Nastavenie RAID0
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Nastavenie RAID0
Mám radič Adaptec ATA RAID 1200A UATA/100 PCI a 2xSeagate Barracuda ATAIV ST340016A 40GB 7200rpmn (zrejme ich bude nutné prepnúť do 32GB môodu pinmi) a chcel by som ich zapojiť do RAID0, aby sa mi zdvojnásobila rýchlosť a zostala 2-násobná kapacita, na jednom už mám OS nainštalovaný, druhý disk je čistý. mám ale nikdy predtým som to nerobil, neviem ako to funguje. Použitý bude MS Win98SE a daný PC je hlavne na hry a rýchlosť. Čítal som tento článok http://www.ddworld.cz/blogy/hardware-a- ... raid1.html
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Nastavenie RAID0
srandujes nie ?
ale ak vazne chces, vyklonuj disk kde mas OS niekam inam. Potom v BIOSE raid controllera vytvor RAID0 a potom vyclonovany image daj s5 na raid pole. Potom asi cez acronis a pod. lb pochybujem ze w98 podporuje extend systemovej particie.
ale ak vazne chces, vyklonuj disk kde mas OS niekam inam. Potom v BIOSE raid controllera vytvor RAID0 a potom vyclonovany image daj s5 na raid pole. Potom asi cez acronis a pod. lb pochybujem ze w98 podporuje extend systemovej particie.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- eFatal2ty
- Používateľ
To nie je na bezne pouzivanie ten PC samozrejme To je 3dfx Retro. Klonovat nemusim reinstalacia nanovo mi nerobi problem, ak to inak nepojde. Prip. naklonovat to mozem na inom PC. Len jak to vlastne mam nastavit a ci to ma vyznam o to mi ide.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
neviem preco by si ich musel prepinat na 32GB, vytvor vsetko na default a pojde to
- eFatal2ty
- Používateľ
Zrejme preto ze Win98 nebere NTFS a vo FAT32 je max. velkost particie 32GB tak neviem ci v RAIDe moze byt aj viac particii ?
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
FAT32 mozes mat aj 200GB particiu (ved mam vo FAT32 externy 250GB disk) problem je, ze to system nerozluskne ..ale na RAID0 mozes mat aj viac particii, bude sa to chovat ako klasicky disk, na to je predsa ten radic aby sa s tym vysporiadal
- eFatal2ty
- Používateľ
Nuž, ale nešlo mi to ten Win si s tym 74,5G raid polom nevie poradit, zobrazi mi len 5,5GB disk a ostatne sa ani neukaze v TentoPocitac. Win2000 isiel bezproblemov. Skusal om aj neoficialne updaty naformatovat raid na mensie FAT32 časti cez xp cd, ale potom nesiel 98 ani nainstalovat. Necham to asi na UATA100 pripojene k radiču len obycajne :/