zajimave je ze ked som maturoval s voltage a svypinanim setricich funkcii trurba atd, tak procik mal o cca 10 stupnov viac ako ked je vsetko na default iba zmeneny nasobic, teploty nelietaju ale su stabilnejsie ako predtym
no hej to su stare 1600 kingstonky 4x4 viac asi velmi nedaju som rad ze su stabilne skusal som 11.11.11.36 na 2000 a nedali to padlo to bsod memory management, mozno casom kupim 2x8gb kitkovinator napísal:Neoplati to su dobre teploty. Ramky maju ale nic moc casovanie
najnovsi prime mi ide k 100 ° to uz je extrem zacina throtlovat cpu, s tym chladicom to uz nedam aj ked neviem lebo aj s ndh-15 to ide cez 90, aspon co som pozeral najake fora, mozno predsa kupim tu noctuu nech je aspon klud na dusij4ro napísal:CL11 ti mohlo padnut aj pre nizke napatie pamatoveho radica a nizke napatie cpu
4 modulmi zatazujes radic a ladenie nebude len otazkou znizenia casovania
dalej najnovsi prime je 28.5, ked ti pamate ustoja 2hodky, tak by si mal byt za vodou
nizsie casovanie a vyssie frekvence, samozrejme, vyznam maju, staci si pustit intelburntest/linx a sledovat zmenu GFlops,
haluz je ze ked rucne podvoltujem dajme tomu na 1.19, tak teploty neklesnu su aj trocha vacsie nemusim ale hrotit prime s fma, takato stabilita je myslim ok, pri beznej praci su teploty do 60-65 co je asi v pohode, pouzivam hlavne adobe veci a tam je to tazka pohodka v 3dmarku je to stable aj v hrach tazke staci, robit delid na procaku za tri stovky dakujemj4ro napísal:o prevadzkovych vlastnostiach 22nm urody som uz nedavno pisal v inej teme, mozes si ju najst, 2hodky prime 28.5 s uvedenym napatim by mal ustat aj so stihlejsou nocuou, ale ...
ale predvidam, ze sa tu zase bude sklonovat zachrana situacie pdvoltovanim (tu vsak vela priestoru neostava) a vetriskom v skrinke,
narychlo mozes vyskusat otvorit bocnicu, co pomoze teplote cpu
ake mas teploty s tou noctuouMonsterMX napísal:Ja som na stabilitu pouzil OCCT Linpack bez AVX jeden a pol hodiny, viac neriesim 4,5GHz 1,27V