PWM funguje od cca 250rmp na daných ventilátoroch. Mám nastavený limit na Minimum 200rmp nech to nevyhadzuje chybu.
Ventilatory su pozapajane do 3ks CHA_FAN konektorov na doske a kazdy konektor je samostatne nastavitelny.
Ja som nastavoval vsetko v Biose takto: 40°C - 14% , 60°C - 49% , 70°C - 100%
okolo 40°C - točí cca 260rmp, 60°C - 700rmp , 75°C - 1500rmp ale to som nikdy nedosiahol ani pri zataži cez OCCT
Nastavenia mám rovnaké na všetky 3 konektory aj na CPU ale sú samostatne nastavitelne, ziadne kopírovanie.
pozapájane mám takto:
1pin - oba predne
2pin - spodny
3pin - zadny a vrchný
+ CPU samostatny 2x pin
Jedina skoda je ze sa daju ovladat iba na zaklade teploty CPU a MB. Nie je tam moznost nastavit rpm na zaklade teplpoty GPU tam by som hned nastavil spodny FAN tak aky fukal pri vyssej teplote gpu.
1000rmp na grafike pocut skutocne iba keď nalepím ucho na bednu a ja budem mat bednu cca 0,5 m od seba.
V takejto vzdialenosti nie je pocut uz nic.
Ten hnusny program od ASUSU SUITE 3 co sa hrabe v biose a aj GPU Tweak som odinstaloval akolko mi vyhodili par krat bluescreen.
Jeden z tych SW sa hrabe v biose takym sposobom ze to jednoducho blbne. Podla mna to je prave ten ASUS Suite 3.
A potom som teda podla nastaveni z daneho programu nastavil vsetko sám priamo v biose a od tedy mám pokoj.
Aj ked skom skusal rozne hry + testy od tedy je PC stabilny takze to sposoboval urcite jeden z tych zmetkov..
GPU by som chel OC ale nechcem ziadny program co bezi na pozadi tak sa na to asi vy.. a necham to na deflaute.
Podla specifikacii by mala bezat na Boost 941MHz ale podla HWiNFO bezi na 1019 MHz tak zeraz tomu nerozumiem preco to tak ukazuje

napriek tomu ze ten Boost nemam nikde pre nastaveny.
CPU som zatial skusal iba ked som mal nainstalovany ten ASUS suite a ten bezal na 4,6GHz bez zmeny napajania cize na 1,2V
Nechcem zvysovat napajanie na GPU a CPU nakolko nechcem skracovať zivotnosť komponentov.
Tak skoro ich meniť nebudem, rátam tak 5 Rokov.
Fractal Define R4 + 5x Noctua NF-A14 pwm, Asus Maximus Ranger VII, Intel I7-4790k + Noctua NH-D15, Asus GTX-780 OC DC2 + RAIJINTEK Morpheus +2x Noctua NF-F12 PWM, SDD Crucial M550 240GB, LG DVD RW, HDD 500GB WD Green, 2x8GB Crucial Ballistic Tractical @ cl8x1866GHz, Seasonic X-650, Dell P2414H, Dell AC511, Logitech K270, Logitech MX620, Winows10, Office 365