Ta doska je nova z obchodu tento isty problem mal aj na tej predoslej proste ovladac z grafiky sa bije z ovladacom chipsetu kedze oba pouzivaju catalist.Win je legalny mam ho z prace kde som ho doteraz nepotreboval.
Vymenu dosky som chcel preto ze ta stara bola o nicom navyse bola mATX a mala integrovanu grafiku ja som myslel ze sa biju tie dve grafiky ale asi som sa mylil .
Neviem co ine by som mal este skusit ale prechod na win8,1 sa mi zda ako blbost.
Predpokladam ze procesor alebo ram to nebudu preto si myslim ze to bude v tom cataliste
problem z amd
Re: problem z amd
Teraz napísal, že mal problémy aj na predchádzajúcom pc.shiro napísal:Ma OS, ktory pouziva a doteraz fungoval, nic divneho. Akurat je problem po zmene dosky a reinstalle OS
Že musí... Okrem ovládača grafiky neinštalujem žiadny. Správca zariadení bez otáznikov, výkričnikov. Je rok 2014, preč sú časy XP.shiro napísal:Ved toto je kazdemu jasne. Nahodi OS, a co potom? Musi nahodit ovladace.
Veľmi sa bojíš, aby náhodou problém nezmizol, žeBudiz. No naco davat iny OS? Zbytocna robota.
Už nejaky rok som na AMD platforme a doteraz som žiadne, ako ty hovoríš bitie nezaznamenal.
Ide o dva rôzne ovládače (vga, chipset), takže tvoje myšlienkové pochody ja nechápem.
Teraz som si spomenul na dávnejší problém. Po pripojení SATA disku k doske so socketom 754 bolo každé načítanie plochy sprevádzané BSODOM. Nainštalový W7, s ATA diskom žiadny problém. Nič sa nedalo vyšpekulovať, takže Shiro s tvrdeniami o kompatibilite obládačov by som bol na tvojom mieste opatrnejší.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Vysoko nepravdepodobne, ze by sa mlatili ovladace ako popisujes. Mam tiez amd chipset a ziaden catalyst to nepouziva. Catalyst je zalezitostou ovladaca grafiky. Existuje este catalyst install manager, ktory sa stara len o instalaciu, nic ine.tomix napísal:Ta doska je nova z obchodu tento isty problem mal aj na tej predoslej proste ovladac z grafiky sa bije z ovladacom chipsetu kedze oba pouzivaju catalist.Win je legalny mam ho z prace kde som ho doteraz nepotreboval.
Toto sa tiez nevykne diat a aj keby, integrovanu vypnes v biose.tomix napísal:Vymenu dosky som chcel preto ze ta stara bola o nicom navyse bola mATX a mala integrovanu grafiku ja som myslel ze sa biju tie dve grafiky ale asi som sa mylil .
Predtym si pisal ze bsod nastane pri instalacii usb, tak co potom? Dodaj sem relevantne info, inac ti ani svaty nepomoze.tomix napísal:Neviem co ine by som mal este skusit ale prechod na win8,1 sa mi zda ako blbost.
Predpokladam ze procesor alebo ram to nebudu preto si myslim ze to bude v tom cataliste
Vzdy po cistom instale OS (dufam ze to tam necpes bez formatovania C:\) sa vzdy instaluje ako prvy ovladac chipsetu a potom ostatne veci, grafika, zvukovka, tlaciaren...tu e uz poradie fuk. Ale prvy musi ist chipset.
to som si mal vyvestit? Tiez je to pre mna novinka.j4ro napísal: Teraz napísal, že mal problémy aj na predchádzajúcom pc.
Kazdy clovek co sa vyzna do IT, instaluje ovladace vyrobcu HW, aj ked windows ma vlastne. Hadaj preco. Zo mna sa smejes a sam ake blbosti robis Windowsacke ovladace niesu vsemocne a v kope pripadov ovladac od vyrobcu ponuka vyssi vykon, aj pod win8, vobec to neskoncilo pri winxp. Navyse nemaju v kope pripadov ani control panely vyrobcov (amd, nvidia), ci nejake podrobnejsie nastavenia. Ako mozes byt s takymto dacim spokojny, ked sa vyznas do pc?j4ro napísal:Že musí... Okrem ovládača grafiky neinštalujem žiadny. Správca zariadení bez otáznikov, výkričnikov. Je rok 2014, preč sú časy XP.
Preco? ked zmizne, tak bude len dobre, nemam problem priznat ze som sa mylil so svojim postupom. Je to jedno z moznych rieseni. Len som poukazoval na fakt, ze existuju ine riesenia, menej pracne a menej problemove pre uzivatela.j4ro napísal:Veľmi sa bojíš, aby náhodou problém nezmizol, že
preto som pisal to o tom asrocku. Otazka je, ako to bolo cele natavene a instalovane, neviem o tom nic, mohlo sa stat vselico.j4ro napísal:Teraz som si spomenul na dávnejší problém. Po pripojení SATA disku k doske so socketom 754 bolo každé načítanie plochy sprevádzané BSODOM. Nainštalový W7, s ATA diskom žiadny problém. Nič sa nedalo vyšpekulovať, takže Shiro s tvrdeniami o kompatibilite obládačov by som bol na tvojom mieste opatrnejší.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Tak este raz Prvy nainstalujem OS vlozim original CD z ovladacmi kliknem na AMD ALL in 1 Driver a spusti sa instalacia catalistu a prave pri instalacii vzdy nastane modra smrt bez ohladu nato ci je grafika nainstalovana alebo nie pri tej starej doske sice nenastala modra smrt ale vzdy ked som sa snazil nainstalovat driver na chipset zmenilo mi ovladac na grafike a vyspisalo ze mam uplne inu samozrejme sa potom nedala spravne nastavit pracovna plocha a hrat ziadnu hru nakoniec sa mi to neako podarilo ako tak rozchodit ale nebolo to ono teraz mam nainstalovany v PC os neake ovladace na siet,zvuka grafiku ale nieco mi chyba
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Takze, nakoniec tie bsod pri instalacii ovladaca usb3 sposobuje samotny usb3 cip na doske+jeho ovladace. Navyse je vraj aj pomalsi, ako usb3 cipy od Renesasu a ostatnych vyrobcov.
Tuna mas o tom info, + dost linkov na rozne problemy s tym cipom:
http://www.overclock.net/t/1155878/asro ... -it-really
Nadava na to celkom dost ludi, tiez maju kvoli usb3 problemy s bsod.
Ten CIR single chip, co tam mas s otaznikom je pravdepodobne infracerveny port, ktory ta doska obsahuje. Ak to nepouzivas ( na 99.9% nepouzivas), vypni ho v biose, potom tam strasit nebude. Ovladac by mal obsahovat chipset driver, netusim, preco ho to nenainstaluje.
Takze nainstaluj OS a nahod vsetky ovladace okrem usb3, pripadne stiahni najnovsie verzie ovladacov z netu. PC by po takejto instalacii nemalo byt preco nejak spomalene, ako si pisal.
Ak sa to bude chovat aj nadalej takto krepo, reklamuj ten nepodarok. Nema to co vystrajat podobne veci.
Tuna mas o tom info, + dost linkov na rozne problemy s tym cipom:
http://www.overclock.net/t/1155878/asro ... -it-really
Nadava na to celkom dost ludi, tiez maju kvoli usb3 problemy s bsod.
Ten CIR single chip, co tam mas s otaznikom je pravdepodobne infracerveny port, ktory ta doska obsahuje. Ak to nepouzivas ( na 99.9% nepouzivas), vypni ho v biose, potom tam strasit nebude. Ovladac by mal obsahovat chipset driver, netusim, preco ho to nenainstaluje.
Takze nainstaluj OS a nahod vsetky ovladace okrem usb3, pripadne stiahni najnovsie verzie ovladacov z netu. PC by po takejto instalacii nemalo byt preco nejak spomalene, ako si pisal.
Ak sa to bude chovat aj nadalej takto krepo, reklamuj ten nepodarok. Nema to co vystrajat podobne veci.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB