poradte co najtichsi chladic na Intel G3258 please
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
poradte co najtichsi chladic na Intel G3258 please
chlapi, idem skladat desktop co sa mi nestava casto. Hladam co najtichsi chladic s neprilis velkou cenou, ktory by uchladil na zaciatok rozumne pretaktovane G3258, potom niekedy buduci rok 4jadro asi 4690k mozno 4790k samozrejme tiez pretocene a chladic by som nerad menil. Hram sa na cenu, neplanujem kupovat Noktuuu D15, ale zase nehram na posledny fenig.
JEDNA SA PREDOVSETKYM O TICHO. Kludne budem trapit procesor o 10 az 15 stupnov teplejsi, len nech je ticho. Samozrejme neplanujem prekrocit 80 stupnov ale ci ma procesor v maximalnej zatazi 54 alebo 71 stupnov je mi uplne jedno.
Nejdem trhat svetove rekordy s frekvenciami, pretoze rozdiel v realnej rychlosti medzi 4.6GHz a 4.2GHz je prakticky nespozorovatelny - 2jadro planujem niekde okolo 4.2GHz az 4.3GHz podla voltaze ; neskor by som rad videl 4jadro tiez niekde zhruba na 4.2GHz. Kancelarske pouzitie, virtualizacia, testovanie, absolutne ziadne hry, semtam to bude ratat video.
Bedna je megavelky bigtower cize s priestorom problem nebude. Nerad by som aby chladic zakryl pamatovy slot i ked asi nebudem potrebovat vsetky styri, dosku mam vybranu MSI Z97 PC Mate. Nechcem investovat "prilis vela" ani do dosky, avsak absolutne nutne potrebujem 6x SATA a zda sa mi ze priplatit priblizne 20-25 eur za Z97 cipset oproti najlacnejsim B85/H81 doskam ma zmysel do buducna. Velmi rad by som mal 4K video, musim mat multimonitor a to tusim H81 nedokazu.
Spekulujem nad Deepcool Lucifer, Coolink Corator DS, Gelid Tranquillo2 a pouzitym Zalmanom CNPS10X Extreme, cenovo vsetky okolo 25-30eur. Kazdy z nich by som zreguloval na ticho. Kludne sa obzriem po hocicom inom, KLUDNE SI KUPIM AJ POUZITY CHLADIC ZA VYHODNU CENU (kontaktujte ma sukromnou spravou s ponukou). Vase rady, prosim ?
JEDNA SA PREDOVSETKYM O TICHO. Kludne budem trapit procesor o 10 az 15 stupnov teplejsi, len nech je ticho. Samozrejme neplanujem prekrocit 80 stupnov ale ci ma procesor v maximalnej zatazi 54 alebo 71 stupnov je mi uplne jedno.
Nejdem trhat svetove rekordy s frekvenciami, pretoze rozdiel v realnej rychlosti medzi 4.6GHz a 4.2GHz je prakticky nespozorovatelny - 2jadro planujem niekde okolo 4.2GHz az 4.3GHz podla voltaze ; neskor by som rad videl 4jadro tiez niekde zhruba na 4.2GHz. Kancelarske pouzitie, virtualizacia, testovanie, absolutne ziadne hry, semtam to bude ratat video.
Bedna je megavelky bigtower cize s priestorom problem nebude. Nerad by som aby chladic zakryl pamatovy slot i ked asi nebudem potrebovat vsetky styri, dosku mam vybranu MSI Z97 PC Mate. Nechcem investovat "prilis vela" ani do dosky, avsak absolutne nutne potrebujem 6x SATA a zda sa mi ze priplatit priblizne 20-25 eur za Z97 cipset oproti najlacnejsim B85/H81 doskam ma zmysel do buducna. Velmi rad by som mal 4K video, musim mat multimonitor a to tusim H81 nedokazu.
Spekulujem nad Deepcool Lucifer, Coolink Corator DS, Gelid Tranquillo2 a pouzitym Zalmanom CNPS10X Extreme, cenovo vsetky okolo 25-30eur. Kazdy z nich by som zreguloval na ticho. Kludne sa obzriem po hocicom inom, KLUDNE SI KUPIM AJ POUZITY CHLADIC ZA VYHODNU CENU (kontaktujte ma sukromnou spravou s ponukou). Vase rady, prosim ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: poradte co najtichsi chladic na Intel G3258 please
čokoľvek ako tranquillo, v defaulte to dáš aj pasívne, ja to tak chladím v HTPC resp mám tam Noctuu
http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-U9B-SE2.html bez vetroňov a teploty pri mučení neprelezú v defaulte 65st
http://www.tichepc.sk/Noctua-NH-U9B-SE2.html bez vetroňov a teploty pri mučení neprelezú v defaulte 65st
Naposledy upravil/-a dexterav v Ne 10. Aug, 2014, 19:36, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- Monster1
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27
Corator ds pasivne
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
ja by som zobral Lucifera alebo Coolink. Možno skôr Lucifer, ten bude pravdepodobne v záťaži tichší s pribalenym ventilatorom.
nejake ramky uz len pod obidva schovas
http://img.hexus.net/v2/cooling/Deepcoo ... er-09b.jpg
http://www.tweaknews.net/reviews/coolin ... img/13.JPG
nejaky test - http://www.cnews.cz/recenze/prolimatech ... strana/0/6
ten prolimatech tiez nevyzera zle.
nejake ramky uz len pod obidva schovas
http://img.hexus.net/v2/cooling/Deepcoo ... er-09b.jpg
http://www.tweaknews.net/reviews/coolin ... img/13.JPG
nejaky test - http://www.cnews.cz/recenze/prolimatech ... strana/0/6
ten prolimatech tiez nevyzera zle.
- Ľubo
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Po 13. Máj, 2013, 21:45
Suhlasim. S nim das pasivne uplne v pohode i to dalsie eventualne 4jadro. Systemove chladenie mas tichucke? (po jednom intake/outtake ventilatore na cca 600 ot.?). Pri hlucnejsom chladeni skrinky pasivny chladic na procesore zmysel prilis mat nebude.MonsterMX napísal:Corator ds pasivne
Naposledy upravil/-a Ľubo v Ne 10. Aug, 2014, 19:37, upravené celkom 1 krát.
Veci je dobré robiť buď poriadne alebo vôbec.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ak tam bude pár klasických HDD pasívne chladenie cpu mu bude na 2 veci 

no tak bude, ale na druhu stranu bude vedieť ze mu to nerobi ten chladic.
Ono box nieje žiadna stranda... Hoc aky vacsi pasiv, dobry airflov a vibration killer pre HDD ( hoci homemade z gumy od gaťí
) a bude to 100x tichšie.
Ono box nieje žiadna stranda... Hoc aky vacsi pasiv, dobry airflov a vibration killer pre HDD ( hoci homemade z gumy od gaťí

Ono je to tazke s tym gckom.. gelid je s nim tichy, ale ked naraz vyskoci okolo 100%
Tak mi cooler odfukne dost hlasno, lebo ten tepelny peak je dost vyrazny, necudo, ked je tam taka paradna pasta.
Avsak ja ho mam na uplne inej frekvencii a voltazi ako to budes mat ty.
Pokial je corator stale v akcii, siel by som asi tam.
Tak mi cooler odfukne dost hlasno, lebo ten tepelny peak je dost vyrazny, necudo, ked je tam taka paradna pasta.
Avsak ja ho mam na uplne inej frekvencii a voltazi ako to budes mat ty.
Pokial je corator stale v akcii, siel by som asi tam.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Tiež som za akciový Corator DS pasívne http://www.tichepc.sk/Coolink-Corator-DS.html , bez fanu je výborný a ak mu nebude zospodu pripekať grafika, utiahne aj rozumne taktnuté štvorjadro. Prinajhoršom tam neskôr nahodíš Nanoxiu FX EVO na 5V a si za vodou.
Deepcool Lucifer a TR Macho sú tiché v burne, ale v idle trpia na vysoké min. otáčky, plus TR fan je rapkáč, Lucifer má len prezlečený Alpenfohn Wingboost s ktorým som si užil svoje tiež. Mugen je fajn s min. otáčkami aj v burne, ale fan trpí na slabšie ložiská, Prolimatech nie je najtichší ani v idle ani v burne... proste ani jeden z nich nie je vyslovene na ticho. Takže mi príde najrozumnejšie využiť pasívny potenciál Coratoru, tieto ostatné sa v pasívnom chode nechytajú.
Deepcool Lucifer a TR Macho sú tiché v burne, ale v idle trpia na vysoké min. otáčky, plus TR fan je rapkáč, Lucifer má len prezlečený Alpenfohn Wingboost s ktorým som si užil svoje tiež. Mugen je fajn s min. otáčkami aj v burne, ale fan trpí na slabšie ložiská, Prolimatech nie je najtichší ani v idle ani v burne... proste ani jeden z nich nie je vyslovene na ticho. Takže mi príde najrozumnejšie využiť pasívny potenciál Coratoru, tieto ostatné sa v pasívnom chode nechytajú.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
chaloššši vdaka za rady !! Mino specialne tvoju temu o ventilatoroch som zhltol bez prestavky, vidim ze si vysadeny na tieto veci a som strasne rad ze si sa objavil aj tutok. Pasiv aproori odmietam a nechcem, radsej nech sa tam aspon nieco minimalne vrti, ale nech sa vrti. Ked sa to pokazi a zostarne, tak potom z toho bude pasiv prirodzenou cestou 
>> Systemove chladenie mas tichucke? (po jednom intake/outtake ventilatore na cca 600 ot.?). Pri hlucnejsom chladeni skrinky pasivny chladic na procesore zmysel prilis mat nebude
systemove chladenie zatial nie je ziadne, skrinu idem zobrat az zajtra - ale bude mohutne kedze bude bigtower. V plane su 2x 92mm, niekolko 120mm (neviem kolko presne sa ich tam vojde, urcite dam dve pomaloobežné 12tky len na disky ; chcem chladit aj cpu socket zo zadnej strany - robi to vraj vcelku zaujimavy rozdiel tak potom spravim samostatnu temu s vysledkom). Vsetko budu zregulovane vetraky rozlicnych vyrobcov, chcel by som dosiahnut uplnu nepocutelnost a prispejem Minovi do temy. V sucasnosti mam G2020 a boxovy chladic zregulovany na absolutne nepocutelnu hranicu pri zavretej skrinke [fakt], ani o tretej v noci neni sanca ho pocut, pricom CPU ide zhruba do 65 stupnov pri vacsich horucavach a na jar bolo 55 max.
Grafika nebude ziadna externa - pouzijem integrovanu v G3258 CPUcku. Na moje kancelarske srandy to staci s prehladom. Prieser je ze zdroj bude Corsair 650W ouch a ja ho budem zatazovat tak na 35W idle a zhruba 65W max. Dofrasa... dostavam ho spolu s bednou. No uvidim ci ho odpalim...
>> ak tam bude pár klasických HDD pasívne chladenie cpu mu bude na 2 veci
jasne, pri siestich mechanickych diskoch uplne presne viem co bude najvacsi problem. Homemade gumy od gaťí urcite budem pouzivat, len to bohuzial nie je dostatocne... uvidim co este vymyslim aku kravinu tentokrat

>> Systemove chladenie mas tichucke? (po jednom intake/outtake ventilatore na cca 600 ot.?). Pri hlucnejsom chladeni skrinky pasivny chladic na procesore zmysel prilis mat nebude
systemove chladenie zatial nie je ziadne, skrinu idem zobrat az zajtra - ale bude mohutne kedze bude bigtower. V plane su 2x 92mm, niekolko 120mm (neviem kolko presne sa ich tam vojde, urcite dam dve pomaloobežné 12tky len na disky ; chcem chladit aj cpu socket zo zadnej strany - robi to vraj vcelku zaujimavy rozdiel tak potom spravim samostatnu temu s vysledkom). Vsetko budu zregulovane vetraky rozlicnych vyrobcov, chcel by som dosiahnut uplnu nepocutelnost a prispejem Minovi do temy. V sucasnosti mam G2020 a boxovy chladic zregulovany na absolutne nepocutelnu hranicu pri zavretej skrinke [fakt], ani o tretej v noci neni sanca ho pocut, pricom CPU ide zhruba do 65 stupnov pri vacsich horucavach a na jar bolo 55 max.
Grafika nebude ziadna externa - pouzijem integrovanu v G3258 CPUcku. Na moje kancelarske srandy to staci s prehladom. Prieser je ze zdroj bude Corsair 650W ouch a ja ho budem zatazovat tak na 35W idle a zhruba 65W max. Dofrasa... dostavam ho spolu s bednou. No uvidim ci ho odpalim...
>> ak tam bude pár klasických HDD pasívne chladenie cpu mu bude na 2 veci

jasne, pri siestich mechanickych diskoch uplne presne viem co bude najvacsi problem. Homemade gumy od gaťí urcite budem pouzivat, len to bohuzial nie je dostatocne... uvidim co este vymyslim aku kravinu tentokrat

Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Tak 6 diskov bude veľký problém.
Ja mám jeden nesystémový na Killeri a je ho počuť po večeroch /v stave intake fany sa netočia a všetko zvyšné tesne pod 500 rpm/. Fakt ma neruší, nemá otravný prejav, inak by už letel
/žiadne hrkanie, skôr len taký jemný šum podobný tomu ako keď fúka fan nízkych otáčkach/. A veľmi v tomto pomáhajú odhlučnené predné dvierka, keď ich otvorím, tak je to subjektívne 2-3x taký hluk od disku. Takže myslím, že hluk fanov bude u teba ten najmenší problém.
S chladičmi na ultratichý chod je to ťažké. Ak vynecháme čistý pasív, tak out-of-the box riešenie fakticky neexistuje, okrem Noctua, kde máš krásne vyladenú PWM reguláciu bez pazvukov už od 300 rpm. Len tam ak chceš tých 300 rpm aj reálne využiť pri výkonnejšom CPU, tak to znamená kúpu U14S, čiže takmer 70 €. Ale máš riešenie čo fakt funguje.
Tie mainstreamové bestsellery typu TR Macho a pod. je problém dostať na naozaj nízke otáčky /rozumej 500 a menej/ a ak náhodou hej, tak sa často nevyhneš pazvukom z ložísk, motorčeka atď...
Riešenie by bolo kúpiť solídny mainstream pasív a hneď rátať s výmenou fanu a tam mi to vychádza najlepšie s tým Coratorom, dáš cca 30 € za chladič a fan podľa výberu niečo fakt kvalitné za tých 13-20 € (Nanoxia, Noiseblocker, Noctua, BeQuiet SW2). Len to si niekde na 45-50 € celkovo a to už nie je ďaleko do U14S, kde máš proste ten zákaznícky servis a hlavne záruku na inej úrovni.
Ja mám jeden nesystémový na Killeri a je ho počuť po večeroch /v stave intake fany sa netočia a všetko zvyšné tesne pod 500 rpm/. Fakt ma neruší, nemá otravný prejav, inak by už letel

S chladičmi na ultratichý chod je to ťažké. Ak vynecháme čistý pasív, tak out-of-the box riešenie fakticky neexistuje, okrem Noctua, kde máš krásne vyladenú PWM reguláciu bez pazvukov už od 300 rpm. Len tam ak chceš tých 300 rpm aj reálne využiť pri výkonnejšom CPU, tak to znamená kúpu U14S, čiže takmer 70 €. Ale máš riešenie čo fakt funguje.
Tie mainstreamové bestsellery typu TR Macho a pod. je problém dostať na naozaj nízke otáčky /rozumej 500 a menej/ a ak náhodou hej, tak sa často nevyhneš pazvukom z ložísk, motorčeka atď...
Riešenie by bolo kúpiť solídny mainstream pasív a hneď rátať s výmenou fanu a tam mi to vychádza najlepšie s tým Coratorom, dáš cca 30 € za chladič a fan podľa výberu niečo fakt kvalitné za tých 13-20 € (Nanoxia, Noiseblocker, Noctua, BeQuiet SW2). Len to si niekde na 45-50 € celkovo a to už nie je ďaleko do U14S, kde máš proste ten zákaznícky servis a hlavne záruku na inej úrovni.
Naposledy upravil/-a mino_85 v Po 11. Aug, 2014, 10:16, upravené celkom 1 krát.
tento mam a mozem odporucit, na 4,4GHz IDLE + vacsinu hier chladim uplne pasivne do 85C... inac ho nepocutdexterav napísal:čokoľvek ako tranquillo, v defaulte to dáš aj pasívne, ja to tak chladím v HTPC resp mám tam Noctuu
Akurat pred tyzdnom chcel kolega chladic na CPU.
Poradil som mu tento Noctua D14: http://pc.bazos.sk/inzerat/39820585/NF- ... -1-Rok.php ale zdalo sa mu to drahe... Link je nejaky divny.
Na druhej strane, uchladi to hocijaky upgrade.
BTW, to nepredavam ja...
Poradil som mu tento Noctua D14: http://pc.bazos.sk/inzerat/39820585/NF- ... -1-Rok.php ale zdalo sa mu to drahe... Link je nejaky divny.
Na druhej strane, uchladi to hocijaky upgrade.
BTW, to nepredavam ja...
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
D3 battletag: LubikKiller#2504
- mino_85
- Pokročilý používateľ
Tá Noctua U9 je na svoje rozmery fajn pasív a na Pentium by stačila, ale na upgrade + OC už ťažko /myslím nepočuteľne/, plus nevidím zmysel v tom ju dávať do bigtoweru, kde vlezie omnoho väčší pasív. Do HTPC je to fajn, ale do klasickej bedne sú omnoho lepšie voľby.
Bazárová NH-D14 hocikedy, ale tam je problém v tom, že tie fany je ťažko dostať pod 700 rpm bežnou reguláciou /rozumej cez dosku alebo redukciami/. Ak Noctua, tak len niečo novšie s PWM fanmi, to už je iné kafe.
Bazárová NH-D14 hocikedy, ale tam je problém v tom, že tie fany je ťažko dostať pod 700 rpm bežnou reguláciou /rozumej cez dosku alebo redukciami/. Ak Noctua, tak len niečo novšie s PWM fanmi, to už je iné kafe.