Veľmi spomalený notebook

Všetko o notebookoch, PDA, tablet PC ich problémoch...
Ivo3
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 03. Jún, 2014, 08:28

Veľmi spomalený notebook

Príspevok od používateľa Ivo3 »

Zdravím. Raz som na ňom pracoval, keď zrazu sa vypol a od vtedy je neskutočne pomalý. Zapína ho kľudne aj 30 minút a keď sa konečne zapne a načítajú sa všetky ikony je nemožné na ňom pracovať, lebo nech klikám ako chcem neotvorí sa nič. Môže to byť poškodeným HDD alebo pamäťami ?
Používateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Re: Veľmi spomalený notebook

Príspevok od používateľa lacika »

HDTune a skontroluj disk..
Teraz som cez vikend riesil spomaleny NB a bolo to vadnym sektorom.
Používateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa Hrochy »

Pozri si event viewer, napise ti aj pripadne neocakavane dlhe spustanie procesov.
Ale ak sa nechces s takymito vecami velmi hrat, odporucam vybrat disk z notebooku, zapojit ho k inemu notebooku ci PC, prescanovat antivirakom / malwarebytes, spravit scandisk na NTFSku a ulozenie suborov a samozrejme pozriet si aj napr. pomocou programu SpeedFan SMART statistiky.
Ak by ti SMART ukazovalo zle sektory, prebehni disk pomocou HDD Regeneratora a clekom mozne, ze po precitani kazdeho sektora bude disk v SMART ukazovat zdravie na FULL.

Ak nepomoze ani jedno z toho, existuje vela nastrojov na filtrovanie vystupov z Event vieweru a dokonca MS ma verejne dostupny nastroj na analyzu startu systemu, co sa kedy spusta. Nazov si teraz nespomeniem, ale na googli to 100% najdes. Robi to aj pekne grafy.
Spoiler: ukázať
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

no a este pozri slavny PIO mode issue :p

http://winhlp.com/node/10

Pamate budes mat ok, keby su poskodene system nebezi - pada na BSOD pri najlepsom alebo sa samovolne restartuje.

Bude to HDD - pozri daky speed test ak ti to ide okolo 1mbps - bude to ten PIO issue. Je na to easy fix

Návrat na "Mobilné PC"