problem z amd
problem z amd
Ahojte
Syn si kupilo novu zakladnu dosku Asrock 990 FX Killer procesor ma FX 4100 ramky 2x Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 HyperX Blu Red Series a grafiku AMD Radeon HD 6970.
Instaloval si movy win 7 ultimate 64bit,po nainstalovani si chcel nainstalovat ovladace z cd ku zakladnej doske ak da nainstalovat vsetko pri instalacii usb mu vzdy hodi modru smrt.
Teraz nainstaloval ovladace po jednom a pocitac mu ide ale je dost pomaly a v spravcovi zariadeni ma na CIF single Chip vykricnik teda chyba ovladac.
Neviem to naisto ale mam pocit ze to neako suvisi z catalistom ale v amd som dost laik neviete niekto neaku radu?
dakujem
Syn si kupilo novu zakladnu dosku Asrock 990 FX Killer procesor ma FX 4100 ramky 2x Kingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 HyperX Blu Red Series a grafiku AMD Radeon HD 6970.
Instaloval si movy win 7 ultimate 64bit,po nainstalovani si chcel nainstalovat ovladace z cd ku zakladnej doske ak da nainstalovat vsetko pri instalacii usb mu vzdy hodi modru smrt.
Teraz nainstaloval ovladace po jednom a pocitac mu ide ale je dost pomaly a v spravcovi zariadeni ma na CIF single Chip vykricnik teda chyba ovladac.
Neviem to naisto ale mam pocit ze to neako suvisi z catalistom ale v amd som dost laik neviete niekto neaku radu?
dakujem
Re: problem z amd
cd zahoďte, nainštalujte nanovo win 8.1 a nový catalyst
x64 http://support.amd.com/en-us/download/d ... ows+7+-+64
x32 http://support.amd.com/en-us/download/d ... ows+7+-+32
Načo si hľadať problémy kombináciou sedmičky a cd ovládačov?
x64 http://support.amd.com/en-us/download/d ... ows+7+-+64
x32 http://support.amd.com/en-us/download/d ... ows+7+-+32
Načo si hľadať problémy kombináciou sedmičky a cd ovládačov?
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
8.1 win nemam a 130 euro za novy sa mi nechce davat kedze ten win7 mam iba jeden rok
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
tie odkazy co su v teme ti stacia, ja si ani nepamatam, kedy som z CD instaloval ovladace (vlastne nepamatam, kedy som vyhodil CD mechaniku, niekedy okolo roku 2008 ? )
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
toto uz je aka nelogicka debilina? si sa pekne strapnil... Cdcko s ovladacmi ma fungovat s kazdym OS, ktory podporuju ovladace, win8 nieje nejaky uber OS, ktory je uzasne dokonaly alebo co.Načo si hľadať problémy kombináciou sedmičky a cd ovládačov?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
+1lepermessiah napísal:tie odkazy co su v teme ti stacia...
shiro, keď hovoríš, tak to tak bude
/zaujimalo by ma, čo za mudrlant editoval prvý príspevok
- shiro
- Pokročilý používateľ
ono to tak aj je, neviem preco si mal potrebu taku blbost napisat...alebo to mozes dacim podlozit?
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Nemám náladu sa s tebou naťahovať o strápňovaní a blbostiach. Namiesto oplácania urážok ti nechávam priestor pre vyriešenie problému.
Je mi jasné, že komu raz 8-mička nesadla, tak bude zaryto obhajovať 7-ičku. Aj v pc obchode v HE som ostal zarazený, ako predajca strašil pani, že radšej kúpiť notebook bez OS a dokúpiť 7-mičku. WTF?
Na druhej strane je tu príklad - kombinácia cd ovládače + 7mička -> spomalené pc, BSOD.
Nech sa páči. Môžeš vyriešiť problém ty.
Je mi jasné, že komu raz 8-mička nesadla, tak bude zaryto obhajovať 7-ičku. Aj v pc obchode v HE som ostal zarazený, ako predajca strašil pani, že radšej kúpiť notebook bez OS a dokúpiť 7-mičku. WTF?
Na druhej strane je tu príklad - kombinácia cd ovládače + 7mička -> spomalené pc, BSOD.
Nech sa páči. Môžeš vyriešiť problém ty.
j4ro to mi vazne chces povedat ze jedina moznost je prechod na win8,1?
Nechcem sa zapajat do vasej hadky a odsudzovat win 7 ci win 8,1 ale podla mojho nazoru win8 je vhodny viac na tablet ci neaky dotikovy displej 8,1 je uz trosku lepsie rieseny pre desktop ale stejne to nie je ono.
Nech je tak ci onak neverim ze tie ovladace na originalnom cd su urcene iba na win8,1 kedze hned po nacitani cd hore hlasi Windows7 64 MCE
Nechcem sa zapajat do vasej hadky a odsudzovat win 7 ci win 8,1 ale podla mojho nazoru win8 je vhodny viac na tablet ci neaky dotikovy displej 8,1 je uz trosku lepsie rieseny pre desktop ale stejne to nie je ono.
Nech je tak ci onak neverim ze tie ovladace na originalnom cd su urcene iba na win8,1 kedze hned po nacitani cd hore hlasi Windows7 64 MCE
- shiro
- Pokročilý používateľ
j4ro ->
Lenze ja sa o nicom nehadam, ani ta neurazam. To si si vymyslel sam.
Proste si napisal blbost a cakam ze ju riadne obhajis, inac si priznaj, ze si napisal blbost, ktora nema oporu v nicom. Kedzez nasej debaty tak rychlo cuvas bez akehokolvek argumentu, tak len potvrdzujes moju teoriu, ze si bol zaujati proti win8 a napisal blbost, bez blizsieho skumania moznych pricin, preco to blbne.
No a k problemu - v prvom rade treba zistit ci problem sposobuje SW alebo HW, pripadne HW+ovladace, potom mozes riesit veci dalej.
Na to mas rozne tooly minimalne z wscc, ci z inych suborov podobnych utilit. Kedze si nedodal ziadne pokrocilejsie info, iba to, ze to nejde a blbne, tak ti nik nepomoze.
Neobhajujem Win8, tiez nadavam na veci, ktore tam MS dobabral (hlavne metro), ale oproti sedmicke je rychlejsi a prinajmensom rovnako stabilny. Ci uz problemy s nim u teba sposobuje HW alebo SW (v pripade SW to preto logicky nieje celkom vina win8) je treba zistit priamo skumanim daneho PC + win8 na nom nahodenom, aby sa prislo na pricinu. Ako som uz pisal, ficim uz pekne dlho na win8.1 (upgradovany z win8) na 2ks pc doma a ziadne problemy nemam. V praci som uz tiez staval XY roznych PC na ktore siel win8 a opat, ziadne problemy.
Az na jeden pripad s nejakou Intel doskou, kde bolo treba v biose vypnut tusim autodetekciu zariadeni na SATA radici (alebo daco podobne, z hlavy uz neviem), inac windows po nabehu do plochy nahodne lagoval. Skratka clovek daco robil a zrazu ziadna odozva, nic...mys behala, ale nedalo sa na nic kliknut...a po 20-30s sa to rozbehlo a spravilo to vsetko, kam clovek poklikal, naraz. Riadne divny problem. Po nastaveni biosu to uz funguje ok.
Lenze ja sa o nicom nehadam, ani ta neurazam. To si si vymyslel sam.
Proste si napisal blbost a cakam ze ju riadne obhajis, inac si priznaj, ze si napisal blbost, ktora nema oporu v nicom. Kedzez nasej debaty tak rychlo cuvas bez akehokolvek argumentu, tak len potvrdzujes moju teoriu, ze si bol zaujati proti win8 a napisal blbost, bez blizsieho skumania moznych pricin, preco to blbne.
No a k problemu - v prvom rade treba zistit ci problem sposobuje SW alebo HW, pripadne HW+ovladace, potom mozes riesit veci dalej.
Na to mas rozne tooly minimalne z wscc, ci z inych suborov podobnych utilit. Kedze si nedodal ziadne pokrocilejsie info, iba to, ze to nejde a blbne, tak ti nik nepomoze.
Neobhajujem Win8, tiez nadavam na veci, ktore tam MS dobabral (hlavne metro), ale oproti sedmicke je rychlejsi a prinajmensom rovnako stabilny. Ci uz problemy s nim u teba sposobuje HW alebo SW (v pripade SW to preto logicky nieje celkom vina win8) je treba zistit priamo skumanim daneho PC + win8 na nom nahodenom, aby sa prislo na pricinu. Ako som uz pisal, ficim uz pekne dlho na win8.1 (upgradovany z win8) na 2ks pc doma a ziadne problemy nemam. V praci som uz tiez staval XY roznych PC na ktore siel win8 a opat, ziadne problemy.
Az na jeden pripad s nejakou Intel doskou, kde bolo treba v biose vypnut tusim autodetekciu zariadeni na SATA radici (alebo daco podobne, z hlavy uz neviem), inac windows po nabehu do plochy nahodne lagoval. Skratka clovek daco robil a zrazu ziadna odozva, nic...mys behala, ale nedalo sa na nic kliknut...a po 20-30s sa to rozbehlo a spravilo to vsetko, kam clovek poklikal, naraz. Riadne divny problem. Po nastaveni biosu to uz funguje ok.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Obhajobu si pozri v Sudnej sieni pondelok o 17.15
Autor ma nainštalovnú 7-mičku
Autor ma nainštalovnú 7-mičku
čo sa nedozviem, že ovládače nie sú SWshiro napísal:ci problem sposobuje SW alebo HW, pripadne HW+ovladace,
- shiro
- Pokročilý používateľ
Okej, rubal som do opacnej strany. Cely cas som myslel ze ma win8.
Ale aj tak, toto sa nema diat pri ziadnom OS, takze autor ma niekde problem. Riesit problemy s pc instalaciou inej verzie OS, gratulujem...kupis mu ju ty? Co ked ta tvoja win8 nezaberie, co potom?
Ovladace su tak specificka forma SW, ze sa nepovazuju za SW ako taky. Preto som extra napisal ci nema problem s nejakym SW alebo ovladacmi.
Namiesto chytania za slovicka sem hod tvoj argument na tu blbost, co si napisal predtym a o ktorej cely cas hovorim. Alebo sa dalej nestrapnuj.
Ale aj tak, toto sa nema diat pri ziadnom OS, takze autor ma niekde problem. Riesit problemy s pc instalaciou inej verzie OS, gratulujem...kupis mu ju ty? Co ked ta tvoja win8 nezaberie, co potom?
Ovladace su tak specificka forma SW, ze sa nepovazuju za SW ako taky. Preto som extra napisal ci nema problem s nejakym SW alebo ovladacmi.
Namiesto chytania za slovicka sem hod tvoj argument na tu blbost, co si napisal predtym a o ktorej cely cas hovorim. Alebo sa dalej nestrapnuj.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Nainštalovať w8.1/7 s 30-dňovou grace period bez cd ovládačov ja nepovažujem za blbosť.
Pribehol si sem, prečítal, čo sa ti hodí pre moje zdžubavanie a ešte sa dožaduješ obhajoby.
Moje odporúčanie nemalo mať skrytý podtext - preinštaluj si za každú cenu svoj kúpený W7. Odkazovalo, aby sa vyhol zbytočným komplikáciam. Bez cd ovládačov môže nanovo nahodiť w7 ako aj W8.
Pribehol si sem, prečítal, čo sa ti hodí pre moje zdžubavanie a ešte sa dožaduješ obhajoby.
Moje odporúčanie nemalo mať skrytý podtext - preinštaluj si za každú cenu svoj kúpený W7. Odkazovalo, aby sa vyhol zbytočným komplikáciam. Bez cd ovládačov môže nanovo nahodiť w7 ako aj W8.
tak vdaka vasa hadka mi neskutocne pomohla hned mi bezi PC lepsie
- shiro
- Pokročilý používateľ
Budiz. No naco davat iny OS? Zbytocna robota. Maximalne tak na testnutie. Obzvlast ked ovladace maju fungovat s kazdym OS, na ktory su robene.j4ro napísal:Nainštalovať w8.1/7 s 30-dňovou grace period bez cd ovládačov ja nepovažujem za blbosť.
Omyl, cital som vsetko. No dorazila ma ta veta o "hladani problemov instalaciou win7 a ovladacov z cd" + instalaciou win8, preto, ze win7 ma kvoli niecomu problem. Je to ako kupovat nove auto, pretoze to, ktore si doteraz pouzival dostalo defekt.j4ro napísal:Pribehol si sem, prečítal, čo sa ti hodí pre moje zdžubavanie a ešte sa dožaduješ obhajoby.
Ani som tam ziadny skryty kontext nehladal. Proste, povedat aby si uzivatel zmenil OS za iny, pretoze mu origos cdcko k doske robi problemy, je hovadina. Ak ma to cdcko robene s podporou win7 (co iste ma), tak to ma ist, inac je niekde problem.j4ro napísal:Moje odporúčanie nemalo mať skrytý podtext - preinštaluj si za každú cenu svoj kúpený W7.
akym komplikaciam? Ma OS, ktory pouziva a doteraz fungoval, nic divneho. Akurat je problem po zmene dosky a reinstalle OS.j4ro napísal:Odkazovalo, aby sa vyhol zbytočným komplikáciam.
Ved toto je kazdemu jasne. Nahodi OS, a co potom? Musi nahodit ovladace.j4ro napísal:Bez cd ovládačov môže nanovo nahodiť w7 ako aj W8.
Nieje sa tu o com bavit, proste cdcko k doske je vzdy navrhnute tak, aby fungovalo s OS, ktory ma napisany medzi podporovanymi OS. Ak nieco blbne, je niekde problem a treba ho hladat a nie menit OS na 30 dni, to pomoze comu? Problem nevyriesi, ale obide. Dalsia moznost je, manualne stianut ovladace na dosku + grafiku a nahodit ich, takto sa to robi vzdy.
Moze byt este niekolko inych pricin:
- vadna doska od vyroby alebo z bazaru, bohvie odkial ju ma
- problemove ovladace (malo pravdepodobne, aj ked asrock...ale aj tak malo pravdepodobne)
- uwarezeny win7, videl som strasne malo ludi, co vyplazili velke peniaze za ultimate verziu OS. No ak predtym na predoslej doske ten isty OS siel, tak ktovie...
tomix -> z toho co sa tuna napisalo sa kopa infa da pouzit na vyriesenie tvojho problemu. Co si uz skusil?
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB