tak nejak, pipeline su podobne povodnym NV35 ci co to bolo za linear kamerove disky... pipeline sa neprilis hodia do klasickych PC.
esata a plne rychlosti : ani USB3 ta v nicom neobmedzuje co sa tyka rychlosti, lebo mechanicke disky robia maximalne 200MB/s a USB3 v pohode zvladne okolo 380MB/s ked pouzivas SSDcka. Cize esata a usb3 dosahuju absolutne plne rychlosti obidve rovnako.
aky 3tb externy hdd na zálohu dát ?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: aky 3tb externy hdd na zálohu dát ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
@mp3turbo to je samozrejme pravda, ale v externom boxe musí byť lepší radič sata-usb3.0.
Lebo podaktoré čínske majú maximá okolo 60mb/s.
Rozhranie usb3.0 ťa neobmedzuje, ale obmedzuje ťa použitý radič.
Mal som doma 3,5" icybox s USB 3.0(označenie netuším), osadená 2tb barracuda a rýchlosti +-90-80mb/s pričom na sata to šlo +-220-200mb/s.
Lebo podaktoré čínske majú maximá okolo 60mb/s.
Rozhranie usb3.0 ťa neobmedzuje, ale obmedzuje ťa použitý radič.
Mal som doma 3,5" icybox s USB 3.0(označenie netuším), osadená 2tb barracuda a rýchlosti +-90-80mb/s pričom na sata to šlo +-220-200mb/s.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
icybox mam aj ja, 2.5" aj 3.5" kombinovany, model ib-116stu3-b, seriove cislo 2080812291440, som ho prekotil hore diferencialom. Z SSDcka som kvaltoval okolo 250MB/s takze tento konkretny kus taketo obmedzenie nema.
Inak uprimne, 90MB/s nie je vobec zle pre zalohy - to sa da vydrzat lebo je to 324GB za hodinu. Predpokladam ze vacsina userov taky objem dat denne nevytvori a hodinka je nic (idem na obed, pustim zalohu, idem spat, pustim zalohu a podobne). Este k tomu si musime zaratat ze klasicke disky v pocitaci takisto maju svoje limity a neprenasas vsetky data "linearne sekvencne" (pricom 140MB/s na zaciatku disku a 60MB/s na konci zaplneneho disku je uplne bezne vykonove cislo V IDEALNOM PRIPADE dnes), cize ani v tomto ohlade to zase nie je az take zle ako sa na prvy pohlad zda.
Inak uprimne, 90MB/s nie je vobec zle pre zalohy - to sa da vydrzat lebo je to 324GB za hodinu. Predpokladam ze vacsina userov taky objem dat denne nevytvori a hodinka je nic (idem na obed, pustim zalohu, idem spat, pustim zalohu a podobne). Este k tomu si musime zaratat ze klasicke disky v pocitaci takisto maju svoje limity a neprenasas vsetky data "linearne sekvencne" (pricom 140MB/s na zaciatku disku a 60MB/s na konci zaplneneho disku je uplne bezne vykonove cislo V IDEALNOM PRIPADE dnes), cize ani v tomto ohlade to zase nie je az take zle ako sa na prvy pohlad zda.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Tak vezmem ten wd red. Rýchlosť ja moc neriešim, je to len na zálohu, takže keď tam všetky tie dáta teraz nahodím, potom budem už len sem tam niečo nové pridávať a toho už potom nebude nikdy naraz nejak veľa.
Vďaka za pomoc
Vďaka za pomoc