Zapojenie HDMI monitora do graf. karty alebo zákl. dosky?
- kajo873
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Nov, 2006, 02:00
Zapojenie HDMI monitora do graf. karty alebo zákl. dosky?
Ahojte, potrebujem poradiť pravdepodobne pre vás s banalitou...
Skladal som nový PC, (po pár rokoch, tak už nemám taký prehľad ako čo funguje ), a mám dilemu kam zapojiť HDMI kábel na monitor.
Do grafickej karty alebo do dosky, ktorá má tiež HDMI výstup.
Zostava:
MB: ASUS Z97-K
CPU: Intel Core i5-4690K
GPU: MSI R9 290 Gaming 4G
Ide o to, že vlastne kedy sa využíva integrovaná grafika v procesore? Na notebookoch mi to je jasné kedy ide integrovaná a kedy hlavná, ale tu v PC ani nie.
Teraz mám zapojený monitor v grafike, takže teraz keď som len vo win, tak sa využíva integrovaná grafika? je to prepojené?
Alebo mám zapojiť HDMI do dosky? A pri hre sa automaticky prepne na výkonnú grafiku a na doske je to prepojené nejak?
Prepáčte možno za blbú otázku, ale fakt mám v tomto guláš.
Dík za odpovede.
Skladal som nový PC, (po pár rokoch, tak už nemám taký prehľad ako čo funguje ), a mám dilemu kam zapojiť HDMI kábel na monitor.
Do grafickej karty alebo do dosky, ktorá má tiež HDMI výstup.
Zostava:
MB: ASUS Z97-K
CPU: Intel Core i5-4690K
GPU: MSI R9 290 Gaming 4G
Ide o to, že vlastne kedy sa využíva integrovaná grafika v procesore? Na notebookoch mi to je jasné kedy ide integrovaná a kedy hlavná, ale tu v PC ani nie.
Teraz mám zapojený monitor v grafike, takže teraz keď som len vo win, tak sa využíva integrovaná grafika? je to prepojené?
Alebo mám zapojiť HDMI do dosky? A pri hre sa automaticky prepne na výkonnú grafiku a na doske je to prepojené nejak?
Prepáčte možno za blbú otázku, ale fakt mám v tomto guláš.
Dík za odpovede.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Zapojenie HDMI monitora do graf. karty alebo zákl. dosky
Ziadne prepinanie na desktope neexistuje. Graficka karta bezi vzdy.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Ked das do dosky tak vzdy vyuzivas internu grafiku. A ked das do grafiky tak vyuzivas grafiku. Tot vsjo
Spoiler: ukázať
- kajo873
- Používateľ
Aha, dik za odpovede.
Takže integrovaná grafika v CPU je nanič a zbytočne to pchajú do všetkých CPU? Som si myslel že to už nejak poriešili toto.
Takže integrovaná grafika v CPU je nanič a zbytočne to pchajú do všetkých CPU? Som si myslel že to už nejak poriešili toto.
existuje ale nefunguje poriadnefaugusztin napísal:Ziadne prepinanie na desktope neexistuje. Graficka karta bezi vzdy.
To je prave dovod preco sa tu u desktopov nepouziva. To prepinanie blbne na 1/2 notebookov..
amd malo hybrid CFX, ale uz som sa s touto feature nestretol.
nVidia optimus pre desktop snad ani nebol. Ci mam povedat nVidia Synergy?
Este tu je Lucid Virtu.. Ale asi nic pre haswell
suma sumarum, nic pouzitelne.
nVidia optimus pre desktop snad ani nebol. Ci mam povedat nVidia Synergy?
Este tu je Lucid Virtu.. Ale asi nic pre haswell
suma sumarum, nic pouzitelne.
- kajo873
- Používateľ
Keby som na dosku pripojil HDMI konektor a do grafiky DVI, tak by sa nedalo v CCC nastaviť kedy sa má spustiť grafika pre ktoré aplikácie? A potom by sa len prepínal vstup na monitore?
vyser sa nato..
nefunguje to poriadne ani na notebookoch nie na desktopoch..
Proste to daj zapoj do grafiky a neries. Tie karty maju dnes v IDLE mizivu spotrebu.
nefunguje to poriadne ani na notebookoch nie na desktopoch..
Proste to daj zapoj do grafiky a neries. Tie karty maju dnes v IDLE mizivu spotrebu.
- kajo873
- Používateľ
Ok, ale ma to trochu dosť zaskočilo , že to nie je vobec doriešené toto.
Tak načo potom pchajú do desktop procesorov tie grafiky, a nútia nás kupovať čo nepotrebujeme. Miesto zbytočného grafického jadra mohol byť CPU lacnejší,alebo menší ..
Ok dík neriešim už
Tak načo potom pchajú do desktop procesorov tie grafiky, a nútia nás kupovať čo nepotrebujeme. Miesto zbytočného grafického jadra mohol byť CPU lacnejší,alebo menší ..
Ok dík neriešim už
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Lebo vacsina uzivatelov pouziva tu IGP. Pocitace s dodatocnou grafickou kartou su minorita. 2/3 PC maju integrovanu grafiku od Intelu.
IGP nikdy nie je naskodu hlavne ked odide dedikovana alebo mozes v niektorych aplikaciach pouzit integrovanu na intel quick sync video, like bandicam
To, ze je to v cpu beriem ako vyhodu.. trocha obremenili dosku a chladi sa to spolocne s cpu. cenovy rozdiel cpu s IGP a bez je minimalny.
To, ze je to v cpu beriem ako vyhodu.. trocha obremenili dosku a chladi sa to spolocne s cpu. cenovy rozdiel cpu s IGP a bez je minimalny.
Jj igp sa hodi. Známy ma 2-monače pričom na starej 250gts ich mal bezproblemovo spolu zapnute, potom však kupil gtx770ku a tam oba kvoli inakšim výstupom na grafe nešlo naraz pripojiť. Tak druhe LCD zapojil do igp a pohoda zas všetko oká
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz