Výmena procesora a jeho následná "nefunkčnosť"
Výmena procesora a jeho následná "nefunkčnosť"
Zdravím, mám jeden dosť závažný problém. Pred pár dňami mi odišla matičná doska na Pc. Mal som však starú a na prekvapenie je osadenie na procesor AM2 čo som potreboval kedže ide o AMD 64 X2 6400+. Doska je Asus M2N-MX SE Plus. Podarilo sa mi všetko spojazdniť nainštalovať drivre čo som našiel avšak keď som vo windowse nechal vyhodnotiť systém tak hodnota pre procesor je 2,9. Počítač je tiež celkovo spomalený a pre srandu som nainštaloval a zapol Skyrim a možem povedať že takú slideshow som ešte nevidel. Preto vás prosím o radu čo sa mohlo stať. Napadlo ma, že by to mohlo mať súvis s Biosom keďže predtým bol procesor na inej doske a táto doska čo mám teraz je predsa staršia a aj keď je možné osadiť tento procesor je dosť možné, že Bios je nejaká staršia verzia. Inak fakt neviem čo s tým.
Re: Výmena procesora a jeho následná "nefunkčnosť"
nainstaluj cpuz a hod sem screenshot
/prave som pozrel na stranku vyrobcu, doska podporuje proecsory s najvyssim tdp 65W, tvoj ma 125W, takze doska nie je vhodna
/prave som pozrel na stranku vyrobcu, doska podporuje proecsory s najvyssim tdp 65W, tvoj ma 125W, takze doska nie je vhodna
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
Fúúúha tak to si ma nepotešil teda takúto info som si nevšimol ... Tak teraz neviem čo idem robiť ... asi začnem šetriť peniaze na nové diely do mašiny keďže tieto sú už skoro muzeálne kusy Ale som ozeral tak ten Bios mám tak či tak starý ... verzia 0108 a našiel som verziu 0602 ale tak je to asi jedno
- hopkok
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 22. Nov, 2006, 02:00
skusil by som novy bios
bios nepomoze, doska nema prisposobene napajanie pre tvoj cpu
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Vôbec to nieje jedno, nahoď tam najnovší bios a uvidíš keď to nepôjde tak potom začni šetriť
Working on
nerozbehne ho, vyrobca dobre vie preco uvadza podporu iba pre 65W cpu
- hopkok
- Používateľ
to je pavda ale bios by som skusilj4ro napísal:bios nepomoze, doska nema prisposobene napajanie pre tvoj cpu
ja mu nebanim, ale nech nezatazuje cpu, aby nemusel bezat po hasiaci pristroj
Ale je to divné s tým že to nepotiahne na 65W ...akurát som pozeral novšie verzie Biosu a napr. jedna verzia opravuje nejaké chyby ohladne AMD Phenom X4 9550 a 9650 čo sú procesory ktoré berú 95W ... Prečo potom výrobcovia ponúkajú na stiahnutie tento bios pre túto dosku ?? ... Nejak mi to nesedí že nepotiahne procesor ... a inak otázka ohladne toho biosu ... mám ist zaradom ako idú verzie alebo možem skočiť na najnovšiu ?? keďže mám prvú verziu 0108 a je ich asi zo 5 novších tak neviem či ísť zaradom alebo rovno poslednú 0602 ??
- QuaDko
- Používateľ
Môžeš skočiť rovno na najnovšiu verziu
Working on
Ok teda ... A ešte jedna vec ... chcel som bios updatnuť cez bios cez EZ flash ale nikde to v biose neviem nájsť ... čiže ak to nepojde takto aká je ešte nejaká bezpečná cesta ako sa dopracovať k novému biosu ?... pozeral som aj nejakú utilitku na asus stránke na moju dosku ale ked som to nainštaloval vyhodilo chybu že je to asi verzia pre 32 bit systém ale stahoval som to z kolonky 64 bit tak neviem čo je s tým
- QuaDko
- Používateľ
DO ez flashu sa dostaneš keď zapínaš PC myslím že aj cez bios sa dá ale večšinou majú priradené tlačidlo na spustenie a v biose to býva na poslednej stránke kde mአmožnosti ako Exis a save atď. skús pohladať ak ti to doska podporuje tak určite to rob takto je to najlepšie. potom nezabudni USB klúč musí byť vo fat32 a musíš tam mať súbor biosu
Working on
No veď to je problém, že na tej poslednej strane to nie je .... na stránke asusu je písané že to doska má ale v biose som to nenašiel nikde ...mám usb v tom formáte a už som tam bachol aj ten bios súbor ale neviem kde nájsť ten EZ flash
- hopkok
- Používateľ
urob bootovacie usb a tam daj ezflash