Zdravím borci. Dnes mi počítač začal vydávať skoro pravidelné pomerne rýchle cvakanie/ťukanie ako keby niekto strašne rýchlo písal na mechanickej klávesnici.Po krátkom bádaní som zistil že to vychádza zo zdroja a okamžite hrdinsky som si zašomral na ventilátor no zarazilo ma že cvakanie neprestáva ani po zastavení ventilátora v zdroji Ak by ste mi vedeli poradiť bol by som vám veľmi vďačný bo moc sa mi investovať do nevého zdroja veru nechce a v záruke už asi nieje...(neviem musím zistiť). Za rady ďakujem!
Edit: prikladám video
Cvakaknie zdroja
- Tom95
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2011, 20:54
Cvakaknie zdroja
Spoiler: ukázať
Re: Cvakaknie zdroja
skusal si zastavit aj okolite ventilatory? mozno len nejaky kablik bucha o vrtulu.
vyskusaj ich po jednom zastavovat.
vyskusaj ich po jednom zastavovat.
prívodný kábel a konektor zdroja je v akom strave ? je tam dobrý kontakt ? nepreskakujú iskričky ?
xeigen, pusti si video, jasne pocut narazanie vrtule ventilatora, uz len zistit ktoreho,
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
môže byť, ale môže skontrolovať aj ten kábel
- Tom95
- Používateľ
Ventilátory to nerobia tie som skúšal odstaviť všetky.
Edit: Bol som týždeň mimo domu a tak som počítač odpojil od elektriny kvôli búrkam a keď som prišiel domov a všetko pozapájal, zdroj sa zázračne uzdravil ... Zrejme to robil ten kábel . Takže ešte raz ďakujem za rady
Edit: Bol som týždeň mimo domu a tak som počítač odpojil od elektriny kvôli búrkam a keď som prišiel domov a všetko pozapájal, zdroj sa zázračne uzdravil ... Zrejme to robil ten kábel . Takže ešte raz ďakujem za rady
- Tom95
- Používateľ
Neprestalo to. Doteraz som kašlal na to ale už sa bojím... Raz to robí raz nie asi budem múdrejší ak ho rozoberiem ale nejde mi to do hlavy Čo s tým? vybrať ho a nakopnúť PC s otvoreným zdrojom? To ma hnevá že raz to cvaká a raz nie bo rozoberiem ho a zákon schválnosti...
Edit: Rozobral som ho ale kvôli kábeláž sa mi ťažko zisťovalo kde to cvaká. Zdá s mi že zdroj cvakania je niekde pri tom veľkom kondenzátore (0:15 na videu) ktorá súčiastka môže vydávať takýto zvuk?
Edit2: Kábel to nerobí... Skúsil som ho vymeniť a žblnká si to veselo ďalej
Edit: Rozobral som ho ale kvôli kábeláž sa mi ťažko zisťovalo kde to cvaká. Zdá s mi že zdroj cvakania je niekde pri tom veľkom kondenzátore (0:15 na videu) ktorá súčiastka môže vydávať takýto zvuk?
Edit2: Kábel to nerobí... Skúsil som ho vymeniť a žblnká si to veselo ďalej