Pískanie R9 290
- themaestrohun
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 19:26
Pískanie R9 290
Zdravím,
Dnes som do môjho PC v popise vložil tu grafickú kartu. vsetko funguje veľmi dobre bez problémov aj teploty všetko je OK, lenže počuť ako keby to potichu pískalo. Neviete od čoho to môže byť?
Dnes som do môjho PC v popise vložil tu grafickú kartu. vsetko funguje veľmi dobre bez problémov aj teploty všetko je OK, lenže počuť ako keby to potichu pískalo. Neviete od čoho to môže byť?
Spoiler: ukázať
Re: Pískanie R9 290
Pravdepodobne piska cievka bud na napajanie pre GPU ventilator(y) , alebo dochadza k piskaniu cievok GPU pri vysokych FPS.Mas minimalnu/ziadnu sancu na uznanie RMA
- themaestrohun
- Používateľ
cievky mozu piskat hocikedy.. zalezi ako maju rezonancnu frekvenciu..
aj pri vysokom zatazeni mozu piskat, ale to uz nemusis pocut.
vacsinou je to dan, za referencne pcb.
aj pri vysokom zatazeni mozu piskat, ale to uz nemusis pocut.
vacsinou je to dan, za referencne pcb.
- themaestrohun
- Používateľ
nie.
to nie je chyba. to je vlastnost.
to nie je chyba. to je vlastnost.
Nemozem suhlasit s lacikaboss. Tiež som mal kartu od AMD (konkretne 7870 XT with BOOST) a takisto mi pískala. Odniesol som ju na reklamáciu, po 30 dňoch som dostal údajne novú kartu (podľa mňa nebola nová). A pískala ešte viac ako tá pôvodná!! Tak opäť reklamácia, opäť čakanie 30 dní a po 30 dňoch mi vrátili plnú sumu za kartu. To bolo radosti Odvtedy uz AMD-ee
vyriesil si piskanie? nie. Len si reklamoval dovtedy kym ti nevratili peniaze.
AMD nie je na vine, ze vyrobca karty pouzil referencne pcb a lacne cievky.
btw: ak si narazal na RMA, tak tu spomenul error7
AMD nie je na vine, ze vyrobca karty pouzil referencne pcb a lacne cievky.
btw: ak si narazal na RMA, tak tu spomenul error7
Ano mas pravdu, samotné pískanie som nevyriešil. Možno by som ho riešil keby karta nebola v záruke. Iba si myslím že themaestrohun má veľmi podobný problém ako som mal ja. A myslím si že šanca na úspešnú reklamáciu tu je. Aj keď si myslím že je to veľmi závislé od toho kde si kartu kupoval
Ak si dobre spominam , niekde som sa docital ze po vymene chladica na referencnej R9 290(X) za accelero dochadzalo k piskaniu cievky na napajani pre FAN , na to sa zaruka nevstahuje a myslim ze je to tento problem.Cize nahod stock FAN , ked piskanie prestane problem je jasny.
Ja som to piskanie počul aj na HD 7990 co som mal aj na HD 7970 vapor-x na každej karte od amd je to z cievkami , no neni to nic hrozne zas , ja som to vobec neregistroval .
A ta karta co ma pán je na accelere ale zas povedzme si je velmi tiché oproti nereferencnym r9 290 .
A ta karta co ma pán je na accelere ale zas povedzme si je velmi tiché oproti nereferencnym r9 290 .
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Záleží komu to ako vadí. Ja napr. by som 100x radšej počul trochu hlučnejší airflow bež pískanie cievok. Z toho sa idem zblázniť.
Ak je to pískanie naozaj neprimerane silné, tak je to reklamovateľné. Otázka je čo je to "neprimerane silné". Je to veľmi subjektívne, keďže sa nejedná o funkčnú vadu, tak určiť oprávnenosť reklamácie je čisto o prístupe výrobcu. Za pokus to každopádne stojí, nič tým nestratíš.
Ak je to pískanie naozaj neprimerane silné, tak je to reklamovateľné. Otázka je čo je to "neprimerane silné". Je to veľmi subjektívne, keďže sa nejedná o funkčnú vadu, tak určiť oprávnenosť reklamácie je čisto o prístupe výrobcu. Za pokus to každopádne stojí, nič tým nestratíš.
- themaestrohun
- Používateľ
nie je to katastrofické ale je to nepríjemné.
Mohol by mi niekto na neakom obrazku znazornit kde to piska? a ci tam nemozem naliat tu pastu alebo nieco?
Mohol by mi niekto na neakom obrazku znazornit kde to piska? a ci tam nemozem naliat tu pastu alebo nieco?
Idealny by bol vosk ale ten sa roztopi pri vysokej teplote VRM , mohol by si pouzit aj tavne tycinky.Ked to uz budes mat rozobrate , kydni rovno na vsetky cievky co su na tom obrazku