napísal, ale to je na inú debatu.
Ja som síce toto vlákno nesledoval, ale keď to teraz čítam, tak problém vidím aj v tom, že ty si tiež nedal vedieť čo všetko od tej skrinky očakávaš, v podstate sa tu riešilo len to či má prachové filtre, nič viac. Tak zrejme ľudia brali ako samozrejmosť, že v ostatných aspektoch vieš do čoho ideš a keby si sa na to vyslovene opýtal, možno by k tomuto nedošlo. Totiž ono je to tak, že v cene okolo 40 € je to čo Zalmanke vytýkaš v podstate štandard aj u iných skriniek /bezohľadu na to čo si myslíš skrine v tej cenovej hladine sú skôr taký rozumný lowend, nižšie sú už len "papierové" paródie na skrine typu Eurocase a pod./.
Všetko to má bežne slabšie plechy /to je dokonca slabina Zalmaniek aj u drahších modelov/, plnohodnotný manažment káblov nemá asi žiadna skriňa v tej cenovej hladine, kvalitné odvibrovanie HDD z môjho pohľadu nemajú ani skrine za 100 € /ani to uchytenie cez gumové podložky u Fractalu a iných nie je 100%-né, aj keď určite lepšie než kontakt kov na kov/.
Samozrejme to čo popisuješ s HDD u Zalmanky je extrém, ale iné značky majú zas iné slabiny... Fractal 1000 má v danej cene fajn riešené HDD, ale je veľmi úzka, poberie len mATX dosku, zdroj je hore a má len jeden 92 mm outtake. Na nenáročnú kancelársku zostavu je fajn, ale na niečo výkonnejšie nie je stavaná. CM sú viac-menej o tom istom čo Zalmanky plus s horším fanom... Ja keď som pred časom riešil 40-eurovú skrinku, tak som skončil u Bitfenix Merc, tie sa mi zdali za tú cenu naj. Káble sa dali šikovne upratať za HDD kôš a pretiahnuť cez prelis popri ňom, plechy rozhodne o čosi lepšie než u CM, fan v rámci možností OK. Len obstarožná pozdĺžna orientácia HDD koša, ale to poriešil HDD Killer. Dnes už má Bitfenix v tej cene nové modely s priečne uloženým HDD košom, celkom sa mi pozdávajú
http://www.tichepc.sk/BitFenix-Comrade- ... black.html
http://www.tichepc.sk/BitFenix-Neos-Mid ... ilver.html
Určite nesúhlasím s tým, že 100-eurová investícia do skrine je úlet v tom zmysle ako si to napísal, ale to je na inú debatu.
Spoiler: ukázať
Tiez som toho nazoru, ze s kablami sa da nieco spravit, len na to treba velku davku trpezlivosti a kreativity. Na tomto obrazku je ta kabelaz fajn spravena:
http://www.cnews.cz/sites/default/files ... gp3260.jpg
http://www.cnews.cz/sites/default/files ... gp3260.jpg
ja som tvoju galerku prebehol, bol som rad, ze si tam mal Z1, kt. som teraz objednalGABO napísal:Ako som písal stačí nabudúce napísať fakt je, že všetky vlákna nestíham sledovať...tieto bežné veci ako filtre a miesto za tray je vcelku jednoduché zistiť od dodávateľa aj keď to nemáme v popise. Inak ale Z3 je čosi podobné ako http://www.tichepc.sk/Galeria%20v%20detaile?arg0=161701 a ako ak sa človek posnaží s tou kabelážou sa to ako tak da
Len skoda, ze si nefotil druhu stranu ako su tam tie kable.
Casom mam aj tak zaujem si skocit k tebe po antivibrator a nejake chladice na pamate.
- pipo137
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 08. Feb, 2011, 17:28
Ja to poviem takto, od 40€ už je fakt len na skok do kategórie skriniek okolo 50-60€, napr. ako Corsair 300R http://www.alza.sk/corsair-300r-carbide ... 299316.htm a podobne a to sme už kvalitou/spracovaním/možnosťami (hlavne tými možnosťami, funkciami) v úplne inej lige, takže príde mi totálna blbosť kupovať tieto skrinky (ešte keby to bolo cenovo okolo 30€, tak ok, ale 40...) a potom mať hlavu v smútku, ako je tá bedňa zlá, keď s minimálnym príplatkom sa dajú nájsť už fakt skvelé skrinky
A ako mino píše, 100€ investícia do skrine určite neni úlet, keď človek vie, prečo tú danú skrinku kupuje a chápe, prečo sa toľko € do nej oplatí vraziť
A ako mino píše, 100€ investícia do skrine určite neni úlet, keď človek vie, prečo tú danú skrinku kupuje a chápe, prečo sa toľko € do nej oplatí vraziť
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Smartphone: Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix 2, Xiaomi MiNote Pro
DESKTOP 2 MB: MSI Z77 MPOWER CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,0GHz + IHS mod + Noctua NH-D15 RAM: Crucial Ballistix Tactical LP 2x8GB @ 2000MHz 9-9-9-27 1T GPU: Intel HD4000 SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: 5x WD Red (20TB)
Áno je pravda že som sa na nič iné nepýtal ale keď som tu o nej hľadal informácie tak som našiel info len v nákupnej poradni a vždy bola len odporucana. A moje kritériá boli aby CASE mala ovladaci pane a porty na vrchu lebo PC mám na zemi vedľa stolíka, aby mala dva in take fany a jeden vzadu a dva hore + aké také prachove filtre a priehladnu bocnicu bez dier. A nechcelo sa mi kupovať tento kit http://www.tichepc.sk/Thermalright-VX-B ... =001005007 a je smutné že CASE takej značky má tensie plechy ako EC ale to mi vadí najmenej a zase na tich obrázkoch to vyzerá pekne s jedným HDD ale ja mám štyri + väčšiu MB.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
Tvoje reakcie mi kolú oči, mal si už nejakú Zalmanku v ruke, či pľuješ na značku všeobecnepipo137 napísal:a potom mať hlavu v smútku, ako je tá bedňa zlá
čakal som na nezainteresovanú reakciu ako od mino_85, aby som sa odrazil od niečoho iného ako honu na Zalmanky.
Súhlasím s ním, že Zalmanky rozhodne držia úroveň v rámci cenovej hladiny. Až som sa čudoval, keď som po rozbalení Z5-ky videl kvalitu spracovania a drobnosti ako háčiky na pre sk pásky, bezskrutkový systém uchytenia mechaník, filtre skoro na každom vetracom otvore.
Zastavím sa ešte pri toľko omieľanej hrúbke plechov, filtroch a lyžinách.
Hrúbka plechov - parameter, že ehmmm....(pokiaľ sa bedňa netrasie, neriešim). A veru sa netrasie, aj keď reakcie tu naznačujú, že by mala skákať... Nie je to tak, výrobca na plechoch rozhodne nešetril. Nechcem tu strieľať tipy v milimetroch, ale konkurencia vám hrubšie plechy neponúkne.
Filtre - výrobca zase nesiahol po záclonoidných atrapách, ale používa akúsi sieťku s väčšími dierami, ktorú si ja neviem vynachváliť.
Ľahko sa vyberá, čistí a je odolná.
Lyžiny, priestor a manažment káblov
Ja mám názor, že pokiaľ klasický disk nehodíš do nejakého silencera, tak jeho prejav registrovať je. To by som na lyžiny a iné spôsoby uchytenia nezvaľoval. Mal som disk v bedni položený na molytane a počul som ho...
Lyžiny sú super, keď častejšie vymieňate disky ako ja. Cvak cvak a disk je pripravený
S manažmentom káblov sa treba pohrať. Je ľahké napísať
ťažšie je už sadnúť si a tri hodiny venovať ohýbaniu a páskovaniu káblov. Píšem z vlastnej skúsenosti, poriadok sa v nej spraviť dá (tiež mám nemodulárny zdroj, keď bude čas, hodím foto pre inšpiráciu).taký bordel s káblami ako mám tu tak to som ešte nikdy nemal ani v skrinke za 20€ až sa hanbím za to ale to sa tam fakt nedá naukladať.
Zastavím sa ešte raz pri háčikoch pre sk pásky. Skrinku bez nich by som už nekúpil. Umožnia ukotviť, podoťahovať káble a využiť všetky štrbiny za trayom.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- pipo137
- Pokročilý používateľ
Ako, neviem kde si z toho vydedukoval, že "pľujem na tú a tú značku". O značke Zalman nemám vôbec zlú mienku, nič také tam nespomínam a ani si o nej nič zlé nemyslímj4ro napísal:Tvoje reakcie mi kolú oči, mal si už nejakú Zalmanku v ruke, či pľuješ na značku všeobecne
...len som skonštatoval, že tie skrinky (konkrétne napr ta spomínaná Z3 plus za +/-40€) sú o pár € nižšie ako skrinky okolo 50-60€ (napr. tá 300R) a s nimi už sa nedajú porovnávať a osobne by som radšej tých pár € doložil a mal pokoj (preto som napísal, že sa podľa mňa neoplatí kupovať tieto skrinky, to už potom radšej niečo vyslovene lacnejšie cenovo okolo 30€, napr. tejto http://www.alza.sk/zalman-z1-d522279.htm za tú cenu nevytknem už vôbec nič). Nikde som ale nenapísal, že za danú cenu sú tie skrinky zlé a že si o nich myslím niečo zlé, len proste za tú cenu sa nič extra čakať nedá a darmo bude mať potom človek hlavu v smútku, že ako mu tá skrinka nevyhovuje (za tú cenu sa zázraky čakať nedajú, ale netvrdím, že je to vzhľadom na cenu zlá bedňa).
Takže stačí lepšie čítať a už sa ti nestane, že ti moje reakcie "kolú oči" (alebo "kolia oči"... netuším ako to mám skloňovať )
DESKTOP MB: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Nocua NH-D14 Black RAM: Patriot Viper Steel 2x8GB @ 3600MHz 14-16-16-16-36 1T GPU: Sapphire NITRO+ Radeon RX580 8GB @ 1500/8900MHz SSD: Samsung 970 EVO 500GB + Crucial M4 256GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W Sound card: Asus Xonar Essence STX Case: Projekt "R4R" - Fractal Design Define R4 Monitor: Dell U2415 OS: Windows 10 Pro 64bit SK Mouse: Cyborg R.A.T. 7 Mouse Pad: A4tech Bloody B-081 Keyboard: Microsoft SideWinder X4
ach, to sú perly
obaja nemáme radi kritiku, tak to radšej nechám v tejto rovine, dodám len, že čítať ešte po tebe viem
obaja nemáme radi kritiku, tak to radšej nechám v tejto rovine, dodám len, že čítať ešte po tebe viem
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
Táto skrinka je šmejd a bodka.
CPU: INTEL Core i5-4440 3.1GHz | MB: GIGABYTE B85M-D3H | RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX CL9 | GPU: MSI GTX 970 4GD5T OC | SSD: Crucial MX200 250GB | HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda 7200RPM | DVD: Asus DRW-24F1ST |
PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT | CASE: Corsair Carbide 200R | Monitor #1: AOC I2369VM | Monitor #2: Acer AL1916 | KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 | MOUSE: Zowie FK1
Smartphone: Main: Honor 9 Blue, Secondary: Sony Xperia Z3 Compact White
PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT | CASE: Corsair Carbide 200R | Monitor #1: AOC I2369VM | Monitor #2: Acer AL1916 | KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 | MOUSE: Zowie FK1
Smartphone: Main: Honor 9 Blue, Secondary: Sony Xperia Z3 Compact White
No tak po námahe sa mi to včera podarilo takto skrotiť http://imgur.com/a/XJ3f9/all nieje to super ale lepšie ako predtým i keď k dokonalosti to ma ďaleko (aj tak sa pravá bočnica nasúva bod tlakom) takto to tam vyzeralo predtým http://imgur.com/a/m5mo0/all no ale buď dám túto CASE do poriadku alebo vytunujem tu starú https://imageshack.com/a/Hl8b/1. Ale roboty by bolo na nej ako na kostole: preložiť zdroj dole, na bok veľké plexi, do zadu spravyť otvor na 120mm fan alebo ho zaslepiť, hore otvor na 2x 120mm alebo 2x 140mm, v predu dať 2x intake 120mm alebo 140mm a novú masku na predoka a vrch. Možno tak za dva roky alebo nikdy
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
fajn az na to levitujuce SSD. preco ho nedas tam kam patri?
Lebo sa tam nezmestí SATA kábel s uhlom 90° a ani do MB nevojde a priamy kábel na oboch koncoch nemám.
- pipo137
- Pokročilý používateľ
Oproti tomu pred tým, to je pekne upratané
...to "levitijúce" ssd tam vyzerá haluzne, ale ak tam pekne drží, tak prečo nie (to je priskrutkované o tú perforáciu, či??)
j4ro: Prosím ťa, čo je na tom čo som napísal podľa teba "perla"?? Myslím že som to zdôvodnil dostatočne logicky, výstižne a nie až tak nezmyselne
...to "levitijúce" ssd tam vyzerá haluzne, ale ak tam pekne drží, tak prečo nie (to je priskrutkované o tú perforáciu, či??)
j4ro: Prosím ťa, čo je na tom čo som napísal podľa teba "perla"?? Myslím že som to zdôvodnil dostatočne logicky, výstižne a nie až tak nezmyselne
kramer a na tej starej je ten velky vyfuk alebo nasavanie?