zivotnost ssd, menit alebo nie?
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
zivotnost ssd, menit alebo nie?
asi vecna tema ale nemeni sa to uz nejaky rok ...
je na odpis?
je na odpis?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: zivotnost ssd, menit alebo nie?
U SSD su realokovane sektory beznou realitou pouzivania.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
pokial mas ERASE FAIL count a PROGRAM FAIL count stovky, vobec nic neries. Prve mas nulu, to druhe mas dva, cize dvakrat tvoje SSD nedokazalo zapisat do nejakej bunky ktora sa predtym tvarila v pohode = realokovalo sektor z rezervnej oblasti a zivot ide dalej. Takisto reported uncorrectable error a hardware ECC recovery/recovered mas cistu nulu.
Nepises ani aky mas SSD ani kolko na neho zapisaneho, ale 256GB modely vydrzia s prehladom 500TB a tolko zapisane nemas, si dovolim tipnut.
Nejak by som si tipol ze ten paramter Temperature s cislom 5177375 nehovori o teplote (ak teda nahodou nebyvas direkt na Slnku), ale skor to bude mnozstvo zapisanych dat. Takze mozno 5.1Terra. To je nic. Zodpoveda tomu aj 7220 hodin power-on count.
Nepises ani aky mas SSD ani kolko na neho zapisaneho, ale 256GB modely vydrzia s prehladom 500TB a tolko zapisane nemas, si dovolim tipnut.
Nejak by som si tipol ze ten paramter Temperature s cislom 5177375 nehovori o teplote (ak teda nahodou nebyvas direkt na Slnku), ale skor to bude mnozstvo zapisanych dat. Takze mozno 5.1Terra. To je nic. Zodpoveda tomu aj 7220 hodin power-on count.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
hlavne na ssd pouzivaj utilitu ktora je na to urcena a nie hdtune
Spoiler: ukázať
Napr. aku?
molnart iba zasluhovačne naznačil, aby si pánovi mp3turbovi poskytol kompletné info z najultimátnejšieho softu pre SSD - SSDlife http://ssd-life.com/eng/screenshots.html, ktorý sa na HDtune nechytá, lebo ti poskytne, napr. aj predpoveď smrti tvojho disčiku
ale hdtune, samozrjeme, ssd podporuje
ale hdtune, samozrjeme, ssd podporuje
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
HDTune 5.00 ma takmer 3 roky, ten SSD poriadne podporovat ani nemoze. Skorej CrystalDiskInfo alebo HDSentinel (ten ma poslednu verziu uz ale tiez starsiu, z nejakeho januara)
Nebudem ti tu kopírovať info zo stránky HDTune, aby som ťa vyviedol z omylu. Jasným dôkazom, že podporuje je screen v prvom príspevku.
K tým alternatívam, čo si uviedol toľko, že pridanú hodnotu oproti HDTune vidím akurát v SSDlife.
K tým alternatívam, čo si uviedol toľko, že pridanú hodnotu oproti HDTune vidím akurát v SSDlife.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
podpora je jedna vec a ukazovanie blbostí je vec druhá
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
spravne, ale mna osobne napriklad rozculuju vsetky tieto firmy s SSDckami - preco sa dofrasa nemozu jednoducho dohodnut na 50 povinnych parametroch reportovanych cez SMART a hotovo ? Jaaaaaaj....
Kazdy si dava parametre kde chce ake chce, proste stanovit normu rovnako ako je SATA3 a vymalovane. Kazde SSD by muselo o sebe prezradit taketo a taketo a taketo udaje lebo su zivotne dolezite a hned by bol klud. No ale to uz snivam o idealnom svete takze drzim chrap a sucham dalej nohami.
Kazdy si dava parametre kde chce ake chce, proste stanovit normu rovnako ako je SATA3 a vymalovane. Kazde SSD by muselo o sebe prezradit taketo a taketo a taketo udaje lebo su zivotne dolezite a hned by bol klud. No ale to uz snivam o idealnom svete takze drzim chrap a sucham dalej nohami.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Chybajuca standardizacia je vseobecny problem SMART, nie iba SSD. Napriklad v rychlosti mi napadli sialenosti co dava Seagate do Seek Error Rate, Raw Read Error Rate, and Hardware ECC Recovered :
http://www.users.on.net/~fzabkar/HDD/Se ... R_HEC.html
http://www.users.on.net/~fzabkar/HDD/Se ... R_HEC.html