Nova zostava 1000€ - prosim ohodnotit

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14

Nova zostava 1000€ - prosim ohodnotit

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Pekny vikend vsetkym. Pomali ale isto sa zacina september a u mna je to uz viac ako rok co som predal naposledu moju zostavu s 3570K a 670Gtx. Nejaky ten piatok ubehol a prestal som sledovat scenu hw, mam prehlad o veciach co som sa max docital tu na fore. Po viacerych hladaniach som zobral namahu a zlepil nieco taketo . Nepovazujem sa za nvidia fanusika, ale naposledy som mal gtx670 a bol som s nou nadmieru spokony (hlucnost, monost oc, teploty ) takze nevidim dovod menit kartu v tej cenovej hladine napr za R9 290 aj ked ospevovane mantle ma v buducnosti velku nadej (Gta V, AC, whatever ) . Taktiez mam rad vyzor a doteraz vzdy som mal mzonost a sancu najst, pokombinovat aj farby ( stale som vyberal case s priehl. bocnicou ) aby ladila doska, grafika, ramky ecc... Teraz sa rozhodujem najst kombinaciu s cerveno-ciernou . Bedna je jasna, biela perla Fractal R4 widow . Doska ktora sa mi najviac pozdavala bola Asus Maximus VII ranger a karta GTX780 - tu som mal moznost napr od MSI TF 3GD5/OC Gaming popr. ASUS GTX780-DC2OC-3GD5 - rozhodnutie necham na Vas - vyhrava u mna hlucnost. No dost bolo diktatu, tu je moja predstava :

CPU : i7 4790K
GPU: 780GTX
RAM : Prosim odporucit (pomer cena/vykon)
Zdroj : Seasonic M12II-620 modular
Case : Fractal Define R4 white widow
HDD : Prosim odporucit (pomer cena/vykon)
+ dajaky monitor 24 (ziadny sprosty gaming nepotrbujem, postacuje zlata stredna cesta)

PS : Cena ktoru obetujem sa nachadza pri 1000€ s moznostou kupy bez dph cez Alzu, takze teoreticky 1200€ s dph je stale pripustna cena. Nebojim sa kritiky, rad vypocujem vsetkych. Vyuzitie : primarne sa budu strihat videa, sem tam dajake nove tituly.

Vdaka dopredu . :)
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Re: Nova zostava 1000€ - prosim ohodnotit

Príspevok od používateľa loleqboleq »

neviem, či to len mne nevychádza, no do 1200€ Ranger, 4790k (nezabudnime k tomu chladič), 780tku, R4 neviem vmestiť; teda áno, no bez ramiek a hdd...

SSD nič ? chladič žiadny nemáš ?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

4790,maximus, seasonic, gpu msi 780 3GD5,case €1 084,31 s DPH . Chyba este chladic, ramky, HDD a monitor... no to mi nevychadza :D Dobre, skusme teda 1300 s DPH, dakujem Ti.
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

monitor - 190€ - Dell P2414H
RAM - 8gb 2x4gb - 76€ - Kingston Fury Black
Chladič - ak alza, tak buď scythe ashura shadow edition alebo mugen 4, čo je cca 45€

máš to SSD ??? či to chceš čo...mať čisto len HDD ? :?
takže ak nechceš mať single WD BLUE, tak ani tých 1300€ nestačí
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
BiFino
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24

Príspevok od používateľa BiFino »

Veru to ani náhodou nevychádza. Keď som to poskladal v alze tak mi to vyšlo so všetkým na cca 1560 EUR. Buď musíš trošku poľaviť z nárokov na HW alebo priplatiť :laugh:
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 9 5900X
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
RAM: G.SKILL F4-4000C19D-32GTZKK @ 3800 MHz CL16
VGA: ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING 10G
SSD: Samsung 970 PRO 512 GB
SSD 2: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 3: HDD: 2x 4 TB Samsung 870 EVO raid0
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: Fractal Design Define 7 Black – TG + 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B14-PS Black Edition
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: Logitech G Pro Wireless
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: SteelSeries QcK Edge, XL
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation
Kknightley
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01

Príspevok od používateľa Kknightley »

napríklad vziať i5 a k tomu lacnejší variant R9 290/290x :) dá sa ušetriť, len treba hľadať.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

chalani, Andy to bude kupovat BEZ dph - som si takmer isty ze to pise na firmu atd, z jeho poslednych viet to nepriamo vyplyva, rozprava o cene BEZ dph v alze.

Andrew, trosku prieser. Na strihanie videa co pises PRIMARNE pouzitie sa rozhodne hyperthreading hodi, i ked samozrejme "virtualne osemjadro" neprinasa dvojnasobok vykonu oproti realnemu stvorjadru. Absolutne rozhodne by som procesor pretocil nech uz kupis cokolvek, ved na video si nekupujes len tak zo srandy a vyzera to tak ze pri tom sedis dost, cize usetrenych 20 minut denne = slusne peniaze kazdy mesiac. Aj ked kupis 4790k, aj tak by som jej zdvihol madle zo standardu 4.0GHz na povedzme 4.3GHz. I ked je to malo, je to rozdiel. Ked nahodou kupis 4690k, rozhodne by som ju zbuchal na 4.2/4.3GHz pretoze default ide tusim na 3.5GHz a to je uz rozdiel SKORO TRETINA na frekvenciach cize 20 az 25% v realnom vykone pre videoaplikacie a to uz neni sranda. To uz hrajes o obrovske prachy na produktivite.

Ak budes pouzivat OpenCL, tak je pocet jadier viacmenej nepodstatny lebo vsetky seriozne videosofty to uz v najnovsich verziach vedia zneuzit (nepises co konkretne pouzivas). Otazkou vyberu nvídja versus áemdé co sa tyka grafiky som sa zaoberal tento rok asi 5x, pred dvomi rokmi bol jasny vitaz, teraz to uz nie je take jednoduche (asi dva tyzdne som somrakoval na adobe forach, ine softy napriklad Avidy nepoznam).

Hrat sa nechces, to si relativne jasne napisal. Je potom otazka ci by si nemohol vypustit trosku z tej grafiky a usetrit sialene kvantum penazi (ina otazka je ci musis setrit). 780gtx/gtx TI zacinaju okolo 450,-eur/530,-eur vratane dph co je sialene vela v pomere k celkovej cene masiny co stavas. Skus porozmyslat ci by si nemohol namiesto 780Gtx pouzit 770gtx - REALNY ROZDIEL VO VYKONE PRI VIDEORENDERINGU, CADoch A PODOBNYCH PROFI APLIKACIACH BUDE VELMI MALY, PRIAM BY SOM POVEDAL AZ ZANEDBATELNY vzhladom na to ze dnesne aplikacie ani nahodou nevedia vyuzit potencialny vykon grafik do poslednej kvapky... avsak rozdiel v cene je MINIMALNE 200eur, v horsom pripade podla konkretneho modelu az 300eur.

a tie prachy budes sialene potrebovat. Vyber RAMky : video zozerie cokolvek mu predhodis. Zabudni na 8GB, podla mojich nazorov nutne potrebujes 16GB RAM. Pred dvomi rokmi som vsetkym radil 32GB, vtedy stali 100,-eur VRATANE DPH a to je dneska aka smiesna cena, ze ? Ked 8GB stoji okolo 70,- v zlave... takze ti co ma posluchli si dneskaj mastia brusko, ti co neposluchli utreli soplik. Dnes su pamate sialene drahe a nikto nevie co bude v buducnosti (nastup ddr4, znizovanie vyroby ddr3, mozno tie svine ddr3 pojdu este vyssie, cert vie). Rozhodne ti vravim ze mat pretocenu 4790, k tomu 770/780gtxgtx nabuchanu grafiku je kravina ked to planujes zabit s 8GB RAM.

16GB je minimum. Ak nestrihas desatsekundove video "ako som padol z bicykla na rovnej ceste" ale robis nieco komercne - a pride mi to tak - cize rozhodne vies o com hovorim. Nedajboze sa planujes pustit do vyssich rozliseni ako je full-hd... tam je mala mrtvola aj 32GB.

Ubral by som paru na grafike, kedze ju zrejme nevyuzijes, a pritlacil by som na RAM. Za RAMku nemas ziadnu nahradu. Tak ako plati v autach - objem nicim nenahradis...

SSD a HDD : udri kapacitu ktoru potrebujes. Pod 256GB SSD by som rozhodne nesiel (128GB stoji okolo 60eur, 256GB stoja okolo 100eur - pri celkovej cene je blbost ist do maleho ssd kde skoro nenainstalujes system a tvoje softy). Poradim ti SSD podla spolahlivosti lebo vo vykone nebude prilis velky rozdiel (nemas obrovsku mieru paralelizmu = queue depth = nerobis serverove veci kde mas 20 poziadaviek na suborovy system sucasne, robis veci ktore su prakticky linearne, teda video). Doporucil by som kvoli vykonu zretazit dva alebo tri klasicke disky do RAID0 (cize 3x hocico si vyberies bude mat vyssi vykon ako 1x ten isty disk) - samozrejme obrovsky pozor na to nestastie v podobe RAID0 kde porucha ktorehokolvek disku znamena STRATU VSETKYCH DAT NA TYCH DISKOCH. Proste vymenis vykon za spolahlivost = treba kazdodenne zalohovat. Zalohovat treba ajtak tak co... zalohovanie si pustis kde ides na obed pripadne z firmy domov (alebo naplanovane tasky v noci a vymalovane).

HDD : kedze sa ti jedna o vykon, budes rozhodne chciet 7200rpm disky. Vykonovo su na tom velmi podobne, cenovo tiez, asi by som riesil kapacitu - nove modely WD Red Pro (pro je 7200rpm verzia, REDy bez oznacenia pro su 5400/5900rpm cize pomale) vyzeraju extremne fajn z hladiska vykonu aj ceny, kedze su to uplne nove disky nikto nevie nic povedat o spolahlivosti a ta sa neda ani odvodit z povodnych modelov kedze maju uplne inu mechaniku a aj elektroniku.

Monitor : doporucoval by som nieco s rozlisenim 1920x1200 pretoze budes chciet vidiet co najviac obrazu pred sebou a este potrebujes aj flek pre listy, nastroje, windows bar. Doporuceny 2414 je fajn hlavne po kalibracii, avsak mensi bracek 2413 ma lepsie rozlisenie za takmer rovnaku cenu - avsak na ukor farebnej vernosti. Existuju aj ine moznosti, na spracovanie videa by som ja osobne pod 27" 2560x1440 uz dnes nesiel, to sa vsak bavime o cenovke ~350eur a to uz by som tiez nekupil kedze za ~450eur mas 28" 4K Dell 2815 - este raz 4K cize 3840x2160 rozlisenie. A na video... to sa bavit ani nebudeme.

Takze bud budes kupovat nejaku lacnu 24" srandu za radovo ~200eur alebo malu bombu za dvojnasobne peniaze, avsak to je z ineho sveta, hlavne pre videonasadenie. Produktivita...

Povedz co treba este doladit na radach :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Andrew007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru

Wow, vdaka vsetkym za feedback, mp3turbo klobuk dole, trafil si sa vo vacerych veciach, preto sa nebudem zbytocne rozpisovat.

to ALL : Chalani, cenu som myslel ako pisal mp3turbo, 1200€ bez dph - takze ratane s dph 1440€ komplet . Prosim, hadzte mi linky na kompletne zostavy, jedina vec ktora je podmienkou je kombinacia cerveno-ciernej a skrina fractal Desgin R4 White. Pisem to zhruba aj preto aby mali prehlad v topicu aj ti, ktori prisli alebo citaju prvy krat. Skusme to najprv bez monitoru do 1200€ bez DPH

:)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ja by som skusil takto : ceny zaokruhlene a vratane dépéháá

deska neboli tedyk prkno : http://www.alza.sk/msi-z97-pc-mate-d1531899.htm 80 evra
.
mozek http://www.alza.sk/intel-core-i7-4790k-d1563063.htm 300 evra [vieme usetrit 100 evra ked kupime 4690k]
.
pamatovidlo : urcite 8GB moduly, nic mensie nerozmyslaj lebo do buducnostsi rozsirenie (4x 8GB max co dosky dovolia) : teda 2x http://www.alza.sk/crucial-8gb-ddr3-160 ... 370507.htm = 170evra za 16GB RAM spolu
.
na malování obrázkú http://www.alza.sk/gigabyte-n770oc-2gd-d2142005.htm 260evra, ma dost vystupov avsak nema dizplejport. To by ta mohlo nasrat takze dole je alternativa 760gtx kde usetrime padíka.
.
napájadlo : sízonik emjednadvaiípomlčkašesťdvanulla kurnik mensi nazov si si nemohol vybrat 70evra. Linku poznas.
.
kiska či teda kisňa na šecko to harampádí čo si kaufneš : arktická bíla vdova 80evra, Linku poznas též.
.
HDDDDDD : odhovaram ta od Greeeeen a podobnych rieseni. Chces seriozne robit, 20 evra neriesis takze Sígejt Desktop SSHD za 180evra http://www.alza.sk/seagate-desktop-sshd ... 532134.htm respektive račej WéDé Červený Pro za 210evra http://www.alza.sk/western-digital-red- ... 141170.htm Alternativy by boli - kedze nepises potrebnu kapacitu tak len strielam od pasa a dufam ze ti bude stacit - trikrat http://www.alza.sk/seagate-barracuda-72 ... 285783.htm cize 6TB dohromady a 240eur. Dovod dole.
.
SSSSSD : http://www.alza.sk/crucial-m500-240gb-7mm-d404328.htm teda 100evra. Neber MX100, ma 16nm bunky, to je sracka. Daleko lepsia volba podla mna (z hladiska zivotnosti a dlhodobo udrzatelneho vykonu pri zapise) je http://www.alza.sk/toshiba-q-series-pro ... 143467.htm [paraaaada u nas totalne neznama]. Keby si chcel 512GB tam je to jedno lebo takyto velky disk s mnozstvom buniek proste neutahas, cize http://www.alza.sk/crucial-m500-480gb-7mm-d404329.htm. Do celkovej ceny ratam ale 256GB verziu za stovku.

chlaďáce zaráďeňí aby mozku nebyuo moc ceplo : http://www.alza.sk/scythe-mugen-4-d462811.htm za 45,-evra ; neboli http://www.alza.sk/alpenfohn-himalaya-2-d518131.htm temer 60evra, respektive proste nieco v tejto cene, je to velmi vyrovnane.

Nemam zobrazovacú tabulu, ku kerej sa vrácime pozdejc. Zaťál to bude tysýctrysto evra už aj z tú onú daňú jak sa u nás f Šenkvicách a pret Trnavú vypráva ciboha ta ňe ?

dovody jednotlivych komponent : deska ma 2x pci-e sloty 16x (i ked jeden z nich je pci2 a druhy pci3 16x) co nemaju vsetky lacne z97. Vsetky bezne vlastnosti su tam, neviem ci tam nieco vazne chyba.

RAM : da sa fenomenalne pretocit, ma najmensie napatie na svete = najmenej hreje a ma najagresivnejsie casovanie. Oproti najlacnejsiemu 8GB modulu na trhu je drahsia len o 15eur, co je zanedbatelne v celkovej cene jeden a pol tisica co ides minut. Navyse su tie moduly s najmensou velkostou takze sa vojdu POD AKYKOLVEK CHLADIC o com sme sa doteraz nerozpravali. Cize budes vediet vyuzit VSETKY STYRI pozicie pre RAM na rozdiel od inych pamatovych modulov a nemusis riesit aky chladic si vyberies !!! Tieto pamate fakt nemaju jedinu chybicku nech na to kukas z ktorehokolvek uhla alebo uhlika alebo kludne aj uhliaťa.

grafika : moj najvacsi prieser. Zdoraznujem ze nepoznam ich vykon, nepoznam ich REALNY vykon pre nasadenie na video/multimedia a teda neviem 100.0% kvalifikovane poradit. Tu ta caka domaca uloha. Tomshardware a ine sajty robili testy profi-gfx FirePro rieseni a boli tam porovnania aj s konzumerskou triedou. Daj bacha na to aby tvoj software vobec vedel vyuzit grafiku akymkolvek sposobom - pokial neficis na OpenCL/GL, tak nepotrebujes ZIADNU grafiku a staci ti integrovana v procesore !!! Od 780gtx ta odhovaram z dovodov vyssie, obrovsky narast ceny, takmer nabeton miniaturny narast vykonu pre multimedia. Nestoji za to. Szkoda Oktávija nestoji za 50.000eur v akejkolvek namakanej vybave, lebo za to si kupim béemvé 530dé alebo mercededes é alebo ááávdynku ášesť a proste neriesim.

Vsetky tie disky maju 7200rpm, takze budu mat vyssi vykon ako klasicke bezne konzumerske disky, navyse Black/Red od WD su priamo urcene na non-stop prevadzku, maju lepsie URE, PCI, AGP, motory, X a Y axis resistance against vibration a desat dalsich veci o ktorych skoda hovorit. Su to proste disky z lepsieho cesta rovnako ako mercededes S je z lepsieho ako Szkoda Raprd [neriesime ze prevadzka a servis S je trosku ina liga ako Raprd, bavime sa len o aute samotnom ako takom a neprihliadame na "drobne okolnosti" s tym suvisiace ako napriklad obstaravacia cena]. Disky rozhodne budes chciet chladit samostatnym chladicom - kup si akykolvek pomaly tichy 12cm fan a prdni ho pred tie disky v skrinke. Obrovsky rozdiel. 7200rpm totiz slusne kuria a ked budu tri nahromade, upecies ich a to nikto z nas nechce.

K diskom: ak zoberies viacere disky namiesto jedneho, ide o vykon (ak tie tri navrhnute 2TB spojis do RAID0, budes mat 6TB pouzitelnej kapacity avsak pri pokazeni akehokolvek disku su VSETKY data v prdeli, ale odmenou bude najlepsi mozny vykon ako pre citanie tak aj zapis ; ak spravis RAID5 budes mat pouzitelnu kapacitu 4TB, pricom HOCIKTORY z tych troch diskov sa moze pokazit a napriek tomu VSETKY data teda cele 4TB mas este stale dostupne, pokazeny disk vymenis a pole sa automaticky "zrekonstruuje" cize bude zase odolne voci vypadku ktorehokolvek disku. Mam zurivy dojem ze Windows7/8 nepodporuju RAID5, iba RAID0 respektive RAID1 (doteraz nepopisany, nastuduj ak mas zaujem a nepoznas), cize by mozno bolo treba Windows2008/2012 pre RAID5 na ktorych ti zase mozno nepobezi niektory tvoj soft [!!!!] takze pozor na to. Pri RAID5 mas prieser so zapisom - vykon je zhruba polovica oproti single disku, citanie je vsak skoro uplne rovnake ako pri RAID0 sa rovna skoro trojnasobok pri troch diskoch oproti jednemu). Ak vela zapisujes, mame prieser, ak vela citas tak sme vyrehotani. V kazdom pripade windows7/8 a ich RAIDy respektive Storage Spaces nepoznam tak si PROSIM DOKLADNE OVER, KTORE UROVNE RAIDu PODPORUJU TIETO DVE KONZUMERSKE VERZIE WINDOWSU. Ja pouzivam len serverove edicie (2008/2012) takze fakt neviem.

Na monitor neviem kolko dukatov zostalo... Takze zatial skromne uvedeny Dell 2412 [http://www.alza.sk/24-dell-u2412m-d260038.htm] respektive rodzina trídy 14 teda http://www.alza.sk/24-dell-u2414h-ultra ... 526500.htm alebo http://www.alza.sk/24-dell-p2414h-profe ... 476517.htm, neviem aky je medzi nimi rozdiel, farebna vernost, gamut, kalibracie a taketo tie poloprofi veci a neviem co z toho potrebujes. Cenova kategoria je ale rovnaka, okolo 200evra, cize uz mame sucet radovo 1500evra z daňú = 1250 óhne mervertštojer uz aj s "basic" monitorom.

Executive summary and risk identification :
a) RAM (mala by ti stacit, na zaciatok zrejme ano pokial nemas naraz otvorenych 5 softov co tiez nepises, potom by to bola hotova galiba).
b) Na spracovanie videa by som tazko doporucoval tri samostatne disky a skombinovat ich kapacitu/vykon (bacha na negativa pisane hore, vyber operacneho systemu plus zlyhanie dat). Alebo aspon dva skombinovat a treti pouzivat na zalohovanie, i ked zalohovanie MUSI byt externe podla mojich kriterii a to je zase nadlho.
c) Ku grafike sa vobec neviem vyjadrit ale necakam ze by si mal akekolvek psychotronicke obtiaze zo 770tky.

A tym sa dostavam k zaveru : absolutne najslabsim clankom uvedenej zostavy bude monitor. Povedzme si uprimne, 24ka uz dnes nie je ziadny superzazrak ci sa to niekomu paci alebo nie. KEBY boli prachy, supertazko doporucujem zmieneny 4K Dell 2815 [http://www.alza.sk/28-dell-p2815q-4k-d2123112.htm] ktory bohuzial je o 250eur bez dph drahsi ako terajsi vyber - AVSAK nekupujes ho na dva mesiace ze ano... radsej zostan dva mesiace pri tom co mas teraz a kup si monitor dodatocne ak mozes, rozhodne to za cakanie stoji ak priamo teraz nedokazes naskrabat prachy. Caveat emptor : 4K rozlisenie na 28" uhlopriecke je velmi male, budes musiet škálovať (DPI 150% alebo 200%) a pozor, to mnohe aplikacie zvlast od Adobe nemaju radi v sucasnych verziach. Buduce verzie to uz budu mat vyriesene kompletne, je to topic numero uno.

Povedal si 1200 bez dph bez monitoru, v pohode sme sa zmestili a nikde prilis neusetrili (RAM ? Daj 3x 8GB ked mozes namiesto 2x 8GB co som zaratal, videoaplikacie budu plakat stastim a este furt sme pod 1200 bez dph aj s paradnymi diskami !). Ked mas prachy na nejaky lepsi monitor co je u mna automaticky rozlisenie daleko vyssie ako 1920x1080 a uhlopriecka niekde uplne inde ako 24" tak ber co ti srdce a penazenka dovolia.
.
.
Uf. Ked sa rozcitim, len sa to tak zo mna rynie :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

môj nos detekuje koniny; neviem, čo je dnes turbovi, či je to hladina alkoholu v krvi alebo horúčka sobotnajšej noci, no dnes mu akosi nejde karta...

CASE: všetko bolo povedané
PSU: M12-520 (či 620 si spomínal?) môže samozrejme byť - ja už som nakazený a riešil by som nejaké zlato, no to nie je žiaden prúser
MB: narozdiel od kolegu vyššie som nezabudol, že chceš, aby to nejako vyzeralo - ak by si chcel naozaj ušetriť na doske, tak prečo nie http://www.alza.sk/asus-b85-pro-d931566.htm , čo je skvelá doska alebo ak by si chcel niečo viac a ranger by bol už príliš nákladný, tak by som sa poobzeral po MSI Gaming 5
CPU: taktiež bolo všetko povedané - ak vieš, že 4790k využiješ, teda že využiješ naplno HT, tak ísť do toho sa oplatí
CPU Chladič: škoda tej alzy, chýba tam plno zaujímavých kúskov, no v rámci možností niečo od scythe, teda mugen alebo podľa mňa maximálne krásna ashura :laugh:
GPU: súhlasím s ľuďmi vyššie, že nemusíš bežať až na 780tku - je pravda, že 670 je takmer to isté ako 770 ale to nevadí - znovu by som povedal MSI Gaming vs Asus DCII (podľa ceny, čo bude lacnejšie)
RAM: tu má turbo pravdu, no čo aj viem...ja by som to neriešil a ak tak, ako hovorí, tak 2x http://www.alza.sk/kingston-8gb-ddr3-16 ... 147668.htm - teda farieb máš na výber (ktoré ak by si chcel pretočiť, tak 2133MHz dajú stále pri CL10 a tie crucialy by to dali možno aj s CL9, no na rovinu...toto je mikro-rozdiel)
SSD/HDD: znovu záleží na tebe - 240gb SSD + WD Red by bola skvelá a ľuďmi už overená kombinácia
Monitor: sám by som povedal, že na prácu by som bral 16:10 :good: je to cítiť, všetky spomenuté delly (P2414H,U2414H a U2412M sú skvelými kúskami)

cenu som ani nepočítal, len po tom ukrutnom čítaní príspevku vyššie som musel zasiahnuť :laugh:
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

nezabudajte ze ztych dellov ma 16:10 len u2412m
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
flubertn
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa flubertn »

Fractal Define R4 + 5x Noctua NF-A14 pwm, Asus Maximus Ranger VII, Intel I7-4790k + Noctua NH-D15, Asus GTX-780 OC DC2 + RAIJINTEK Morpheus +2x Noctua NF-F12 PWM, SDD Crucial M550 240GB, LG DVD RW, HDD 500GB WD Green, 2x8GB Crucial Ballistic Tractical @ cl8x1866GHz, Seasonic X-650, Dell P2414H, Dell AC511, Logitech K270, Logitech MX620, Winows10, Office 365
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

WD Red bez Pro (teda klasicke 5200rpm a nie najnovsie 7200rpm verzie) nie je ziadny rychlik, dostal na papulu viacmenej od kazdeho realneho konkurenta. Preto som volil Pro verzie. Su drahsie, avsak http://www.anandtech.com/show/8265/wd-r ... enchmarked

RAMky : to je pravda, tieto cervene potvory su podstatne lacnejsie oproti tym co som prdol ja. Podstatne teda akoze o 15eur bez dph co uz pan asi pri cenovke 1500eur riesit nepotrebuje a ako hovorim, maju horsie casovanie, horsie napatie, plnu velkost, nestrcis ich pod kazdy chladic - no ja teda neviem ci toto je zrovna lepsia volba ako to co som napisal ja. Ano je lacnejsia ale mate dojem ze Andrej ide setrit kazdy posledny halier a potom zisti ze pod chladic XY sa mu nezmesti pamatovy modul ?

>> môj nos detekuje koniny; neviem, čo je dnes turbovi, či je to hladina alkoholu v krvi alebo horúčka sobotnajšej noci, no dnes mu akosi nejde karta...

v com mi nejde ? Ved si napisal to iste ako ja : o kejse sme sa nehadali (Andrej si nieco vybral a koniec debaty), o zdroji som nediskutoval z toho isteho dovodu, CPU sme sa rychlo zhodli i ked s jasnou poznamkou ze sa da usetrit stovka pri vybere 4690k namiesto 4790k. CPU chladic je osemetna tema, nechcel som navrhovat najdrahsie avsak kvalitne Noctue, Phanteksy a podobne. Pan povedal Mugen, je tam Mugen. "Nezhodli" sme sa na RAMkach a to je hore vysvetlene.

Cize skoro kazdy jeden komponent mame zhodu a pritom tvrdis ze "turbovi nejde".

Co vsak vidim je ze MB si navrhol DRAHSIU A S HORSIM CIPSETOM ako ja [?!] Akoze sorry ale tebou ponuknuta B85 ["moja" bola Z97] nema 2x PCIe 16x ale iba 1x a navyse a to uz je drzost dnes NEMA 6x SATA3 ale ma dva divne radice 4x SATA3 a 2x SATA2. Uz len z tohoto dovodu by som B85 cipset nechcel, je to evidentne okriplena verzia vacsieho brata. V com je teda vyhoda tejto dosky oproti tej co som navrhol ja ked uz mam tolko vermutu v zilach ? Ja neviem, preto sa pytam - na prvy pohlad vidim slabsi cipset a vacsiu cenovku. Kde je tajomstvo co som prehliadol ?
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

len k tým PCIe slotom zrovna to je pri tejto platforme jedno ak nemáš nejaký PLX
ak nemáš PLX môžeš tam mať aj 7x16xPCIe slotov budú ti k ničomu resp budú sa prepínať a zdielať tak, že budú oči prechádzať podľa toho ako ktorý použiješ
často sú , aspoň podľa mňa, na to lepšie práve tie 1xPCIe16x dosky alebo menej sofistikované kde sa prepínajú vcelku logicky a použiteľne
osobne nejak hlavne na OC iné ako Z nemusím, stačí aby sa niekto nemenovaný rozmyslel a je po OC :D
Spoiler: ukázať
Intel Core Ultra 7 265k 5,4/4,9GHz,Apexx Z890, 2X24GB8,2GHz cl38, Asus TUF5 090 3/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
flubertn
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 04. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa flubertn »

JJ ten HDD som si nevšimol že je 5400 :facepalm: za to sa hlboko ospravedlňujem. samozrejme že 7200.
Kapacitu už musí zvážiť sám kupujúci koľko doteraz mal a ako mu to stačilo.

Ram: no mne srdce tiež vraví že http://www.alza.sk/crucial-16gb-kit-ddr ... 370510.htm ale keď tam chce mať to okno tak mám trochu dilemu vzhľad alebo trošku výkonu ?

Ja mam osadené http://www.alza.sk/crucial-16gb-kit-ddr ... 466740.htm + D15 a jediný problém bol že som musel trochu podvihnúť fan.

Ja osobne Okna moc nemusím, aj tak mam PC v stolíku takže tam nie je vidieť, a takisto nemám 15 rokov aby som sa na PC kukal každý deň ako vyzerá a beží.
Fractal Define R4 + 5x Noctua NF-A14 pwm, Asus Maximus Ranger VII, Intel I7-4790k + Noctua NH-D15, Asus GTX-780 OC DC2 + RAIJINTEK Morpheus +2x Noctua NF-F12 PWM, SDD Crucial M550 240GB, LG DVD RW, HDD 500GB WD Green, 2x8GB Crucial Ballistic Tractical @ cl8x1866GHz, Seasonic X-650, Dell P2414H, Dell AC511, Logitech K270, Logitech MX620, Winows10, Office 365

Návrat na "Nákupná poradňa"