Zdroj ku zostave

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00

Re: Zdroj ku zostave

Príspevok od používateľa ujo Andydúla »

Presne tak a funguje dobre, teraz v lete, keď boli vysoké teploty a skúšal som max stabilné OC na CPU, nechal som ventilátor točiť stále.
V opačnej polohe spínača funguje až po zahriatí na potrebnú teplotu - na nízkych otáčkach, vôbec nepôsobí v mojej zostave rušivo.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7 3770K @ 4,2 GHz @ 1.2v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Crucial MX-500 2TB + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM
smoke2
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 09. Máj, 2013, 09:42

Príspevok od používateľa smoke2 »

No neviem ci to neriesit.
Skusil si dat na taky zdroj ruku ako je horuci?
Aj ked je pravda, ze som skusal inu znacku.
Ta EVGA ma hlucnost ako moj Cooler Master a ten nie je hlucny, hoci ma vacsi ventilator a fluidne lozisko.
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

Este raz - ruku na zdroj a horuci?

Vies ze teplo vnimas ako vsetko nad teplotu tvojho tela? - nie netreba to riesit, zdroj je konstruovany tak aby pracoval aj pri vysokych teplotach - rucny test nema absolutne ziadnu vypovednu hodnotu, nikdy nemal a nikdy nebude mat. Cize znova, ak sa zdroj potrebuje dochladit tak tak ucini sam bez tvojho vedomia a zasahu. Ak nie pojde pasivne. Robite vedu niekde, kde ziadna veda nie je, o vsetko sa postaral vyrobca.

Kupa takehoto kvalitneho zdroja asi znamena ze si to chces kupit a nic neriesit ano? Aj preto nestoji ten zdroj 50e ako konkurencia. Za pridanu hodnotu mas kvalitu, spolahlivost, a hlavne pohodlie - nemusis nic riesit. Ak su osadene suciastky kvalitne a hlavne dimenzovane na pracu pri teplote XY, je im skutocne sum a fuk ci je v ich okoli 30, 40 alebo 70 stupnov. Funguju uplne rovnako pri kazdej nominalnej teplote.

Ak sa chces daco viac dozvediet o zdrojoch ich parametroch a realnych testoch nech sa paci: http://pc.zoznam.sk/zimna-megarecenzia- ... ch-zdrojov mozes studovat :good:
j4ro
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 19. Mar, 2010, 18:37

Príspevok od používateľa j4ro »

Myslím, že stále sa jeho vyjadrenia týkajú Seasonic X, ktorý spomenul na predchádzajúcej strane.
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
ANONYM_a7

To je uplne jedno akého zdroja sa to týka :) Ty ako uzivatel to nijak neovplyvnis a preto ta to skutocne nemusi zaujimat. Je to posledny parameter ktory by som riesil pri vybere zdroja (ci je horuci na dotyk alebo nie). Vyrobca ti dal zaruku na to ze to takto bude fungovat X rokov tak to tak bude fungovat X rokov :)

PSU kupujes ako celok ktory ma doriesene chladenie tak aby pri svojom maximalnom vykone vedel fungovat. Nie je to CPU, ktore kupujes BEZ vyrieseneho chladenia.
j4ro
Používateľ
Používateľ

Ja by som bol tiež znepokojený, kebyže cítim žeravý zdroj ako smoke2.
Minule tu niekto písal o žeravom Corsair zdroji a teraz Seasonic.
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

čo je to žeravý...
rukou omeriaš :shit:
btw svojho času som mal na X750 čidlo, pri full loade tam ukazovalo cez najteplejšie leto cca 50st, že to bolo horúce na dotyk nemusím zdôrazňovať
Intel Core Ultra 7 265k 5,4/4,9GHz,Apexx Z890, 2X24GB8,2GHz cl38, Asus TUF5 090 3/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
j4ro
Používateľ
Používateľ

Spomenúť faktor subjektívneho vnímania je na mieste, ale zase mi nepríde správne nechať zhorieť zdroj, aby si to odniesli aj komponenty.
ANONYM_a7

okej koncim diskusiu za mna nema to zmysel - clovek sa tym moze zaoberat roky ale ked si ty znepokojeny urcite na tom daco bude ;) nekupuje zdroj eurocase za 15e nema mu co zhoriet :rolleyes: keby sa zdroj napriklad z dovodu poruchy ventilatora prehrial tak sa jednoducho presproste vypne a pokial sa nedochladi nezapnes ho. Este raz mame rok 2014 a tuto kategoriu zdrojov si kupujes preto aby si sa nemusel znepokojovat
j4ro
Používateľ
Používateľ

Prečo si to obrátil na mňa, keď problém má smoke2 so Seasonicom?
dexterav
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00

Príspevok od používateľa dexterav »

treba to zmerať a nie prikladať ruku :rolleyes: :-)
Intel Core Ultra 7 265k 5,4/4,9GHz,Apexx Z890, 2X24GB8,2GHz cl38, Asus TUF5 090 3/34GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s+A50s+T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X

motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander
ANONYM_a7

Pretoze spamujes vlakno somarinami a tlacis mu do hlavy hlody :rolleyes: stacilo! Nakupna poradna ma urcitu vahu tak tu nesir info ktore nema ziaden realny zaklad (meranie napriklad) A prestan sa spravat ako sa spravas je to nemiestne nik si tu nebude nadavat ani nic podobne. Vdaka

Návrat na "Nákupná poradňa"