Zdravým mám dotaz mám dosku Gigabyte 990XA UD3 už asi rok všetko išlo v poriadku ale od minulého týždňa mám problem zapnuť PC.
Keď zapnem comp tak mi len prebliknú ledky a to je všetko musím vypnúť zdroj a znovu zapnúť a takto to opakovať niekolko krát kým to nenabehne ale keď to spustím tak my pokaždé dá : The Main BIOS is corrupted .
A to pokaždé ak sa stým už niekto stretol a poradil vopred Ďakujem .
Problem Gigabyte 990XA UD3
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Problem Gigabyte 990XA UD3
skus clear cmos cez jumper....
potom musis nastavit zakladne veci v biose ako datum cas,,, smart povolit, a pod.
ked to nepomoze, dal by som tam novy bios cez utilitu vyrobcu dosky na stranke.
ak si toto co som napisal nepochopil a este si to nerobil, tak odporucam zverit niekomu, kto s tym ma skusenosti, lebo sa ti ta doska uz nemusi vobec rozbehnut
ked to nepomoze ani potom, tak ta doska vyzera ze bude postupne KO.
Mal som par PC, ktore takto fungovali, trebalo ich viackrat zapnut a raz za cas nabehli, ale to nieje normalne takto fungovat
potom musis nastavit zakladne veci v biose ako datum cas,,, smart povolit, a pod.
ked to nepomoze, dal by som tam novy bios cez utilitu vyrobcu dosky na stranke.
ak si toto co som napisal nepochopil a este si to nerobil, tak odporucam zverit niekomu, kto s tym ma skusenosti, lebo sa ti ta doska uz nemusi vobec rozbehnut
ked to nepomoze ani potom, tak ta doska vyzera ze bude postupne KO.
Mal som par PC, ktore takto fungovali, trebalo ich viackrat zapnut a raz za cas nabehli, ale to nieje normalne takto fungovat
Spoiler: ukázať
je možné že chytil aj ten BIOS vírus....
Každopádne ak sa ti podarí pustit PC tak cez Win preflashuj BIOS.
Ak tvoja doska podporuje aj Flash z USB tak skús rovno z USB.
Biosi pre tvoju dosku
http://www.gigabyte.com/products/produc ... =3901#bios
Použi poslednú stabilnú verziu F13
Je to exe súbor ktorý rozbalíš napr na plochu a spustíš FLASHSPI.EXE a zvyšok ide automaticky
Každopádne ak sa ti podarí pustit PC tak cez Win preflashuj BIOS.
Ak tvoja doska podporuje aj Flash z USB tak skús rovno z USB.
Biosi pre tvoju dosku
http://www.gigabyte.com/products/produc ... =3901#bios
Použi poslednú stabilnú verziu F13
Je to exe súbor ktorý rozbalíš napr na plochu a spustíš FLASHSPI.EXE a zvyšok ide automaticky
Deus Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?
*Asus Gryphone Z87 * Core i5 4670K * Geforce GTX 770OC 4GB * 32GB DDR3 * Samsung SSD 840 Pro 256GB * Seagate 7200.12 3TB * WD Red 3TB * DVD-RW SH-224DB * Enermax Revolution87+ ERV550AWT-G * Win 8.1 64bit*Monitor Dell UltraSharp U2412M*
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
aky bios virus? posledny bol tusim CIH z 90-tych rokov
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ďakujem všetkým ale nepomohlo nič ani flash ani res v pondelok to berem s5 do agemu .
A zo skrine oprášim strú asrock a štvor jadro nakoľko je to Gigabyte tak to ide na reklamáciu k výrobcovi a budem čakať
A zo skrine oprášim strú asrock a štvor jadro nakoľko je to Gigabyte tak to ide na reklamáciu k výrobcovi a budem čakať