Zdravím. Vyskytol sa mi problém s mojim DELL STUDIO 1555. Nedávno sa mik roztrhla nabíjačka (káble) tak som ich pospájal zaizoloval a používal ju ďalek. Kúpil som si novú baterku lebo starú som niekam dal a nevedel som kam. chvílku mi to baterku nabíjalo ale potom mi občas začalo vyhadzovať hlášku typu. AC adapter cannot be determined atď" no momentálen mi ju už vyhadzuje stále a nenabíja mi baterku píše že "Zapojená, nenabíja" skúšal som už tri 90W adaptéry (všetko originál dell) a aj jeden 65W (tiež originál ale z iného notebooku) a všetky adpatéry to písali. Doćítal som sa že môže byť problém aj na matičnej doske v napájaní. Tak viete mi niekto poradiť kto by mi to vedel spraviť ?
Ďakujem
http://imgupload.sk/images/1/m/1m0zwmihsi0vwz8ra7f2.jpg
Konektor na deske alebo trn čo držím v ruke čo myslíte ?
EDIT: Niečo som pogooglil a vyšlo mi z toho že to môže byť zlý kontakt medzi káblikmi teda presnejšie modrý káblik ktorý je v nabíjačke a má ústi do tej strednej malej dierky.
Dell Studio 1555 nenabíja
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Dell Studio 1555 nenabíja
Working on
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
Re: Dell Studio 1555 nenabíja
je to chyba detekcie adaptera, niekedy pomoze vymenit konektor v notebooku, inokedy zas vada v chipe na doske ak ti len trosku skratlo 19V na 5V tak ti to odpalilo IC nabijacie na doske, hold opravovat nabijacky izolackou je blbost...
- QuaDko
- Používateľ
Skúšam zohnať ten nový konektor adaptéra a potom sa uvidí keď to nepomôže tak sa na to vykašlem a dám jo preč ejtak už má svoje roky a meniť celú matičnú sa mi fakt nechce radšej kúpim niečo nové.
Working on
- QuaDko
- Používateľ
Už som to pozeral a nestojí to vôbec veľa ale ten chalpík od ktorého som bral ten adapteŕ by mal také niečo mať tak som mu písal mail a uvidíme čo odpíše keď to nemá tak objednávam tento ktorý si postolhopkok napísal:http://www.ebay.com/itm/DELL-STUDIO-153 ... 3cdc50e1b6
Working on
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Skusal si aj inu bateriu ? Lebo mne to robil jeden asus (pripojeba, nenabija) a s novou bat. isiel uz v pohode
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- QuaDko
- Používateľ
Batériu som skúšal v inom notebooku a funguje. Delly mávajú tento problém dosť často a niekedy pomôže vymeniť napájanie do základne dosky a pomôže to pretože tam je zlý kontakt (to som sa dočítal ) tskže v pondelok mi príde nový konektor a skúsim to
Working on
- TroubleMaker
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Feb, 2007, 08:00
Dočítal si sa správne, pred pár dňami mi prešiel rovnaký kus rukami a závada sa odstránila výmenou konektora.. Netvrdím, že to bude na 100% tvoj prípad, ale je to dosť pravdepodobné, problém sa prejavoval rovnako..
CENTER
Spoiler: ukázať
- QuaDko
- Používateľ
ja som nakoniec zistil že aj batéria už nebol oukej ale inak som to vyyriešil v podstate
Working on